Röszkei győzelem Szőregen

Szőreg - Röszke futballmérkőzés 2021 01

Már a mérkőzés első perceiben látni lehetett, hogy jó iramú, magas színvonalú futballt láthat a borongós időben kilátogatott 30 szurkoló. A 11. percben Pásztor fejelt a vendégek hálójába, de alig 10 percig örülhettek a szőregiek, mert a 21. percben Olajos szépített. Kiegyenlített, minőségi játékot játszottak a csapatok, számos helyzet adódott mindkét gárda előtt. A félidő hajrájában a vendégek Császár szerencsés góljával vezetést szereztek, majd 3 percre rá Resch növelte tovább a Röszke  előnyét. A vendégek Kövesi ziccerével még felzárkózhattak volna a szünetre, de Kurucsai kapus bravúrosan védte a közeli lövést. Az utolsó percekben a hazaiak belső védője Berta Roland térdsérülést szenvedett, így Csordás mesternek már az első félidőben cserélnie kellett.

Nikotinmentes hevítőrudak

A második félidő szintén kiegyensúlyozott, látványos játékkal indult, de az 53. percben újra a vendégek örülhettek: egy szögletnél Olajos érkezett a rövidre, és védhetetlenül fejelt a kapuba.  4:1-es röszkei vezetést követően játéklehetőséget kaptak a vendégek cserejátékosai: előbb Papp Kornél, majd Tanács Attila is pályára lépett. A hazaiak edzője is cserélt, de kényszerből; az első félidőben megsérült Berta helyére beálló Buknicz is térdsérülést szenvedett a 73. percben, így két védőt is elvesztett a csapat a mérkőzésen.

Szemmel láthatóan nem törte meg a Szőreget a 3 gólos hátrány és a sérülések, mindent megtettek, hogy otthon tartsanak legalább egy pontot. a 60. percben fel is csillant a remény: a 60. percben Kövesit buktatták a 16-oson belül, a büntetőt pedig Pásztor biztosan értékesítette. A hátralévő fél órában ugyan továbbra is tetszetős játékot láthattak a nézők, de gólt már nem szerzett egyik csapat sem, így maradt a 2:4-es végeredmény.

A mérkőzést Csordás József, a Szőreg edzője értékelte:

Magas színvonalú mérkőzésen, kiegyenlített erők csatáját láthattuk, amelyen a csapatok között a három pontrúgásból szerzett gól volt a különbség. A vereség ellenére játékosaim jó teljesítményt nyújtottak, mindenkinek a játékával elégedett voltam. Nagyon hajtott mindenki a győzelemért, és az utolsó fél órában a 2 gólos hátrányban is becsülettel küzdött a csapat a pontmentésért.

A kezdőcsapatban lehetőséget kapott hat, 19 év alatti fiatal helytállása biztató, ha továbbra is így fejlődnek, dolgoznak, akkor nem csak a játékban, hanem az eredményekben is meg fog mutatkozni az elvégzett munka. Gratulálok a Röszkének, megsérült játékosaimnak pedig jobbulást és mielőbbi felépülést kívánok!

A Röszke játékos-edzője, Papdi Csaba is értékelte a látottakat:

A mérkőzésre kilátogató nézők jó iramú, mezőnyben kiegyenlített mérkőzést láthattak! A Szőreg valamivel jobban kezdte a mérkőzést ez által át vettek a vezetést, de gyorsan rendeztük a sorainkat és még a félidő előtt két pontrúgásból megfordítottuk a mérkőzést. A második félidőt mi kezdtük jobban és növelni tudtuk az előnyünket ismét egy pontrúgásból. A mezőnyjáték nem változott, ha kicsit jobban koncentrálunk a kapu előtt talán nagyobb lett volna a különbség de elégedett vagyok a játékunkkal. Gratulálok a csapatomnak! A hazaiaknak pedig sok sikert kívánok és mielőbbi felépülését a sérült játékosoknak! A szurkolóinknak külön köszönet, hogy ismét elkísérték a csapatot!!!

Szőregi DSC – Röszke SK 2 : 4 (1 : 3)

Gólszerzők: Pásztor (2) illetve Olajos Tamás (2), Resch Attila, Császár Norbert

Fotók: Csordás Gábor

SZERETNÉL A CSAPATOD MECCSEIRŐL IS OLVASNI? ÍRJ NEKÜNK!