Kikapott Kaskantyún a Balotaszállás

Futball labda

A Bács-Kiskun megye 3 közép régiójának a 18. fordulója zajlott le az előző hétvégén, ahol Balotaszállás Kaskantyú gárdájához látogatott. A vendégek vereséggel hangolódtak erre az összecsapásra, hiszen előző csörtéjükön egy jó iramú csatán vereséget szenvedtek Vadkert csapatától. Kaskantyú ehhez képest pozitívabb előjelekkel érkezett meg a szombati meccsre, hiszen az utolsó Tabdi felett, 3-1-es arányban diadalmaskodtak. Ráadásul tavasszal egészen sok, új játékos érkezett hozzájuk, akik nagyot lendítettek a játékukon.

A vendégek viszonylag hosszú paddal tudtak elutazni erre a csörtére, ugyanis 4 játékost is le tudtak ültetni a kispadra, ilyenre idegenben nagyon régen volt példa. Ami miatt viszont egyik oldalon sem lehettek túl boldogok a játékosok, az a heves esőzés volt, amely a mérkőzés első percétől az utolsóig kitartott. Ettől függetlenül fél 5-kor útjára indult a labda a kaskantyúi sporttelepen, a hazaiak pedig gyorsan át is vették a csata irányítását, ráadásul első góljukra egészen egy percet sem kellett várni: egy szép passzt követően Varga Szabolcs kapta meg a labdát 10 méterre a kaputól, aki igaz hogy rosszul találta el azt, de a vendégek kapusa, Szűcs Csaba nem állt a helyzet magaslatán és kezei között a hálójába gurult a labda.

Az álmos vendégek még jó néhány percig árnyékai voltak önmaguknak, az első 10 percben a labdával is csak elvétve találkoztak, így egy újabb hazai helyzet következett: egy beadást követően a Kaskantyúiak csatára elé került a labda, aki 3 méterről sikeresen fölé bombázott. Ahogy teltek a percek egyre inkább éledeztek a vendégek is, ami egészen sok helyzetben mutatkozott meg: Szarvas Ervin, a rutinos középpályás, egyben Balota elnöke is, ugyancsak 3 méterre a kaputól kapta meg a labdát, ám ahogy a túloldalon, itt sem született ebből gól, hiszen a labda a sporttelepen kívül ért célba. Petrezselyem Jánosnak, a vendégek centerének is akadtak lehetőségei, ám vagy hosszan tolta meg a labdát, vagy szabadrúgását bravúrral védte Kaskantyú hálóőre, Vereb Dániel.

Az első 45 perc végére úgy tűnt mintha a hazaiak kissé elfáradtak volna, játékukat sok hiba jellemezte, az ellenfelük térfelén teljes tanácstalanságot lehetett felfedezni rajtuk. Nagyon jót tett nekik azonban a pihenőidő, hiszen a második játékrészbe újult erővel vetették bele magukat: a 47. percben egy szögletet követően átszállt a hosszúra a labda, majd egy hazai játékos onnan újból egy íveléssel próbálkozott, ami már sikeresebb volt: egy csúsztatást követően Kovács Krisztián elé került a bogyó, aki nem töprengett, gyorsan a hálóba is gurította azt. Teljesen megnyugodhattak így a Kaskantyúiak, aminek egy gyönyörű egyéni villanás lett az eredménye: a vendégek egyik védőjének felszabadítását követően Bartha Roland elé pattogott a labda, aki nem tétovázott, körülbelül 30 méterre a kaputól kapásból elrúgta.

A vége egy egészen elképesztő bombagól, a bal felső sarkot gyakorlatilag kipókhálózta a középpályás. Így a találkozó 60. minutumában már 3-0 volt az állás, úgy tűnt eldőlt a három pont sorsa. Balotaszállás nem hagyta azonban annyiban, maradék energiájukat egyértelműen a szépítés megszerzésére áldozták fel. Ez a 81. percben össze is jött: a vendégekhez csereként beálló Nagy Levedi tartotta meg a labdát, amit nagyszerű ütemben átvett tőle Schveitzer, majd hidegvérűen a kapus fölött emelte hálóba a zsugát. Az utolsó 10 percben azonban már több helyzetet nem tudott kialakítani Balotaszállás, aminek az lett az eredménye, hogy egymás utáni második csörtéjük alkalmával is vereséget szenvedtek.

Ezen a héten Császártöltés gárdáját fogadják, amelyen ha veszítenek egy negatív rekordot is beállíthatnak: az elmúlt 2 esztendőben ugyanis soha nem fordult elő velük, hogy tétmeccsen egymás után 3 vereségbe is beleszaladjanak. Kaskantyú ezen a héten Kecel II csapatával mérkőzik meg idegenben, ahol egy esetleges győzelemmel egyéni rekordot állítanának fel: egymás utáni harmadik győzelmüket zsebelhetik ugyanis be, amire tőlük ebben az idényben nem láthattak még példát a szurkolóik.

MEGYEI III. KÖZÉP CSOPORT, 18. forduló

Kaskantyúi FSE – Balotaszállás FC 3:1 (1:0)
2022.04.02 – 16:30, Kaskantyú, Kaskantyú Sporttelep

A mérkőzésről Vincze Gergő tudósított.

Kaskantyúi FSE: Vereb Dániel-Matolcsi László, Bartha Roland, Varga Szabolcs, Győrfi István, Szabó Kristóf, Supka Alexander, Varga Máté, Kovács Balázs, Gyöngyösi Ádám, Kovács Krisztián
Cserék: Sárdi János, Losonczy Attila, Hleba Szergej, Makó Zsolt

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos-Lőrincz István, Nádasdi Dezső, Beke András, Racsmán Szabolcs, Vincze Imre, Nagy Dániel, Vincze Gergő, Ropos Gergő, Petrezselyem János, Szarvas Ervin
Cserék: Vígh Mihály, Földes Péter Barnabás, Schveitzer Milán, Nagy Levedi István

Gólszerzők: Varga Szabolcs, Kovács Krisztián illetve Schveitzer Milán