Gyenge mérkőzésen nyert a Kistelek Szőregen

Szőreg DSC- Kistelek futballmérkőzés

Hazavitte a 3 pontot a Kistelek Szőregről a Csongrád-Csanád megyei megye III-as bajnokság első tavaszi fordulójában.

A Kistelek csapata csere nélkül, a Szőreg egy cserével állt ki a vasárnapi bajnoki mérkőzésen. A hazai csapatban eltiltások, betegségek, családi események miatt kevesen jelentkeztek játékra, ráadásul a keretben ismét négy 45 év feletti játékos volt. A játéktér állapota a sok edzés és mérkőzés miatt nem volt olyan magas szintű, min ősszel, de játékra alkalmas volt.

A mérkőzést kissé bátortalanul és sok hibával kezdte Csordás József csapata, aki most a lelátóról volt kénytelen nézni az összecsapást. A 13. percben Boros Viktor vette be a szőregi kaput, majd a 16. percben Gárdián Tibor fejelt egy pontrúgásból a hazaiak hálójába. Az első félidő hátralévő részében maradt az enyhe kisteleki fölény, de nem született több gól.

A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, de Fehér Gyula szemfüles találatával tovább növelte előnyét a vendégcsapat az 57. percben. Pár perccel később viszont Pásztor Károly hozta vissza a mérkőzésbe a feljavuló Szőreget. A hazaiak pontmentési esélyeit javította, hogy a 72. percben a kisteleki Koncz Róbert második sárga lapját is begyűjtötte, így kénytelen volt elhagyni a játékteret. A szőregiek az utolsó 15 percre teljesen átvették az irányítást, a 82. percben Iványi Zalán találatával újra nyílttá tették a mérkőzést. Az utolsó percekre is maradtak helyzetek, de a Szőreg nem tudott egyenlíteni, így az őszi összecsapáshoz hasonlóan 1 gólos győzelmet szerzett a Kistelek.

A Szőreg csapata üdvözli a nézőket a Szőreg - Kistelek mérkőzésen

A Szőreg csapata köszönti a szurkolókat

Csongrád-Csanád Megyei III. Osztály 16. Forduló

Szőreg DSC – Kisteleki TE 2:3 (0:2)
2022.03.06 – 14:30, Szeged-Szőreg, Szőreg Sportpálya

Szőreg Dsc: Madaras Péter-Illés Tibor,Pásztor Károly,Hegyközi Ferenc Zsombor, Orvos Csaba, Szente Dávid, Bakos János, Szentesi Erik, Iványi Zalán, Czibere László, Földi Róbert
Cserék: Csordás Gábor

Kisteleki TE: Kalics Dániel-Tóth Ádám Sándor, Tiger Kristóf, Koncz Róbert, Tóth Gábor, Ábel Tibor, Fehér Gyula, Györgydeák Gergő,Horváth Tibor, Boros Viktor, Gárdián Tibor

Gólszerzők: Pásztor Károly, Iványi Zalán Illetve Boros Viktor, Gárdián Tibor, Fehér Gyula
Kiállítva: Koncz Róbert

A mérkőzést Csordás József, a Szőreg DSC edzője értékelte:

“Tartalékos csapatok gyenge színvonalú mérkőzésén megérdemelten nyert egy góllal a Kistelek. Bebizonyosodott, hogy nem adhatunk egy félidő előnyt senkinek ebben a sportban. Remélem, hogy a sérült vagy beteg játékosaim mielőbb felépülnek és a következő mérkőzéseken velük, illetve az eltiltásból visszatérő játékosokkal kiegészülve erősebb kerettel várhatjuk ellenfeleinket. Gratulálok a Kisteleknek!”

A Kisteleki TE Facebook oldalán értékelte a találkozót:

“A problémák és nehézségek ellenére jól indult a mérkőzés, mivel már az első félidőben két gólos előnyre tettünk szert és ezeken kívül még kihagytunk 3 hatalmas lehetőséget. A második etapban háromra növeltük előnyünket, amelyre a hazaiak két góllal válaszoltak, de ekkor már emberelőnyben támadtak, mert Koncz Róbertet kiállította Pióker játékvezető. A végén sikerült megőrizni fölényünket, így három ponttal távoztunk Szőregről.”

Fotók: Csordás Gábor