Megvan a Szőreg első idei győzelme

A két döntetlen és két vereség után a Földeák ellen 3 pontot tudott otthon tartani Csordás József csapata.

Kellemes, futballra optimális időjárási körülmények között rendezték meg vasárnap a Szőreg DSC – Földeáki TC találkozót Szőregen. Erős és bő kerettel lépett pályára mindkét gárda; míg a hazaiaknál 5, a vendégeknél 6 cserejátékos volt bevethető.

Az őszi mérkőzésen a Szőreg nyert Földeákon 4:1-re, így a hazaiak tűntek esélyesebbnek a visszavágón. Földi Róbert 5. percben szerzett találatát követően azt gondolhatták a nézők, hogy gólgazdag mérkőzést láthatnak, ám a félidő végéig nem esett több gól. A hazaiak érezhető mezőfölényben játszottak, ám a földeáki Báthory Imre remek formában védett, több esetben hatalmas bravúrral akadályozta meg, hogy a szőregiek növeljék előnyüket.

A második félidőben maradt a hazai mezőnyfölény, és habár mindkét edző 4-4 játékossal frissítette csapatát, bő 25 percig nem tudott egyik csapat sem gólt szerezni. A 73. percben azonban egy a 16-oson belüli szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott a Szőreg, amelyet Pásztor Károly magabiztosan értékesített. Ezzel eldöntötte a három pont sorsát, megszerezve ezzel első idei gólját.

A mérkőzés végéig maradt a hazai fölény, de a földeáki kapuvédő remek teljesítményének köszönhetően maradt a kétgólos különbség.

A következő fordulóban a Szőreg szabadnapos lesz, a Földeák vasárnap az utolsó helyezett Rúzsát fogadja otthonában.

A mérkőzésről Csordás József, a Szőreg DSC edzője nyilatkozott:

“Viszonylag erősebb kerettel, elfogadható játékkal, magabiztosan tartottuk itthon a 3 pontot. Időnként szép megoldásokat láthattunk a mérkőzés során, de akadtak bosszantó hibák, amelyeket át kell beszélnünk a következő mérkőzés előtt. Pásztor Károly végre újra gólt szerzett, reméljük, hogy megtalálta góllövő cipőjét. Gratulálunk a sportszerű Földeáknak, különösen Báthory kapusnak, aki magasabb osztályú színvonalon őrizte csapata kapuját”

A Földeáki TC csapatának weboldalán az alábbiakat írták a mérkőzésről:

A Szőreg együttese otthon tartotta a három pontot a Földeák elleni bajnokin. A Csongrád-Csanád megyei III. osztályú lab­­darúgó-bajnokság 20. fordulójában a három dobogós (Csongrád, Ásotthalom, Baks) egyaránt sok gólos győzelmet aratott. Április 2-án a sok eső ellenére Szőregen lépett pályára Földeák felnőtt csapata. A mérkőzés 5. percében a hazaiak játékosa Földi Róbert góljával szerezték meg a vezetést.

A Földeák TC nem tudott fogást találni a szőregi csapaton és a második félidő 73. percében Pásztor Károlynak köszönhetően el is döntötték a mérkőzést. 2:0-ás győzelemmel a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot. Ezzel a győzelemmel szinte bebetonozták magukat a középmezőnybe, elég messzire a kieső zónától illetve a feljutó dobogós helyektől. Földeák továbbra se tud feljebb jutni a középmezőnybe. A 21. fordulót április 10-én hazai pályán játssza Földeák, ahol Ruzsa csapatát fogadja.”

Csongrád-Csanád Megyei III. osztály 20. forduló

Szőreg DSC – Földeáki TC 2:0 (1:0)
2022.04.03 – 16:00, Szeged-Szőreg, Szőreg Sportpálya

Szőreg: Madaras Péter-Hegyközi Ferenc Zsombor, Kövesi Szabolcs, Pásztor Károly, Buknicz Zoltán, Télessy Péter, Csordás Csanád, Istókovics Márk, Illés Tibor, Iványi Zalán, Földi Róbert
Cserék: Csordás József, Csordás Gábor, Bakos János, Szentesi Erik, Czibere László

Földeák: Báthory Imre-Nagy Rajmond, Csontos Gábor, Barta Roland, Orosz Attila, Zoppé Marcell, Jójárt Illés, Tóth László, Bálint Máté, Farkas Dániel, Dunai László
Cserék: Molnár Jenő, Bertóti Gábor, Simon Gábor Lajos, Varga Dániel Noel, Hartenstern Kevin, Bálint Ákos

Gólszerzők: Földi Róbert, Pásztor Károly