Meglehet a 14 csapatos megye I Békés megyében

Két futballista, megyei labdarúgó meccsen

Július elején lejárt a Békés megyei labdarúgó bajnokságok nevezési határideje, letisztult a kép a következő évi bajnokság csoportjainak létszámával és lebonyolításával kapcsolatban.

Békés megyében is visszatérő problémát okoz a megyei osztályok, különösen a megye 1 létszámának a csökkenése, pótlása. Kevesek tetszését nyerte el a felső két viharsarki szint időszakos összevonása, de idén úgy tűnik, hogy nem lesz szükség erre a kényszerű lépésre. A nevezésekkel kapcsolatos információkat Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója osztotta meg a bmsextra.hu portált.

„Évente visszatérő problémát jelent a megye I. osztály létszámának hiányossága, ennek a megmentése miatt tavaly például teljesen újszerű kvalifikációs bajnokságot kellett a programba iktatni. A felső két viharsarki szint időszakos összevonása kevesek tetszését nyerte el, idén viszont úgy tűnik nem lesz szükség hasonló kényszerű lépésre. A nevezések kapcsolatos aktualitásokról Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója tájékoztatta portálunkat. – A ,postabontást” követően úgy tűnik, hogy idén problémamentesen összeállhat az első osztály. Tizenkét együttes nevezett ide, mindössze kettő mondott le az indulási jogáról és kért alacsonyabb szintű besorolást- újságolta a vezető. Azt is hozzáfűzte, hogy nem tettek le az eredetileg 14 tagúra tervezett mezőnyfelduzzasztásáról, azaz a másodosztályba visszanevező Békéscsabai MÁV és a Mezőhegyesi SE pótlásáról. Az elkövetkező héten ülésezik a társadalmi elnökség, amely a nevezések elfogadása mellett dönt a szóba jöhető együttesek felkéréséről.”

„ – Amennyiben a legfelsőbb szinten nem sikerül tizennégyre bővíteni a létszámot, úgy a második vonal küzdelmei tizenhat csapattal rajtolnak el augusztus derekán. Szinte biztosra vehető, hogy a B-csoport létszáma is változatlan marad, köszönhetően annak, hogy mindent egybevetve két alakulattal több kezdi majd az újévet, mint tavaly ilyenkor”- tette hozzá Szpisják Zsolt, aki szerint nem lenne jó, ha a megye III-ban  14-nél több együttes lenne.

A megye III-ban új indulók is lesznek:  a Csárdaszállási SZSK, a Magyarbánhegyesi FC, a Végegyházi SE II és a Vésztői SK. Nem adott le nevezést a Csabai AK,illetve a Nagybánhegyesi TC.

A megye I. osztályba az alábbi csapatok neveztek: Békéscsabai Jamina SE, Csabacsűdi GYLSE,Gyomaendrődi FC, Gyulai Termál FC, Körösladány MSK, Mezőkovácsházi TE, Nagyszénás SE, Okány KSK, Orosházi MTK-ULE, Szabadkígyósi SZSC, Szarvasi FC, Szeghalmi FC.

Egyes Megye II-es csapatok viszont érdeklődnek a Megye I-es indulás iránt, így nem kizárható, hogy meglesz a 14 csapat a legfelső megyei osztályban.