Balotaszállás FC 2020/2021 szezonértékelő

Balotaszállás Fc futballcsapata

Földes Péter Szezonértékelője a Balotaszállás FC 2020/2021-es szezonjáról.

Labdarúgó csapatunk 3 héttel ezelőtt fejezte be a 2020/21-es bajnoki szezont . 10 hónapon át tartott a versenysorozat, mely végén szeretett csapatunk az előkelő 4. helyezést ért el. 26 mérkőzésen 17-szer győzedelmeskedtünk, 3 alkalommal döntetlent játszottunk, míg 6 alkalommal szenvedtünk vereséget.

Gratulálunk természetesen az előttünk végző csapatoknak, különösen az Akasztó FC II-nek akik toronymagasan nyerték a bajnokságot. Véleményem szerint egy nagyon jó csapat, jó edzővel, jó játékosokkal. A szezonból még egy záró vacsora van hátra, mely július 24-én lesz a sportpályán. Házi gólkirálynak járó díj, legjobb játékos díj, illetve közönség díjat adnak át a klub vezetői. Várunk minden kedves szurkolót a sportpályára.

Fotó: Balotaszállás Fc facebook oldala

A felkészülésünkbe remekül illik bele a minden évben megrendezésre kerülő Négyeshatár Kupa, melynek az idén Pusztamérges ad otthont. Július 31.én címvédőként érkezünk, hiszen tavaly az elődöntőben büntetőkkel vertük a jelenlegi pályaválasztókat, illetve a döntőben 5:1-re a Ruzsa csapatát. További két edzőmérkőzést fogunk játszani, megyei másodosztályú csapattokkal. Tompára látogatunk, illetve a frissen visszakerülő Kelebiával is mérkőzünk augusztusban.

Ahogy szurkolóink is láthatják, ősztől is ugyanabban a megye 3-as csoportban folytatjuk a küzdelmeket, ahol a tavalyi szezonban. A Szilády RFC megszűnt, illetve a Kunfehértó KSE gárdája került át a megye 3 déli csoportba. Érkezett viszont 2 „új” csapat. A Szanki OBSE, illetve a Jászszentlászló gárdája is ezt a csoportot fogja erősíteni. Mind a 2 csapat az északi csoportban volt a mögöttünk hagyott szezonban.

Továbbá szeretné az egész csapat megköszönni az önkormányzat alázatos munkáját. Ma csak a sípcsontomig ért a fű, hogy edzek egy kicsit, nem hogy focizni, futni sem lehet a pályán. Reméljük erre találunk megoldást a következő szezonban, illetve üzenem nekik, hogy „Balotán igenis vannak focisták…”

Csapatunk vezetőedzőjét Mezei Csabát, játékosunkat Milán Schveitzer, és házi gólkirályunkat Petrezselyem Jánost kértem értékelésre.

Mezei Csaba vezetőedző:

„Az elején kissé frusztrált,hogy újabb csoportba kerültünk úgy, hogy az előzőbe sem tudtunk még beilleszkedni. Nem tartottam jó körülménynek egy átalakuló csapat számára. Itt most nem térnék ki az ellenfelek erősségére, a II. számú csapatok szerepeltetéséről az amatőr ligában megvan a saját véleményem… Annak örülök, hogy a fiatalok és más érkezők gyorsan integrálódnak ebbe a családias csapatba, talán ez is az egyik kulcs az évek során szállított jó szereplésekhez

Gondolom, ez lehet hiszen a körülményeink, kezdve a pályánkkal, öltözővel, mondhatni a legalacsonyabb szinten van a többi csapathoz képest. Ezek miatt valóban nem a legcsábítóbb dolog itt játszani. Van viszont jó kötelék, barátságok ,őszinteség,jó hangulat,némi tudás is persze.. Minden nehézség ellenére itt úgy sikerül jól szerepelni általában, hogy ez soha nem elvárás és kitétel, ez csak az őszinte foci semmi több… és nem is kell…”

Schveitzer Milán játékos:” Először is szeretnék gratulálni a csapatnak, remek szezonon vagyunk túl! Ha tavaly ilyenkor azt mondják nekünk, látva a csoport beosztást, hogy 4. helyen végzünk, én simán aláírom. Ahogy jöttek a meccsek, jobbnál jobb eredményeket értünk el, párat kiemelkedő, szerintem magasabb osztályú teljesítménnyel abszolváltunk.

Itt szeretném kiemelni a Kunfehertó elleni hazai és a Kiskőrös elleni idegenbeli meccset. Utóbbinál kicsit tartalékos volt a csapat, de megmutatta küzdeni tudását. Sajnos az ősz vége felé ismét közbeszólt a COVID, több elmaradott meccs, személy szerint féltem, hogy elveszítjük a motivációt, főleg úgy, hogy volt olyan mérkőzés, amit szombat délelőtt 11 órakor játszottunk volna és péntek este 8 órakor kaptuk a hírt, hogy az ellenfél kérésére elmarad… bosszantó volt.

Télen sikerült egy jó felkészülést összehozni: több edzéssel teremben és kint is, valamint néhány edzőmeccsel. Szerintem ezért is kezdtük remekül a tavaszt. Sajnos a második vagy harmadik meccsen jött az év negatívuma, amikor a Csengőd a második félidő derekán egyéb okok miatt levonult a pályáról. Minket ez nagyon rosszul érintett – elsősorban a gólkülönbség miatt – , de szerencsére a végelszámolásnál ez nem számított!

Egészen a vadkerti meccsig “szárnyalt” a csapat, dobogón álltunk végig, de ott indulásnál történt egy sajnálatos baleset önhibánkon kívül. Ennek következményeivel küzd még mindig egy játékosunk, Kaszap Attila. Mielőbbi felépülést Kaszi és várunk vissza mihamarabb! Sajnos ezek után a Vadkert minden meccsét megnyerte és megszerezte a 3. helyet a bajnok Akasztó és a Kiskőrös után.. gratulálok nekik! A bajnokság végén lejátszottuk szerintem az év meccsét hazai pályán a jó erőkből álló, rutinos Kiskőrös elleni 5-4-es győzelem alkalmával.

Sajnos így egy kicsit nehéz elfogadni a 4. helyet, de minden elismerésem a csapaté, szerintem ilyen összetartó és jó brigád még nem volt Balotán – eredményektől függetlenül. Nem utolsósorban szeretnék gratulálni Petrezselyem János barátomnak a házi gólkirályi címért, ügyes voltál tesó ! „

Köszönjük szépen a szurkolóinknak az egész éves biztatást idegenben és hazai pályán egyaránt, jó és kevésbé jó teljesítményünk ellenére is! Büszkék vagyunk rátok! A jövőt illetően úgy gondolom, hogy nehéz lesz megismételni ugyanebben a csoportban ezt az eredményt, de mindent megteszünk érte! Hajrá Balota!

Földes Péter csapattársát Petrezselyem Jánost kérdezte az elmúlt szezonról:

– Mennyire vagy elégedett a mögöttünk hagyott szezonnal?

– Elégedett vagyok a szezonnal bár személy szerint én minden évben a dobogóra tudom magunkat elképzelni. Tulajdonképpen idén mi lettünk az aranyérmesek, ha nem számoljuk a második számú csapatokat, de sajnos nem sajnos velük kellett szembenézni.

– Melyik meccs az, ami pozitív illetve negatív volt a csapatnak?

– A pozitívum a két kiskőrösi meccs ahol összesen 4 pontot szereztünk a megszerezhető 6-ból ezen a két meccsen óriásit hajtott a csapat. A negatív viszont a császártöltési meccs amit idegenben játszottunk és nem sikerült pontot szerezni.

– Mit vársz a következő szezontól eredmény tekintetében?

– Csak a dobogó az elfogadható számomra akárhogyan is legyen és akárhány második számú csapat van. Szerintem sikerülhet ha jól igazolunk nyáron pár hiányos posztra de ehhez fontos az is hogy mindig legalább 14-15 fős kerettel rendelkezzünk meccsről meccsre. Továbbá, szeretném megköszönni a szurkoló táborunknak akik hétről hétre buzdítottak minket és akar 40-50 kilométert is elutaztak miattunk és buzdítottak a csapatunkat szóljon továbbra is a Hajrá BALOTA, igeeeen!

A saját nevemben, de az egész csapatban köszönjük szurkolóinknak az egész éves buzdítást! Kellemes nyarat kívánok és természetesen HAJRÁ BALOTA!

 Földes Péter játékos.