Csárdaszállás és Magyarbánhegyes újra indul Békés megyében

Magyarbánhegyesi FC játkosai edzés közben

Minden évben, ahogyan idén is fel tűnnek új, vagy újra induló csapatok a Békés megyei labdarúgás legalsóbb osztályában. Magyarbánhegyesen és Csárdaszálláson tavasz óta dolgoznak az újraindulás feltételeinek biztosításán, így várhatóan mindkét településen újra élvezhetik a helyi labdarúgást a szurkolók.

A mindössze 350 fős Csárdaszálláson 2015-ben szünt meg a csapat, amely akkor megnyerte a megye III B csoportját. A csapatot Kocsi Zsolt, az akkori játékos-edző kezdeményezése szervezik újra, főként Gyomandrődi és Dévaványai játékosokra építve. A szakosztály vezetése gondoskodott a pálya alkalmassá tételéről, a gárda “kemény magja” pedig az öltöző felújításával járult hozzá a bajnokság zavartalan megkezdéséhez.

Magyarbánhegyesen csupán egy évet kellet kibírniuk a szurkolóknak labdarúgás nélkül. A településen korábban egymással is rivalizáló MTC és MFC sem állt össze a 2020/2021-es bajnokságra, de a korábbi két edző Nemczov Róbert és Kitner János összefogásával újonnan szervezett csapat alakult. Nemczov az előző idényben a megye II-es Lőkösházával dolgozott, ahova korábbi csapat egy részét is magával vitte, most ők is visszatérnek az újra alakult egyesületbe. Kitner az ezüstérmet szerzett Végegyházától tér vissza, és az új magyarbánhegyesi alakulat edzői feladatait fogja ellátni.

A nyilvánosságra hozott névsor alapján a szurkolók biztosak benne, hogy mindkét alakulat komoly tervekkel kezdi meg a 2021/2022-es futball szezont.

Forrás: bmsextra.hu

Fotó: Magyarbánhegyesi FC Facebook oldala