Hatot kapott a Kecel Senior

Futball labda

A Bács-Kiskun megyei megye 3 közép csoportjának utolsó előtti fordulóját rendezték meg előző hétvégén, ahol többek között a forduló előtt utolsó helyen tanyázó Kecel Senior fogadta hazai pályán a nagyon jó tavaszi hajrát produkáló, már biztos ötödik Balotaszállást.

A mérkőzés szombaton délután 5 órakor vette kezdetét, a játékosok szerencséjére nem volt extrém meleg időjárás, így minden adott volt egy jóiramú találkozóhoz. A vendégek gyorsan át is vették az összecsapás irányítását, próbáltak sok passzos játékkal helyzetbe kerülni, ez azonban ritkán jött össze. Általában már a második-harmadik passzba hiba csúszott, így az első percekben viszonylag könnyedén védekezték ki a keceliek ellenfelük támadásait.

A balotaiak leginkább gyors kontrákból és rögzített szituációkból tudtak helyzeteket kialakítani, így történt ez a meccs 9. percében is: Földes Péter szöglete átszállt a védők feje fölött, Vincze Gergő csúsztatása pedig pontosan Nagy Dániel lábára érkezett, aki nagyjából fél méterről a hálóba is passzolta a labdát. A gól kicsit megnyugtatta a vendégeket, gyorsan meg is tudták duplázni góljaiknak számát: Vincze Viktor vette észre a 13. minutumban a túloldalon futó Vincze Gergőt, majd egy gyönyörű keresztpasszal oda is varázsolta a labdát. Csapattársa jól is vette azt át, majd higgadtan a kapus mellett elgurította a zsugát.


A 2-0-ás vezetés hatására Balotaszállás játékosai megnyugodtak, talán túlságosan félvállról kezdték venni a találkozót. A 20. percre már öten támadták ellenfelük kapuját, miközben öten hátul álltak, így a középpálya teljesen üresen maradt. Kecel Senior csapata így egyre többször tudta megtartani a labdákat, ráadásul egyre közelebb is voltak a szépítő gólhoz. Végül ez a 44. percben érkezett el: egy figyelmetlen vendég védőtől csente el a labdát Juhász László, így pedig gyorsan szembe is találta magát a kapussal. Azonban ekkor sem remegett meg a lába, higgadtan passzolta el a labdát Orbán István mellett, ezzel 1-2-re módosítva az állást, így mehettek a félidőben frissíteni egyet a felek.

A vendégek nem voltak elégedettek az első félidei teljesítményükkel, volt mit megbeszélniük a szünetben. A 42. percben ráadásul egy szerencsétlen érkezést követően megsérült Vincze Viktor, így több dolgot is át kellett gondolnia Mezei Csaba vezetőedzőnek. A második félidő kezdetére így már három cserelehetőséget is elhasznált Balota mestere, beállt például a rutinos Teremi Zoltán, aki a házi góllövőlista harmadik helyét foglalta el az ütközetet megelőzően.

Úgy tűnik kellettek is a cserék a vendégek oldalán, hiszen jóval élénkebben indították a második játékrészt, mint ahogy az elsőt befejezték. Az 50. minutumban egy szép kényszerítőt követően az alapvonalról passzolta vissza Vincze Gergő a labdát Schveitzer Milánnak, aki Balogh Kálmán, Kecel Senior kapusa mellett higgadtan a hálóba is gurította azt. A következő balotai gólt két cserejátékos hozta össze: az ugyancsak a félidőben beálló Vígh Mihály ívelte be a keceli kapu elé a labdát a párharc 57. percében, amit Teremi gyönyörűszép fejessel a kapu bal felső sarkába varázsolt. Innentől teljesen szétesett a hazai egyesület, felesleges reklamálások tarkították az egyébként sem jó iramú mérkőzést.

A 72. percig kellett várni a következő vendég találatra. Vincze Gergő beívelt szögletére érkezett jól Schveitzer, fejese nem volt tökéletes, de szerencséjére egy védő közbenjárásával végül áthaladt a gólvonalon a laszti. 1-5 volt ezzel már az állás, azonban nem sokáig állt ez az eredmény az eredményjelzőn: egy perccel a balotaszállási gólt követően egy újabb egyéni hiba következett a vendégek oldalán, Juhász László pedig ugyancsak mint az első félidőben, köszönte szépen a lehetőséget és gólra váltotta helyzetét.

Úgy tűnt a csata is ezzel a 2-5-ös végeredménnyel lesz lefújva, ám Teremi tett róla, hogy ne így legyen: a 92. minutumban ugyanis újra a két csodacsere hozta össze a vendégek gólját: Vígh Mihály szöglete pontosan Teremi elé hullott, aki könnyedén gólra is váltotta a hirtelen elé tárulkozó lehetőséget. Így 2-6-os állásnál vetett véget a sporttárs a mérkőzésnek, amivel egyik együttes sem mozdult el egy helyet sem a csata előtti pozíciójához képest.
Kecel Senior ennek ellenére még elmozdulhat a tabella utolsó helyéről, ehhez mindössze 3 pontot kéne szereznie a maradék két összecsapásából és reménykedni, hogy Tabdi utolsó meccsét vereséggel zárja.

Balotaszállás 5. helye már teljesen biztos, ők se hátrébb, se előrébb nem kerülhetnek már. Az viszont mindenképp megsüvegelendő, hogy ezzel a sikerrel zsinórban hetedik győzelmüket szerezték meg, tavasszal pedig ők gyűjtöttek a legtöbb pontot bajnokságukban.

Bács-Kiskun megyei Megye III. Közép csoport, 25. forduló

Kecel Senior FC – Balotaszállás FC 2:6 (1:2)
Kecel, Kecel Sporttelep, 2022.05.21 – 17:00

Kecel Senior Fc: Balogh Kálmán – Majer Ferenc, Kolompár György, Lukács Árpád. Németh Róber, Bús Győző Patrik, Tóth Andor, Bús Győző, Sendula Mihály, Juhász László, Zsemberi Ádám
Cserék: Almási Zsolt, Lemle Péter István, Bús Csaba, Benedeczki János

Balotaszállás FC: Orbán István – Lőrincz István, Földes Péter Barnabás, Turu József, Vincze Gergő, Nagy Dániel, Schveitzer Milán, Takács Sándor, Vincze Viktor, Vásárhelyi Richárd, Szarvas Ervin
Cserék: Vígh Mihály Berta Dávid, Kaszap Attila, Teremi Zoltán, Vincze Imre, Nagy Levedi István


Gólszerzők: Juhász László (2) illetve Nagy Dániel, Vincze Gergő, Schveitzer Milán (2), Teremi Zoltán (2)

Az összefoglalót Vincze Gergő írta