Földeák TC – Csanádpalotai FC : fordulatos mérkőzésen, igazságos döntetlen

Földeák - Csanádpalota futballmérkőzés, 2022

Vasárnap az időjárás kedvezett a Földeáki pályának, mert a meccs előtt elállt az eső, így meg tudták tartani a Földeák TC – Csanádpalotai FC megye III-as bajnoki mérkőzést. Mindkét csapat gólra éhesen ment ki a földeáki pályára. A Földeák bő kerettel fogadta hazai pályán a Csanádpalotát.

Földeák a 14. percben Horvát Gábor találatával meg is szerezte a vezető gólt. Mindkét csapat óriási iramot diktált és Veréb Tamás a 22. percben egyenlíteni tudott. A földeáki játékosok figyelme lankadt a bekapott gól után és ezt a Csanádpalotaiak ki is használták. Veréb Tamást megjátszva a 29. és 32. perben újabb két gólt tudhattak magukénak, Veréb pedig 10 perc alatt mesterhármasnak örülhetett. A 45 percben Zoppé Marcell kisebb szabálytalanság miatt kapott sárga lapot, majd a csapatok 1:3-as állásnál vonultak az öltözőbe.

A második félidőben frissíteni kezdett a Földeák. A 46. percben Zoppé Marcell és Jójárt Illés helyére érkezett Barta Roland és Megyaszai  Szilárd. A 66. percben Dunai Laci le és helyette érkezett a 16 éves Bertóti Gábor. Tökéletes cseréknek köszönhetően a 68. percben Megyaszai góljával szépíthetett a Földeák. Az ellenfél nem rendelkezett megfelelő cserejátékossal, így fáradtan játszottak a 2  félidőben, bár ez nem igazán volt észrevehető. Újabb csere nálunk és a Csanádpalotaiaknál. A 78 percben Bálint Ákos érkezett és váltotta Orosz Attilát, míg a túloldalt a mesterhármast szerző Verebet váltotta le az egyetlen cserejátékosuk. A frissítés ismét jót tett a csapatnak ugyanis Horváth Gábort hozták helyzetbe, aki élt is a lehetőséggel és újabb gólt juttatott az ellenfél hálójába, mindezt a 81 percben. Rögtön a gól után megérkezett az égi áldás is, villám, jég és zuhogó eső formájában. A játékvezető kényszer pihenőt fújt.

 A vihar elvonulta után a csapatok visszatértek a pályára pótolni a hátralévő tíz percet. Az egyenlítés után sajnos két földeáki játékos Bálint Ákos és Bálint Máté is szövegelésért piros lappal vonulhatott az öltözőbe. A végeredmény végül 3:3 lett.

Csongrád-Csanád megyei III. osztály 23.forduló

Földeáki TC – Contitech-Csanádpalotai FC 3:3  (1:3)
2022.04.24 – 17:00, Földeák, Földeák Sportpálya
Vezette :Szatmári ( Kasza, Aiftincai)

Földeák TC : Báthory – Batik, Nagy, Csontos, Orosz (Bálint Á. 78′), Zoppé (Barta 46′), Tóth, Bálint M., Dunai (Bertóti 66′), Jójárt (Megyasszai 46′), Horváth
Játékos-edző : Molnár Jenő

Contitech-Csanádpalotai FC : Nagy – Halász, Bornemissza, Fülöp, Boldizsár – Budai, Barta – Trényi, Bakos, Bognár D. – Veréb (Horváth 78′)
Edzők: Csókás Csaba, Veréb Tamás

Gól: Horváth 14′, 81′, Megyasszai 68′ illetve Veréb 22′, 29′, 32′.
Jók: az egész hazai csapat, kiemelten Báthory illetve Bornemissza, Fülöp, Veréb

A következő fordulóban a Földeák Bordányba utazik, A Csanádpalota szabadnapos lesz.

Az összefoglalót írta: Rakonczai Árpád