Boruzs István lett a Szeghalmi FC új edzője

Szeghalmi futballisták mérkőzés közben

Boruzs a távozó Hajú Csabát váltja a Békés megyei futballcsapatnál. Az új edző Hajdú-Bihar megyéből érkezik a megye I-es sárrétiekhez.

“Fiatal, agilis edzőt sikerült találnunk Boruzs István személyében, aki pont passzol a csikócsapatunkhoz. A szakember korábban már dolgozott felnőtt csapattal, de az utóbbi éveket a Bozsik programban töltötte Püspökladányban. Új kihívás számára a szeghalmi szerepvállalás, tele van ambícióval.” – nyilatkozott Hegyesi László elnök a bmsextra.hu -nak.

Boruzs István az első benyomásiról nyilatkozott:

“A Békés megyei fociról egyelőre keveset tudok, bár Füzesgyarmaton többeket ismerek, és a Szeghalomról is akadnak infóim. A csapat bronzérmes volt legutóbb, ami erre az évre nem lesz mérvadó, hiszen meghatározó játékosok távoztak, akik pótlása mennyiségileg megtörtént, de a minőségi szintet illetően egyelőre nem lehet megmondani. Igyekszem majd motiválni a srácokat. Szeretném elérni, hogy minden meccsen a maximumot kihozzák magukból, ezzel egyénileg és csapatszinten is fejlődhetnek. Hogy ez a tabellán mire lesz elegendő, arra most még nehéz lenne válaszolni, de nem is fő szempont, amennyiben ki tudjuk szolgálni a népes közönséget.”

Hevítőrudas webshop banner

Boruzs szerint jó képességű futballistákkal lesz lehetősége Szeghalmon dolgozni, de sok közös munkára lesz még szükség, hogy a játékosokban rejlő potenciál a felszínre kerüljön. Emellett kiemelte, hogy az edzés látogatottság jóval magasabb mint a korábbi csapatainál, és méltatta az egyesületnél dolgozók elhivatottságát.

Az új edző első tétmérkőzésén a Gyomaendrőd ellen debütál augusztus 14-én hazai pályán, augusztus 6-án, pénteken pedig edzőmeccsen irányítja a gárdát a Püspökladány ellen.

Püspökladányi LE – Szeghalmi FC 2021.08.06. 18:00

Szeretnél a saját, vagy kedvenc csapatodról híreket olvasni? akkor írj nekünk!