Elúszhatott a Kecel II aranyérme

Balotaszállás Kecel futballmérkőzés

A Bács-Kiskun megyei III 24. fordulója zajlott le előző hétvégén, ahol több fontos rangadót is rendeztek.

A tabella első helyén álló Akasztó második csapata ugyanis a negyedik helyezett Kiskőrős II ellen mérkőzött meg, Kecel II pedig, akik mérkőzésük előtt vesztett pontok tekintetében a bajnokság legjobb csapata voltak, ám eggyel kevesebb lejátszott találkozójuk miatt a liga második helyét foglalták el, Balotaszálláson vendégeskedett. Annál a Balotánál, akik az ütközetet megelőzően 5 meccses veretlenségi sorozatot tudhattak magukénak, további figyelmeztető jel lehetett a kecelieknek, hogy néhány héttel ezelőtt Akasztó is botlott a balotai sportpályán, amely tipikusan nem kedvez a sok passzos játékot játszó együtteseknek.

A Kecel II gyakorlatilag hiányzó nélkül utazott el ellenfeléhez, néhány ebben az évben megye 1-et is megjárt játékost is a keretükben tudhattak. Hazai oldalon ugyan volt 1-2 hiányzó, ám Mezei Csaba edző szerencséjére az általánosságban kezdőben helyet kapó játékosai egytől-egyig rendelkezésére álltak. A meccsre nagyjából 100 ember látogathatott ki, a hazai nézőkre és a szurkolásra megint nem lehetett panasz.

A labda délután 5 órakor indult útjára, a keceliek pedig át is vették a csata kezdeményezését. A pálya szélén hosszú labdákkal igyekeztek általában kiugratni gyors szélsőiket, a taktika pedig gyorsan eredményt is hozott: egy beadást követően Doszpod Tamás előzte meg emberét a kapu torkában, majd néhány méter távolságból a kapuba is fejelte a labdát. A hatodik percben tehát már előnyhöz is jutott a vendég gárda, azonban a hazaiakon nem látszódott semmiféle aggodalom. Előző 4 győztes meccsükből 2 esetben is hátrányból nyertek, így nem volt számukra meglepő ez a helyzet. A 19. percben feljegyezhettük a hazaiak első helyzetét is: Jobbszélső védőjük, Vásárhelyi elé került a labda, aki éppen a meccs napján ünnepelte 21. születésnapját. Emlékezetesre sikerült neki, hiszen igaz, hogy lövése nem volt tökéletes, de a keceliek hálóőre azt bevédte saját hálójába, így máris 1:1-re módosult a találkozó állása.

A 26. percben már a fordítás is összejött a hazai gárdának: Vásárhelyi nagy bedobása éppen Balotaszállás házigólkirályát, Schveitzer Milánt találta meg Kecel kapujától 10 méterre, aki nem sokat gondolkodott és átvétel nélkül a kapuba is rúgta a labdát a nem túl jó napot kifogó Tóth Tibor kapus mellett. A gól után Kecel teljesen összeesett. Támadásaik már a félpályán elakadtak, a szurkolók egymással ordítozó játékosokat hallhattak. A 38. percben pedig jött a következő hidegzuhany: Földes ívelt be ugyanis egy szögletet, amit Teremi, a balotaiak rutinos középpályása váltott gólra. Az első játékrész végére tehát már egy 2 gólos előnyt sikerült kiharcolnia a hazaiaknak, azonban tudhatták, hogy ezt nem lesz egyszerű megtartani, főleg egy olyan Kecel ellen nem, akiknek létfontosságú volt ezen a napon a győzelem megszerzése a bajnokság megnyerése céljából.

Azonban a második félidő kezdetén sem látszódott semmi átütő erő a vendégeken: egy-két kisebb helyzetet ugyan ki tudtak alakítani, ám gyakran csak távoli lövésekkel tudtak próbálkozni, a labda pedig sokszor nem a kaput veszélyeztette, hanem a sportpályán kívül álló kocsikat. Szűcs Csabának, a balotai kapusnak védeni valója sem akadt. Egy veszélytelennek tűnő szituációból fordult azonban a kocka: egy keceli játékos a büntetőterületen belül cselezett, a balotaiak védője, Vincze Gergő pedig egy gyors mozdulattal leszerelte – a bíró szerint szabálytalanul. Hiába reklamáltak a hazai játékosok, a játékvezető álláspontján ez nem változtatott, Prucser Zsolt pedig köszönte is szépen a lehetőséget, a büntetőt pedig könnyedén értékesítette, ezzel újra visszahozta a meccsbe a vendégeket.

Két perc kellett ráadásul az újabb góljukhoz: egy beívelést követően Vincze rosszul mérte fel a labda ívét és így áthullott fölötte. Kovács Norbert pedig kapva kapott az alkalmon és kiszorított helyzetből a hálóba rúgta a labdát, ezzel megszerezve az egyenlítő gólt. A hazaiakat kissé lesújtotta ez, azonban nem adták fel a győzelem megszerzéséért folytatott harcukat: nagyjából 45 méterre ellenfelük kapujától pedig szabadrúgáshoz is jutottak a találkozó 72. percében. A labda mögé Vincze Viktor állt oda, aki szabadrúgásába sok erőt beletéve, Kecel kapuja felé irányította azt. Hogy beadásnak vagy lövésnek szánta-e, talán sohasem tudjuk meg, az azonban biztos, hogy Tóth Tibor fölött a hálóba hullott a laszti, amivel újra Balota szerzett vezetést.

Innentől ráadásul már hiába próbálkozott a vendég együttes, a győzelmet ellenfelük már nem engedte ki a kezéből. A hármas sípszót követően ráadásul nem csak emiatt örülhettek a balotaiak: több mint egy év után tudott ismét pályára lépni fiatal középpályásuk, Kaszap Attila, akinek egy kis ajándékkal is készültek a hazai játékosok. Megható pillanatok voltak! Győzelmével a Balotaszállás bebiztosította helyét a tabella ötödik helyén, tavasszal egészen kitűnő formában vannak. A Kecel II azonban ezzel szinte biztosan elköszönhet az aranyéremtől, hiszen hiába ikszelt csak Akasztó II, már elveszített pontok tekintetében is a zöld mezesek előtt vannak, innentől pedig nem játszanak erős ellenfél ellen a bajnokság további szakaszában.

MEGYEI III. KÖZÉP 24. forduló

Balotaszállás FC – Kecel FC II
2022.05.14 – 17:00, Balotaszállás, Balotaszállás Sporttelep

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos, Lőrincz István, Földes Péter Barnabás, Vincze Gergő, Teremi Zoltán, Vincze Imre , Nagy Dániel, Schveitzer Milán, Takács Sándor, Vincze Viktor, Vásárhelyi Richárd
Cserék: Vígh Mihály, Racsmán Szabolcs, Kaszap Attila, Temesvári Attila

Kecel FC II.: Tóth Tibor, Prucser Zsolt, Doszpod Tamás, Hugyecz Péter, Vágó Andor, Bleszák Csaba, Sipos Jenő Martin, Gébl Norbert, Varga Ferenc, Orcsik Norbert, Pongrác Gábor
Cserék Császár Zsolt, Doszpod Ferenc, Kovács Norbert, Balogh Zalán, Szabadi Norbert Attila, Ficsór István

A beszámolót Vicze Gergő Írta
Fotó: A Balotaszállás FC Facebook oldala