Az utolsó másodpercben fordított a Balotaszállás

Balotaszállási futballisták gólöröme

A Bács-Kiskun megye, megye 3-as közép csoportjában húsvét hétvégén sem állt meg az élet, hiszen már a bajnokság 20. fordulóját rendezték meg. Tázlár ezen a hétvégén Balotaszállás csapatával találkozott össze hazai pályán, vasárnap 5 órakor. A vendégek azonban most sem maradtak biztatás nélkül, hiszen szurkolóik egészen szép számban kísérték el őket Tázlárra, az sem tántorította el őket, hogy egész nap nagyon szeles időjárás volt.

Tázlár oldalán nem volt olyan sok szimpatizáns, bár ennek az is lehet az oka, hogy jelenleg a 14 csapatos bajnokság 12. helyét foglalják el, utolsó 4 csatájukon ráadásul egyaránt nem tudtak győzni. Azonban tavasszal így is sokat erősödtek, emiatt a vendégek sem vehették félvállról a találkozót: néhány hete például nagy meglepetésre ikszeltek a listavezető Akasztó II-vel is.

Ahogyan várni lehetett Balotaszállás a kezdő sípszót követően egyből átvette a meccs irányítását, kettő viszonylag nagy helyzetet is sikerült kialakítaniuk: Vincze Gergő verte meg a védőjét a pálya bal oldalán, majd jobbal tekerte el a hosszúba a labdát, de Berta Balázs, Tázlár hálóőre nagyot nyújtózkodva kivédte a lövést. Néhány perccel később a vendégek szülinapos csatára, Petrezselyem János elé került a labda, kiszorított szögből azonban csak a kapus lábát sikerült a labdával eltalálnia, így továbbra is 0-0 maradt az összecsapás állása.

A hazaiak végig szabálytalanságokkal próbálták megállítania Balota veszélyes kontráit, ám szerencséjük volt, mivel a bíró is pártolta a kemény játékot, így sárga lap nélkül megúszták az egész első félidőt! Ráadásul Racsmánt szép egyéni megmozdulásait követően a büntetőterületen belül szerelte le egyszerre két hazai védő, a játékvezető továbbot intett, ám ez is egy véleményes esemény volt. Az első 45 perc végeztével a két csapat így 0-0-ás eredménnyel mehetett a szünetre, ahol volt mit átbeszélnie játékosaival mindkét vezetőedzőnek.

Ami a fordulást követően egyből látszódott, hogy Tázlár támadóbb felfogásban érkezett pályára, ám ennek eleinte inkább ők látták hátrányát: az óriási üres területek miatt a gyors vendég szélsők akkor verték meg emberüket amikor csak akarták, beadásaik azonban általában nem voltak jók. Az 51. percben egy csúnya ütközést követően mindkét csapat egy-egy játékosának el kellett hagynia a gyepet sérülés miatt: Dúl Bálint, Tázlár egyik legkeményebb védője vállsérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát, Petrezselyem János, Balota csatára, aki elszenvedője volt leginkább ennek az eseménynek, csukló sérülést szenvedett.

A vendégek támadója helyett Schveitzer jöhetett a pályára, aki ma is növelhette volna góljainak számát, ám két alkalommal, szép megindulásait követően Vincze felejtett el neki passzolni, egyszer pedig rossz labdaátvétele miatt nem tudott ziccerbe kerülni. Sok szöglettel is veszélyeztetett Balotaszállás a második játékrész közepén, ám a kitűnő formában védő Berta végig állta a sarat, nagyszerű védéseivel meccsben tartotta a hazaiakat. A sok kihagyott helyzet ráadásul meg is bosszulta magát: a 69. percben a pálya jobb oldalán elnyargaló tázláriakat senki nem tudta megállítani, a középre tett labdát pedig lesipuskás módon Horváth juttatta be a hálóba, ezzel nagy meglepetésre megszerezve a vezetést csapatának.

Idén tavasszal már sokszor megtapasztalhatta Balotaszállás, hogy milyen hátrányban játszani, de az elmúlt meccseiken, bekapott góljuk után csak még haloványabb játék jellemezte őket, azonban most nem ez volt a helyzet. Minden erejüket a fordításra összpontosították és most hosszú idő után a fontos pillanatokban is koncentráltak tudtak maradni. A 73. percben a hazaiak egyik középpályásától Nagy Dánielhez került a labda, aki szépen látta meg az üres területbe bemozgó Vincze Gergőt, majd tűpontosan oda is rúgta neki a labdát. Vincze pedig élt a nagy lehetőséggel, a kapus mellett elgurítva ugyanis a játékszert gyorsan 1-1-re módosította a csata állását.

Tovább rohamozott azonban Balota, nem elégedtek meg az egy ponttal, ám úgy tűnt, hogy hiába Földes egyre jobb szabadrúgásai, valamint Vincze veszélyes szögletei, nem tud 3 pontot hazavinni a favorit csapat. A találkozó 90+3. percében azonban még egy lehetőség adódott a vendégek előtt: egy szabálytalanságot követően ugyanis egy szabadrúgást rúghatott Balotaszállás nagyjából 24 méterről, közel a szögletzászlóhoz. Vincze beívelését követően Lőrincz érkezett tökéletesen és hiába találta el fejjel viszonylag rosszul a labdát, az úgy esett be a hálóba, hogy még Tázlár hálóőre is tehetetlennek bizonyult. Az eredmény így 1-2-re módosult, több eseményre nem is maradt idő, hiszen a középkezdést követően a sporttárs az órájára mutatott és lefújta a találkozót.

A Balotaszállás ezzel megtartotta a tabellán elfoglalt hatodik pozícióját, de mivel Bócsa vereséget szenvedett, már csak 1 pontra vannak az ötödik helytől. Ezen a héten azonban nem lesz egyszerű pontokat gyűjteniük, hiszen a jelenleg első, Akasztó II lesz az ellenfelük. Mivel a tabella utolsó 7 helyén lévő együttesek egyike sem tudott győzni ebben a fordulóban, a 12. Tázlár továbbra is tartja a pozícióját, sőt csak gólkülönbségük miatt nem előzik meg Szank csapatát. Nekik ugyancsak nem lesz könnyű feladatuk ezen a héten, hiszen Kecelre látogatnak, ahol a második Kecel II ellen kell helytállniuk.

Bács-Kiskun megye, Megye III, közép csoport

Tázlári FC – Balotaszállás FC 1:2 (0:0)
2022.04.17 – 17:00, Tázlár, Tázlár Sporttelep (Sportpálya)

Tázlári FC: Berta Balázs-Dúl Bálint Valér, Müller Antal, Kószó Gábor, László Mihály, Hegyi Péter, Forgó Dániel, Tóth Tamás, Braun Márk, Horváth István, Lantos Sándor Martin
Cserék: Bálint István Gábor, Huszár József, Erdélyi Dániel, Jusztin Norbert, Jusztin Ferenc, Schütz János, Lucza László

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos-Lőrincz István, Racsmán Szabolcs, Földes Péter Barnabás, Vincze Gergő, Vincze Imre, Teremi Zoltán, Nagy Dániel, Ropos Gergő, Takács Sándor, Petrezselyem János
Cserék: Vígh Mihály, Beke András, Schveitzer Milán, Nagy Levedi István

Gólszerzők: Horváth István illetve Vincze Gergő, Lőrincz István

A beszámolót Vincze Gergő írta

Fotó: a Balotaszállás közösségi oldala (archív)