Otthon maradt a három pont Balotaszálláson

Futballista büntetőt lő, de csak a lába látszik

Balotaszállás – Császártöltés mérkőzést rendeztek a Bács-Kiskun megyei megye 3 közép csoportjának 19. fordulójában múlt hét szombaton, ahol így a tabella 6. helyezettje, a 7. vendégeket fogadta.

A mérkőzésről Vincze Gergő tudósított.

Egészen hideg időjárás várta a csapatokat a balotai sporttelepen, ám nagyjából 50 szurkoló így is kilátogatott az összecsapásra, hogy két elveszített meccs után kiszurkolják a hazaiaknak a 3 pontot. Császártöltés azonban nem alapozott rosszul erre a derbire, hiszen előző találkozójukon 11-0-ra verték meg az akkor még sereghajtó Tabdit, ilyen sok gólt egyébként egyetlen egy meccsen ebben a szezonban még nem szereztek.

Ám aBalota azért ennél sokkal komolyabb ellenfél, amit most a létszám is megmutatott hazai oldalon: 17 játékosuk állt ugyanis csatára készen, ebből kellett Mezei Csaba vezetőedzőnek kiválasztania a legmegfelelőbb kezdő 11-et, ami biztosan nem volt egyszerű feladat. Császártöltés azonban csak 12 emberrel tudott eljönni az 1400 fős faluba, ráadásul néhány fontos játékosuk sem utazott el a csapattal.

Délután 3 órakor indult útjára a labda, az előző meccseikkel ellentétben most Balotaszállás tudta átvenni a mérkőzés irányítását már a legelső percektől. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye: Teremi passza után Schveitzer kapta a labdát az ellenfél büntetőterületén belül, ám hozzáérni már nem tudott, hiszen egy vendégjátékos elé csúszott. A bíró büntető ítélt, amit a vendég játékosok nem vettek jó néven, nem gondolták jogosnak az ítéletet, én azt gondolom véleményes volt, de be lehetett fújni. Schveitzer mindenesetre köszönte szépen a lehetőséget és bepofozta a büntetőt Vancsik Dániel, Császártöltés kapusa mellett a háló jobb oldalába.

Nem volt egy tökéletes tizenegyes, de bement, így a 26 éves játékos már 9. gólját szerezte meg ebben az idényben. Ígéretesen folytatta ezután is a találkozót a hazai csapat, egy középre tett labda után újabb Schveitzer lehetőség adódott, a labda pedig újra a kapuban landolt. Ám a bíró szerint a támadó lába magasan volt, így nem adta meg a gólt, maradt a nem túl biztos 1-0-ás előny a szünetre.

Három játékost is lecserélt a félidőben Balotaszállás mestere, nem feltétlen a rossz játék miatt, egyszerűen olyan minőségi játékosok ültek a padon, hogy pazarlás lett volna őket mindössze pár percre beküldeni. Petrezselyem János váltotta Beke Andrást, így egy ideig 2 csatárral rohamozott a hazai gárda. Császártöltés továbbra sem találta meg a saját játékát, egy-két gyenge lövést eltekintve Szűcs Csabának nem kellett védéseket bemutatnia. Vancsik Dániel kapuja annál inkább veszélyben volt a második játékrészben: Teremi, a balotaiak rangidős középpályása fél méterről térdelte fölé a labdát, majd az ő lövésénél csattant a kapufa, amelyet aztán Vincze Gergő már nem tudott a kapu irányába tovább fejelni.

Egy védőről lepattanó labdát ugyancsak Vincze próbált begurítani a vendégek hálójába, ám Vancsik résen volt és kivédte a lövést. A 66. percben aztán Teremi tévesztett ütemet és csúszott oda Kiss Lászlónak, aki egyből a bokájához kapott. Ezután tömegjelenetek alakultak ki, nem csak a játékosok, de a szurkolók között is. Meglepő módon azonban sem a káromkodó vendég játékosok, sem a becsúszó balotai nem kapott piros lapot, így mintha semmi nem történt volna, ment tovább a játék.

Egy Szűcs Csaba kirúgás után aztán a 79. percben Vincze Gergő csúsztatta meg a labdát, ami így éppen a kiugró Petrezselyem elé került, aki jól átvéve azt, egyből gólhelyzetbe is került. A portárs mellett csőrrel rúgta el a játékszert, ami így a kapuban is landolt, ezzel 2-0 lett az eredmény, úgy tűnt el is dőlt a három pont sorsa. Vásárhelyi, a hazaiak védője, azonban még tett róla, hogy legyenek izgalmak a végén. A 84. percben összeszólalkozott egy császártöltési játékossal, a végén pedig egy ütéssel zárta le a „beszélgetést” a balotaszállási játékos. Ez nem tetszett a játékvezetőnek, aki azonnal pirossal honorálta ezt az ötletet, vélhetően nem csak egy meccsre fog szólni ez az eltiltás.

Azonban hiába az emberelőny, a vendégek nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, az utolsó pár minutum császártöltési helyzet nélkül csordogált le, sőt egy szabadrúgásból Földes, a hazaiak játékosa tudott veszélyeztetni. Ezzel a győzelemmel Balotaszállás továbbra is tartja a 6. helyét a bajnokságban, ezen a héten a 11. Tázlár fogadja őket hazai pályán. Császártöltés azonban egy helyet hátrébb csúszott a tabellán, hiszen Csengőd megnyerte a hétvégi összecsapását, így befoglalták a hetedik helyet. Ráadásul ezen a héten sem lesz egyszerű dolga Töltésnek, hiszen a jelenleg harmadik, de még egyetlen egy vereséggel sem rendelkező Kecel II látogat hozzájuk.

BÁCS-KISKUN MEGYE, MEGYEI III. KÖZÉP 19. forduló

Balotaszállás FC – Császártöltés EFSK 2:0 (1:0)
2022.04.09 – 15:00, Balotaszállás, Balotaszállás Sporttelep

Gólszerzők: Schveitzer, Petrezselyem
Piros lap: Vásárhelyi Richárd

Fotó: pixabay.com