Megküzdött a továbbjutásért a kupában a Deszk

Kövesi Szabolcs pózol a Kecel - Desz kupameccsen 2022-ben

Szoros csatában kvalifikálta magát tovább a Magyar kupában a Deszk a Kecel csapata ellen.

Szokatlanul meleg időjárási körülmények között fogadta a Bács-Kiskun megyei Kecel, a Deszk együttesét. Az elmúlt szezonban a keceli csapat megnyerte a Bács-Megyei kupát, miután a döntőben büntetőkkel legyőzték a Lajosmizse együttesét. A Deszk gárdája a mögöttünk hagyott idényben a Csongrád megyei kupában lett ezüstérmes, így rendkívül jó mérkőzésre készülhettek a kilátogató nézők.

Az már a bemelegítésnél látszott, hogy mind a két együttes komolyan veszi a találkozót. A kezdősípszó után nem tapogatóztak a csapatok, az első negyed órában a Deszk játszott veszélyesebben. Előbb Pásztor Károly fejese okozott veszélyt a hazai büntetőterületen belül, majd Fóris került nagy helyzetbe ám Gerner ekkor is a helyén volt. A 11. percben megszerezte a vezetést a Csordás József vezette alakulat. Földi Róbert ugratta ki Fórist, aki ezúttal pontosabban célzott és előnyhöz juttatta csapatát, 0-1.

Az első hazai lehetőségre a 18. percig kellett várni, ekkor Torma Barnabás rázott le magáról két védőt majd továbbította a labdát Bányainak, aki egy jó átvétel után huszonöt méterről tüzelt, ám bravúrral védett Repák. A 27. percben egy deszki szabadrúgást Gerner húzott le, majd indította Tormát, aki két védővel a nyakán is tudott lőni, de Repák kapus ismét a helyén volt.

A 35. percben egy szöglet utáni kavarodásnál Bányai beadását a hosszún Dulai érte el, de túl erős volt számára, így nem talált kaput. A 44. percben kísértetiesen hasonló lehetőség, mint Dulai helyzeténél, csak ezúttal Torma vitte a labdát a baloldalon, majd beadott Bányainak, de ő sem találta el a kaput.

A második játékrészt ismét a Deszk kezdte jobban, érezhető volt, hogy a hazai csapat nehezen tudja tartani Fórist és Földit. Az 55. percben Galvulát ugratták ki, aki nagy erővel lőtt a léc alá, de Repák olvasta a gondolatát és hatalmas bravúrral hárított. A 66. percben Torma szöglete Sendula Pétert találta meg, azonban mellé fejelte a labdát a hazai játékos. A 72. percben Gavula ugratta ki Tormát, aki észrevette a középen érkező Patait, ám kicsit elé ment a játékszer ezért mellé lőtt.

A hajrában ismételten szögletet rúgott a Kecel melyre Gerner kapus is felszaladt, de tisztáztak a vendégvédők, a játékvezető pedig véget vetett a találkozónak. Kecel FC – Deszk 0-1 (0-1)

A mérkőzést Pandúr László, a hazaiak szakmai igazgatója értékelte a baon.hu-nak:

Nagyon nehéz bármit is mondanom, ugyanis a mérkőzés elején nagyot hibáztunk, hogy az öltözőben ragadtunk. A huszadik perctől már az történt a pályán, amit mi akartunk, többet volt nálunk a labda veszélyesebb támadásokat vezettünk, de nem tudtunk gólt rúgni. A félidőben volt egy elég komoly rendrakás, majd a második félidőt is végig uraltuk, az ellenfelünk nem nagyon jött el a kapunkig. Sajnos alul maradtuk a kupában, mindenképp tovább szerettünk volna jutni, sajnos ez nem jött össze. A játék minden elemében elégedett vagyok a csapattal, kivéve a kapu előtt. Sajnos Sibalin Dániel távozásával nagy űr keletkezett ott, de bízom benne, hogy a támadóink megtalálják góllövőcipőjüket és a bajnokikon már szállítani tudjuk a gólokat.

A vendégek részéről Kövesi Szabolcs, a fiatal tehetség nyilatkozott a futballista.hu-nak:

Jó iramú mérkőzés volt, az látszik, hogy még sokat kell fejlődnöm. Köszönöm a bizalmat Csordás mesternek! Igazi csapatmunka volt, amit a gárdát vidékre is elkísérő szurkolóink láthattak, mindenki 110%-on hajtott. A győzelmünk a szív diadala volt.

Csordás József, a Deszk edzője az alábbiakat nyilatkozta:

20 percnyi jó játék és 3 kihagyott ziccer után vezetést szereztünk, majd megijedtünk a lehetőségtől és innentől kezdve ösztönjáték volt, magas intenzitással, de szakmailag nehezen értékelhetően. Meg kell szokni a gyerekeknek az ilyen ritmusú meccseket. Nyolc kezdőjátékos távozása után az U19-es illetve a megye 4-es és megye 3-as csapatunkból tudtunk csak erősíteni, nagyon nehéz szezon elé nézünk. A hétvégén négy 20 év alatti játékos kezdett, illetve három olyan, aki tavaly még a megye 3-ban játszott… Gratulálok a srácoknak!

Kecel FC-Deszk SC 0-1 (0-1)

Kecel, 203 néző, vezette: Szántó Simon Péter (Ancsin Zoltán, Kató Bence)

Kecel FC: Gerner – Doszpod (Tóth Péter 24.) (Patai Balázs 46.), Csáki, Sendula J., Herczeg, Sendula P., Vata, Bányai, Torma, Gavula, Dulai.
Játékos-edző: Vata Zalán

Deszk SC: Repák – Németh Z., Kövesi (Török 62.), Pásztor (Bódi 91.), Istókovics (Rácz 62.), Tarjányi, Matyelka, Szabó R. (Salánki 77.), Teschner (Gaudi 77.), Földi, Fóris.
Edző: Csordás József

Gól: Fóris (11)

Sárga lap: Doszpod 21., Galuva 85., Sendula P. 89., illetve Földi 22., Németh Z. 72. percben

Beszámoló: Földes Péter
Fotó: baon.hu (Pozsgai Ákos)