Focitáborral folytatják a sikeres évet Zircen

Fiatal futballisták a zirci focitáborban

Az évek óta rendkívül sikeres focitáborba idén négy egyesületből érkeztek gyerekek az FC Zirc focitáborába.

A több éves kihagyás után 2018-ban az klubhoz akkor érkező Mátyás Richárd vezetésével újjászervezett programsorozat nyaranta két turnusban kerül lebonyolításra. A tábor vezetője elmondta, hogy idén ugyan nem döntöttek létszám-rekordot, de idén már négy egyesületből érkeztek ifjú résztvevők. A rendelkezésre álló kapacitás miatt ebben az évben 13 éves kortól fogadják az ifjú futballistákat.

A táborban olyan ismereteket is elsajátíthatnak a fiatalok, mint a “labdarúgás és a futsal kapcsolata”. Az ismeretek átadásában és az edző munkájában Tóth Benedek segédkezik, aki négy évet futballozott Zircen, illetve a Veszprémmel futsal országos bajnoki címet szerzett korosztályában. A járványhelyzetben nem volt mindig alkalom szabadidős programok szervezésére, de most strandolással, kalandparkozással, fagyizással színesítik a programokat. Mátyás hangsúlyozza, hogy a tábornak a felkészülés mellett a tábornak közösségépítő szerepe is van és fontosnak tartja, hogy a gyerekek beszélgessenek egymással, és jól érezzék magukat a táborban.

Az FC Zirc szép éven van túl: Mátyás Richárd tanítványai mind az öt bajnokságban dobogós helyen végeztek. Kétségtelen, hogy a sikerek elérésében az edzőnek is elvitathatatlan érdemei vannak. Szabadidejét nem sajnálva, költség nélkül fogadja a fiatal focistákat magánedzéseken, egyéni értékelést végez és kirándulásokat szervez.

Szervezőmunkája eredményeként a magyar labdarúgás jeles szakmai tekintélye, Sisa Tibor látogatott Zircre egy maratoni előadás keretében. A tréner megtisztelőnek tartja, hogy komolyan vette őt a “Tanár Úr”, aki eleget tett a meghívásának. Sisa a Válasz című könyve köré építette előadását melyből a zirci labdarúgás is sokat profitálhat.

A focitábor második turnusát augusztusban tartják meg a tervek szerint.

Forrás: zirc.hu – Kelemen Gábor

Fotó: zirc.hu