7 perc alatt hármat lőtt Fóris a Gázgyárnak

Deszk SC - ASR Gázgyár mérkőzés - 2022

Hiába szerzett vezetést és dominált a mérkőzés nagy részében az ASR Gázgyár csapata a Magyar Kupa második fordulójában, a mérkőzés hajrájában Fóris Attila hét perc alatt szerzett három góljával megnyerte a Deszk SC a találkozót, és ezzel nem kis meglepetésre bejutott a 64 legjobb csapat közé.

A Gázgyár már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, hisz sorra dolgozták ki a helyzetek, és több esetben csak a szerencsének köszönhették a hősiesen védekező deszkiek, hogy az első játékrészben nem született gól. A 29. percben óriási mentést követően Kövesi Szabolcs a kapufával ütközött, és combsérülést szenvedett, így számára véget ért a mérkőzés, a helyére Huszti Richárd érkezett.

A félidőt követően szerkezetet váltott és próbált magasabb tempóra váltani a vendég együttes, de a gól nem jött össze, voltak ugyan veszélyes támadásaik, de Repák remek teljesítményének és a kapufának köszönhetően nem tudták bevenni a deszki kaput a “Gázosok”.

A 62. percben viszont a hazai 16-oson belül Kocsis Balázs kapott egy rúgást, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Balogh Péter értékesítette, habár a jó irányba vetődő Repák a labdához érve kis híján hárítani tudott.

Az előny birtokában a vendég gárda további gólokkal igyekezett eldönteni a továbbjutást, ám az igyekezet rémálomba fordult: a 81. percben egy rögzített helyzetet követően a labda Fóris elé került, aki a kapus felett a hosszúba ívelte a labdát.

A bekapott gól szemmel láthatóan összezavarta a BLSZ I-es fővárosiakat, a Deszk és Fóris pedig megérezte a vér szagát: alig négy perccel később egy beadást követően ismét Fóris szerzett gólt, majd három perccel később szintén ő, a labda ívét rosszul kiszámító Szabó Gergő kapust megelőzve és megkerülve az üres kapuba gurítva két gólra növelte a hazaiak előnyét.

Fóris hét perc alatt szerzett mesterhármasának és az egész csapat fegyelmezett védekezésének köszönhetően a Deszk jutott a 64 legjobb csapat közé a Magyar Kupában. A továbbjutókhoz most csatlakoznak a kiemelt NB I-es és NB II-es csapatok, így a következő fordulóban jó eséllyel az élvonalból is kaphat ellenfelet Csordás József együttese. A szerda este 22.30-kor kezdődő sorsolást az M4 Sport élőben közvetíti.

A négy érdekelt Csongrád-Csanád megyei csapat közül még a Szegedi VSE-G-Falc Kft. csapatának sikerült kiharcolnia a továbbjutást a Pest megyei Bugyi csapatának 5:1-es legyőzésével. A Hódmezővásárhely Füzesgyarmaton kapott ki egy hosszabbításban szerzett találattal, míg a Székkutason a Monor robogott keresztül 7:0-ás győzelmével.

Csordás József az alábbiakat nyilatkozta a Delmagyar.hu-nak:

Sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk. Egy nálunk jobb csapat ellen visszaadta a sors azt, amit korábban elvett, nekünk szerencsénk volt a saját kapunk előtt, és lényegesen jobb volt a helyzetkihasználásunk ma.

Sólyom Ferenc az ASR Gázgyár weboldalán értékelte a mérkőzést:

Nehezen tudom megemészteni a tegnapi mérkőzés történéseit. Nagyon sokat tettünk azért, hogy ellenfelünk megnyerje a találkozót. Elől helyzetek sokaságát hagytuk kihasználatlanul, hátul pedig az utolsó 10 percben összeomlottunk egy olyan mérkőzésen, ahol az ellenfél a 16-osunk környékén sem járt addig. Át kell gondolnom az elmúlt időszakot és egy-két játékosomba vetett bizalmamat, valamint az elképzelt taktikát, hogy alkalmasak-e a meghatározott feladatokra, illetve maga a csapat a taktikára. Újra bebizonyosodott, hogy más az edzőmérkőzés és más a tétmérkőzés, ki a jó versenyzőtípus és ki az edzőspíler!

Fóris Attila, a hazaiak 3 gólt szerző játékosának az értékelése:

A mérkőzés elejétől kezdve nagy iramot diktált az ellenfél gárdája, több gólhelyzetet is kialakítottak és a kapunk elé szorítottak bennünket. A félidő után a büntető nem tört meg minket, nem adtuk fel, így sikerült az egyenlítés, majd a fordítás is. Mindenki nagyszerűen játszott, beleadott mindent, így sikerült a kompakt ellenfelünket megverni. Gratulálok a csapatnak és köszönöm a biztatást a szurkolóknak!

Fóris Attila (szürke mezben) a Deszk SC játékosa a Mórahalom ellen (Fotó: Csordás Gábor)

MOL Magyar Kupa 2. forduló

Deszk SC – ASR Gázgyár 3 : 1 (0 : 0)

2022.08.28 – 16:30, Deszk, Deszk Sporttelep

Deszk SC: Repák Dárius – Németh Zoltán István, Kövesi Szabolcs, Pásztor Károly, Matyelka Tibor, Tarjányi Marcell, Adamov Filip, Török György Aladdin, Szabó Roland, Földi Róbert, Fóris Attila
Cserék: Madaras Péter, Bódi Lóránt, Gaudi Ádám, Télessy Péter, Salánki Márk, Huszti Richárd, Rácz Gellért, Szente Dávid
Edző: Csordás József

ASR Gázgyár: Szabó Gergő, Constantino Dominik, Lóska Csaba Szilárd, Rézinger Botond, Fülöp Csongor, Sis Balázs, Balogh Péter, Tóth Dániel Zsolt, Deésy Márk, Scheiber Ferenc Bence, Tóth Máté
Cserék: Urbán Benedek István, Tóth Bálint, Lovas Tamás, Mankó Gergely, Diamant Zsolt, Csorba András, Varga Zsombor
Edző: Sólyom Ferenc

Gólszerzők: Fóris Attila (3) illetve Balogh Péter