Hány éves a megye I?

Idős bácsi focizik

Megnéztük, hogy a 2021/2022-es Csongrád-Csanád megyei Megye I-es bajnokság mezőnye „hány éves”. Kiszámoltuk az aktív játékosok (azaz a bajnokság őszi idényében pályára lépők) átlagéletkorát, illetve megkerestük, hogy kik voltak a bajnokság legfiatalabb és legidősebb játékosai.

Az őszi mérkőzéseken szereplő 14 csapat közül a legnagyobb kerettel a Contitech-Apátfalva SC csapata dolgozhatott: a 13 fordulóban mindösszesen 37 futballista léphetett pályára. Második helyen holtversenyben végzett a Szeged-Csanád Grosics II és a Hódmezővásárhelyi FC 36-36 játékossal, míg a dobogó harmadik fokára a DAFC Szeged ért fel 35 futballistával.

A Csongrád-Csanád megyei megye I-es bajnokság csapataiank csapatlétszáma - 2021

A csapatok átlagéletkorát vizsgálva a legfiatalabb csapat a Hódmezővásárhelyi FC lett 20,19, a második Makó FC II 20,86, a harmadik a DAFC Szeged 20,94 éves átlagéletkorral. Az alacsony átlagéletkor úgy tűnik, hogy eddig nem igazán szerencsés, mert a három legfiatalabb csapat a 9., 10. és 12. helyen áll a bajnokság felénél.

Hasonló összefüggést nem találtunk a magasabb átlagéletkor és a jelenlegi helyezés között, mert a négy „legidősebb” csapatból kettő a tabella alsó felén található, addig az egyik vezeti a bajnokságot. A Tiszasziget csapata a 28,5 éves átlagéletkorral a legöregebb csapatnak bizonyult ősszel, a felmérésben ezüstérmes UTC 1913 játékosai átlagosan 25,23 évesek, a bronzérmes a Deszk 24,71 évvel, a listavezető SZVSE 24,46-os átlaggal a negyedik.

A Csongrád-Csanád megyei megye I-es bajnokság csapataiank átlagéletkora - 2021

Taffix antivirális orrspray vírusok ellen

A Szeged-Csanád Grosics II, a Szentesi Kinizsi SZITE, a Mórahalom VSE, a Bordány SK, a DAFC Szeged, az UTC 1913 és a Contitech-Apátfalva SC csapataiban is pályára lépett 16 esztendős labdarúgó. A legfiatalabb futballista a jelen bajnokságban a Mórahalomon futballozó Mison Balázs, aki 2005.10.28-án született, alig két héttel megelőzve a Contitetech-Apátfalva játékosát, Fülöp Kevint (2005.10.13.). Annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy Balázs a Contitech-Apátfalva elleni mérkőzésen csere volt, de nem kapott bizalmat a 7 gólos győzelem ellenére, míg Kevin két mérkőzésen csereként állhatott be, míg a Szentes elleni meccsen kezdőként debütált. Így ő a legfiatalabb, valóban pályára lépő játékos az őszi idényben. A legidősebb játékosok versenyét toronymagasan az Apátfalvában játszó Rakity György nyerte, aki idén januárban tölti be 60. életévét. Rakity ezzel közel másfél évtizeddel előzte meg a Tiszaszigetben játszó Zámbori Gábort (46 éves), és az Algyő futballistáját, Kiss Attilát (46 éves). A 60 éves labdarúgó a DAFC ellen játszotta egyetlen mérkőzését, ahol kezdőként végigjátszotta a találkozót.

A Csongrád-Csanád megyei megye I-es bajnokság csapataiank átlagéletkora, táblázat - 2021

Forrás: MLSZ adatbank
Kép: Pixabay.com