Győzelemmel ünnepelte bajnoki címét a Csornai SE

A Csorna SE 2022-es bajnokcsapata

Az már az utolsó forduló előtt ismert volt, hogy a Györ-Sopron-Moson megyei megye 1-es bajnokságot a Csorna nyeri az utolsó forduló eredményétől függetlenül. A hibátlan tavaszi menetelést győzelemmel zárhatta le a Győrszentivánt otthon fogadó bajnok.

Habár nem úgy indult a mérkőzés, ahogyan a hazaiak tervezték: a 13. percben egy gyors kontra végén Takács szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A rengeteg helyzetet kialakító csornaiak csak a félidő végén tudtak egyenlíteni Kerékgyártó góljával. A fordulást követően, a 66. percben Csete találatával megfordította a játékállást Varga Péter együttese, majd a 3:1-es végeredményt Böcskey állította be.

A bajnokságot így a Csorna nyerte, a második a Koronczó, a bronzérmes pedig a Kapuvár lett. A tabella utolsó két helyén a Gönyű SE és Jánossomorjai SE végzett, így ők a következő szezont eggyel alacsonyabb osztályban kezdhetik.

Varga Péter a hazaiak szakmai igazgatója értékelte csapata teljesítményét a klub honlapján

Köszönjük szurkolóink egész éves biztatást!. Büszke vagyok, hogy ilyen remek csapattal dolgozhattam és újra bajnoki címet ünnepelhet a város.

Zsédely Attila, a Győrszentiván edzője szűkszavúan értékelte a látottakat:

Gratulálok a csapatomnak a tisztes helytálláshoz, a Csornának pedig a bajnoki címhez.

Györ-Sopron-Moson megye DunaTakarék Megyei I. osztály – 30. forduló
Csornai SE – Győrszentiván 3-1 (1-1)
Csorna, Kocsis István Városi Sporttelep, 2022.05.28 – 17:00
Jv.: Erdélyi Balázs

Csorna: Lőre – Szalai (Csikai 83.), Visy D., Zámbó, Papp R., Kerékgyártó, Tarcsay (Visy B. 58.), Simon A. (Hanzel 67.), Németh B. (Borbély D. 78.), Böcskey, Kristóf L. (Csete 33.)
Szakmai igazgató: Varga Péter

Győrszentiván: Szabó K. – Kapuváry, Stefanits, Kiss D., Horváth B., Takács P. (Székely 74.), Bieder, Horváth B., Vadász M. (Lenhardt 66.), Szabó P., Keszei
Edző: Zsédely Attila

Gólszerzők: Kerékgyártó (41.), Csete (66.), Böcskey (83.) ill Takács P. (13)

Forrás: A Csornai SE weboldala
Fotó: Tóth Attila, csornaiese.hu