Triplázott a SZVSE: megnyerte a Megyei Kupát is!

Deszk SC - SZVSE kupadöndő, 2022

Rendkívül sikeres szezont mondhat magáénak a SZVSE, a Megye I-es bajnoki cím és a Magyar Amatőr Kupa után a Megyei Kupát is elhódította a szegedi együttes.

Szerda délután a Deszk csapatával ütközött meg a SZVSE Borányban a kupáért, míg a bronzmeccset Hódmezővásárhelyen rendezték a Székkutas TC és a Szentesi Kinizsi SZITE részvételével. A döntő két résztvevője már feljutott az országos főtáblára, míg a bronzmeccs győztese harmadikként csatlakozhat a feljutók közé. Utóbbin meglepetésre a Székkutasiak nyertek 2-1 arányban, így a Szentesnek ért véget a kupasorozat.

Szeretnénk megnyerni a kupát, de lépésről-lépésre gondolkozunk, hiszen hétvégén már osztályozó vár ránk. Csak saját magunkra számíthatunk, azzal segíthetünk magunknak a legtöbbet, ha minél többet mosolygunk, remélhetőleg ez a kupadöntő után így lesz. Az elmúlt hetekben rendre egy döntővel felérő meccset játszottunk

-nyilatkozta a mérkőzés előtt Paksi Péter.

A jól előkészített bordányi pályára Paksi mester olyan csapatot küldött ki, melyben több olyan játékos is szerephez jutott, akik a szezon során kevesebb lehetőséget kaptak. Ennek valószínűleg az volta az oka, hogy a Tabdi elleni két NB III-as osztályozó vár még a SZVSE együttesére, melynek első mérkőzését hétvégén rendezik.

A mérkőzés elején próbáltak a csapatok egymásra ijeszteni: előbb Adamov veszélyeztette Zékány Kapuját, majd Nagynak kellett Kelemen fejesét hárítania. A 14. percben aztán Németh Zoltán végezhetett el szabadrúgást távolról, és ahogyan szokta, védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve ezzel a vezetést a deszkieknek (1-0). Sokáig nem örülhettek, mert alig 5 perccel később Deák kapott egy remek labdát, melyet egy parádés tekeréssel juttatott a hosszú sarokba(1:1).

Az egyenlítést követően egyre inkább átvette a kezdeményezést a SZVSE, és az állandósuló mezőnyfölény a 30. percben góllá is érett: egy szögletnél Nagy Roland csúsztatott a deszki kapuba(1:2). A hátralévő negyed órában tovább növelhette volna előnyét Paksi Péter alakulata, ám helyzeteiket nem sikerült gólra váltaniuk, így egy gólos szegedi előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő elején mindkét csapatnak adódott lehetőségre a gólszerzésre, de jobbára mezőnyben folyt a küzdelem, nagyrészt SZVSE fölényben, de alkalmanként a nagyon küzdő deszkieknek is sikerült beszorítania saját térfelükre a Vasutasokat. Egészen a 79. percig, amikor is Frank lőtt nagy erővel Nagy Gergő kapujába (1:3). A gól valószínűleg megtörte a deszki egységet, melynek játékosasi valószínűleg erejükkel is elfogytak az utolsó 10 percre: előbb Kelemen Viktor(1:4), Majd Nagy Roland növelte tovább a szegedi csapat előnyét (1:5). Öt perccel a vége előtt a frissen beállt Pócs Dániel növelte tovább a szegedi előnyt egy fejes góllal (1:6), majd az utolsó percben Deák második góljával állította be a 7:1-es végeredményt.

Lapunknak Papp Endre, a Deszk SC edzője nyilatkozott a mérkőzésről:

Csapatomat minden dicséret megilleti, még egy ilyen eredmény utan is. A Deszk – tudomásom szerint – sosem szerepelt ilyen jól a a Magyar Kupában és a döntőt is próbáltuk emlékezetessé tenni. Azt gondolom, hogy egyenrangú partnerei voltunk a 80. percig a megyében mindent elhódító SZVSE-ének, és a sajnos csúnya 10 perces rövidzárlat kivételével esélyünk is volt a szorosabb eredmény elérésére. Gratulálok a győztesnek, és drukkolok nekik az osztályzón, mert magasabb osztályban a helyük!

Csongrád-Csanád Megyei Kupa, döntő

Deszk SC – Szegedi VSE PizzaMonster 1:7 (1:2)

Bordány, Bordány Sportpálya, 2022.06.01 – 18:00
Játékvezető: Virág András Barnabás, asszisztensek: Bereczki Bence és Vida Sándor

Deszk SC: Nagy G., Németh, Török, Grósz, Kozma, Matyelka, Táncos, Hovanyecz, Adamov, Markovics, Huszti
Cserék: Táncos helyére Mezei (53′), Grósz helyére Télessy (59′), Adamov helyére Salánki (74′), Matyelka helyére Teschner (80′) és Kozma helyére Bódi (82′)
Vezetőedző: Papp Endre

Szegedi VSE PizzaMonster: Zékány, Káposzta, Lőrinc, Rádai B., Papp Á., Plichta, Deák, Oroszi, Nagy R., Frank, Kelemen V.
Cserék: Frank helyére Pócs (80′), Oroszi helyre Taçi (80′) és Káposzta helyére Amăriuţei (84′)
Vezetőedző: Paksi Péter

Gólszerzők: Németh Zoltán István (Deszk) 14′, Deák Donát Ferenc (SZVSE) 19′ és 90′, Nagy Roland (SZVSE) 30′ és 82′, Frank Boldizsár Csaba (SZVSE) 79′, kelemen Viktor (SZVSE) 81′ és Pócs Dániel (SZVSE) 85′
Sárga lapok: Frank Boldizsár Csaba (SZVSE) 22′ és Nagy Roland (SZVSE) 54′

Fotó: csfoci.hu