Hideg, eső, gólzápor Szőregen

Szőreg DSC - Pusztamérgesi MFC labdarúgó mérkőzés

A Csongrád-Csanád Megyei III. osztály 13. fordulójában elhalasztott, Pusztamérges elleni meccsét pótolta a Szőreg vasárnap.

A hétvégi fagy és a folyamatos esőzés nem tett jót a pályának, a játéktér egyes részein nehéz volt látványos futballt játszani. Ez az első percben ki is derült; a mérkőzést kezdő Pusztamérges ugyanis pár másodperc alatt hátrányba került: a védőkig hátrapasszolt labdát Kisfaludi próbálta megjátszani, ám a felázott talajon elcsúszott. A labda így a védőt támadó szőregi Salánki Márk elé került, ő pedig a kapus mellett higgadtan elhúzva a kapuba lőtt.

Taffix antivirális orrspray vírusok ellen

A mérkőzés elején a vendégek nemigen tudtak mit kezdeni az esővel, a felázott pályával, és a hazaiak lendületes játékával, így a 20. perce Táncoz Bence, Kövesi Szabolcs és Salánki újabb góljával már 4:0-ra vezetett a Szőreg. A félidő második felében több helyzet is kimaradt, de a pusztamérgesiek előtt is akadt 1-2 lehetőség a szépítésre. A fordulás után ismét Salánki vette be a hazaiak kapuját, majd a csereként beállt Illés Tibor fejelt a hálóba.

A vendégek a 62. percben szépíteni tudtak Damjanov Zsolt találatával, majd 2 perc múlva ismét Salánki volt eredményes. A 68. percben a pusztamérgesi Csúcs Martin góljával 7:2-re módosult a játékállás. A jól játszó hazaiak a mérkőzés hajrájában számos lehetőséget dolgoztak ki, az utolsó percekben Földi Róbert és Táncos Bence is kihasználta helyzetét, amellyel a Szőreg DCS 9:2-es végeredménnyel tartotta otthon a három pontot.

A Szőreg a 9. helyen, 20 pontot szerezve, míg a Pusztamérges a 12. helyen 12 ponttal várhatja a tavaszi folytatást. A következő fordulóban a hazaiak a Kisteleket látják vendégül, míg a Pusztamérges Csanádpalotára utazik.

Csongrád-Csanád Megyei III. osztály 13. forduló

Szőreg DSC – Pusztamérgesi FMC
 2021.12.05 – 13:30, Szeged-Szőreg, Szőreg Sportpálya

Játékvezető: Nagy Krisztián, asszisztensek: Vida Sándor, Laukó Tamás

Szőreg DSC: Madaras Péter-Gémes Szabolcs, Szentesi Erik, Kövesi Szabolcs, Czibere László, Buknicz Zoltán, Istókovics Márk, Szente Dávid, Salánki Márk, Táncos Bence, Földi Róbert
Cserék: Csordás Csanád, Bakos János, Orvos Csaba, Illés Tibor, Csordás Gábor

Pusztamérgesi FMC: Szekeres József-Makra Gábor, Fajkó Richárd, Kormányos Csaba, Damjanov Zsolt, Csúcs Martin, Bacsa András, Masa Máté Levente, Peták Patrik, Peták Márkó, Kisfaludi József
Cserék: Kispál István, Bihari Szabolcs, Kisfaludi Tamás

Gólszerzők: Salánki Márk (4), Táncos Bence (2), Kövesi Szabolcs, Illés Tibor, Földi Róbert illetve Damjanov Zsolt, Csúcs Martin.