Bravúros döntetlennel jutott tovább a BEAC

Kapus sétál sáron mezben, deréktól fölfelé nem látszik

A Budapest Kupa első fordulójában a BLSZ I. osztályban szereplő 43.sz. Építők a BLSZ II-es újonc BEAC csapatához látogatott a Mérnök utcába. Igazi kupahangulat volt várható, és a magasabb osztályú csapat számára sem ígérkezett könnyű meccsnek a találkozó, ami végül be is igazolódott. A BEAC csapata elképesztő bravúrral, lelkes és önfeláldozó játékkal kiejtette a 2022-es győztest a kupából.

Az új vezetőedző, Icsó Attila irányításával a BEAC már a mérkőzés elejétől kezdve rendkívül szervezetten és lelkesen játszott. A kisebb méretű pálya is segítette a BEAC védelének munkáját. Ennek ellenére az Építőknek is volt számos helyzete. Már a mérkőzés 6. percében Mészáros Dominik lövése kapura tartott, de Novák Márton Flórián lábbal védett. A BEAC kapusa a 15. percben szerencsésen hárított, amikor Kovács Marcell fejese a kapufa belső éléről visszapattant a kezébe. Később Kmetykó Márk fejesét is sikerrel hárította.

A 19. percben azonban már nem tudott segíteni a hazai csapatnak, amikor Kovács Marcell 13 méterről a bal sarokba lőtt.

Ez a gól megnyugtatta az Építőket, és a játék ritmusa is csökkent a kezdeti magas tempóról.

A 32. percben majdnem sikerült egyenlítenie a BEAC-nak: Márki Dániel 20 méterről ellőtt váratlan lövését követően a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret a labda.

A második félidő elején ismét Novák Márton Flóriánnak kellett bravúrral védenie egy lövést. A szöglet utáni helyzet is veszélyes volt, de a rendkívül elszánt és magabiztos BEAC kapusával nem lehetett ma már kifogni.

A 72. percben azonban a BEAC egy kavarodás utáni öngóllal egyenlített. A döntetlen a Budapest Kupa szabályai szerint a alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását jelentette. Az Építőknek 18 percük maradt a továbbjutás kiharcolásához, de hiába kapcsoltak magasabb fordulatra a hazaiak, a magabiztos hálóőr, Novák Márton Flórián és a védelem jól dolgozott. Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabításban nem esett már gól , maradt az 1:1, mellyel a BEAC jutott tovább a kupában.

A Budapest Kupa első fordulójában a BEAC mellett a Budapest Polgári SK is hatalmas bravúrt ért el: egy 0:0-ás döntetlenével búcsúztatta a TF SE csapatát.

Forrás: pestifoci.hu

Fotó: pixabay.com