Sorsoltak a Csongrád-Csanád megyei magyar kupában

Csongrád-Csanád megyei magyar kupa sorsolása

A magyar kupa Csongrád-Csanád megyei selejtezőire 51 csapat nevezett. Az MLSZ Csongrád-Csanád megyei igazgatóságán megtartott sorsoláson a 32 csapatos mezőny kialakulásához 13 erőnyerőre volt szükség. A kupában a második számú csapatok nem indulhatnak, ezért a 11 megye I-ből nevezett csapat mellett az előző szezonban a megye kettőben harmadik és negyedik helyezést elérő Balástya és FK 1899 Szeged lett kiemelt, így ők a következő körben csatlakozhatnak a küzdelmekbe.

A megyei kupameccseken szokásos módon a párosításokban az alacsonyabb osztályú csapatok a pályaválasztók. Amennyiben a mérkőzések döntetlen eredménnyel érnek véget, úgy a továbbjutásról büntetőrúgásokkal döntenek. A mérkőzéseket augusztus 14-én, 17:00 órától játsszák. A hazai csapatok kérhetik a mérkőzések asárnapra történő halasztását.

A kupában bemutatkozik a most alakul szegvári Mozogj a Sportért egyesület, amely az Öttömös vendéglátója lesz. A két megye kettes csapat, a Sándorfalva és a Tömörkény mérkőzése mellett a érdekes és izgalmaz összecsapásokat is látogathatnak a kilátogatók.

A Csongrád-Csanád megyei magyar kupa selejtező 1. fordulójának a sorsolása:

Tömörkény–Sándorfalva
Domaszék–Zsombó
Ópusztaszer–Csongrád
Szikáncs–Csanytelek
Nagylak–Maros-menti UFC
Eperjes–Zákányszék
Fábián­sebestyén–Székkutas
St. Mihály–Mártély
Röszke–Üllés
Gyálarét–Csengele
Pusztamérges–Mindszent
Ruzsa–Csanádpalota
Földeák–Baks
Ásotthalom–Szegvár
Kübekháza–Nagymágocs
Mozogj a Sportért–Öttömös
Forráskút–Kistelek
Maroslele–Szatymaz
Dóc–Szegedi Pázsit SE.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Herdsman