Gigászi csatában nyert a DAFC a Szőreg ellen

Szőreg RSE - DAFC U15 leány labdarúgő mérkőzés

A Csongrád-Csanád megyei, idén indult U15-ös leány bajnokság hetedik fordulójában csak kettő mérkőzést tudtak lejátszani: a Szentes a Makót, a Szőreg pedig a DAFC-ot fogadta. A DAFC az első mérkőzését játszotta az idei bajnokságban, míg a Szőreg két vereséggel és egy döntetlennel a háta mögött fogadta Urbán Péter csapatát.

A szőregi sportpálya műfüves kispályáján csaptak össze a csapatok pénteken délután 17:00 órai kezdéssel, így a mérkőzés második fele már lámpafénynél zajlott. A kezdés előtt látszott az ifjú hölgyeken a rutintalanság, mert kicsit nehezen ment a mérkőzés eleji “csatakiáltás” és a középkezdés előtti “ceremónia”. Igaz, ezek a kisasszonyok csak pár hete fociznak együtt, a vendégek pedig első hivatalos mérkőzésüket játszották, úgyhogy ez bőven belefér.

A pályán viszont nem voltak szégyenlősek a csajok, komolyan, harcosan, mindent beleadva küzdött a két gárda; az egyébként sportszerű mérkőzésen komoly test-test elleni párharcokat láthatott a kilátogató mintegy 30 szurkoló. Mindkét csapatban vannak tehetséges focisták, akik remek passzokkal, cselekkel és lövésekkel kápráztatták el a nézőket, de elmondható, hogy minden pályára lépő játékos szívvel-lélekkel küzdött végig.

A mérkőzés első gólját Budai Rebeka Réka szerezte, vezetéshez juttatva a Szőreget, majd a vendégektől Benke Napsugár 3 góljával egyenlített, majd megfordította a mérkőzést. Az 55. percben Horesnyi Hanna találatával ugyan szorosabbá vált a mérkőzés, de Sándor Anna újra két gólra növelte a DAFC előnyét a 65. percben.

A hajrában Budai Réka Rebeka újabb góljával hozta vissza a mérkőzésbe a hazaiakat, és meg is volt a lehetősége a szőregi lányoknak a pontmentésre, de a több gólt már egyik csapat sem tudott szerezni, így 4:3-as győzelmükkel a vendégek vitték haza a 3 pontot.

Lányok fociznak Szőregen

A mérkőzést Király Ádám, a Szőreg edzője értékelte:

Egy jó hangulatú, pörgős mérkőzést bírtunk játszani a DAFC csapata ellen. Egyenlő erők küzdelme volt, amiből nem bírtunk jól kijönni. Elképesztően büszke vagyok a lányaimra, mivel végig küzdöttünk a találkozón és olykor szép támadásokat tudtunk kialakítani. Aminek főleg örülök, hogy a belefektetett munka amit végzünk hétről-hétre becsületesen, az kezd kifizetődni. Megyünk tovább rendületlenül és próbálunk pontokat szerezni a bajnokság további szakaszában. A DAFC csapatának pedig gratulálok és további sok sikert kívánok!

Urbán Péter, a DAFC mestere is nyilatkozott a látottakról:

Az U15-ös lányok meccsén két hasonló képességű csapat játszott szoros eredményt, amelyből most a szegedi alakulat jött ki győztesen. Mindkét oldalon sok kimaradt helyzet és gyakran véletlenszerűség is jellemezte a játékot, de ezek a csapatok 1-2 hónapja alakultak. Helyenként tudatos passzokkal és ügyes súlypont-áthelyezéssel azért látszott a már belefektetett munka eredménye is.

Csongrád-Csanád Megyei Leány U15 7. forduló

Szőreg RSE – DAFC Szeged 3:4 (1:1)

2022.10.14 – 17:00, Szeged-Szőreg, Szőreg Sportpálya

Szőreg RSE: Csala Borlárka – Fitala Dóra Tamara, Horesnyi Hanna, Szakács Alexandra, Budai Rebeka Réka, Orvos Maja
Cserék: Török Anna
Edző: Király Ádám

DAFC Szeged: Rácz Hanna – Sándor Anna, Benke Napsugár, Donáth Dóra, Horváth Lívia, Deák Sára Edit
Edző: Urbán Péter

Gólszerzők: Budai Rebeka Réka (2), Horesnyi Hanna illetve Benke Napsugár (3), Sándor Anna

A mérkőzésről készült képek

Fotó: Csordás Gábor