Deszk mindkét csapata idegenben nyert

A Deszk futballcsapata a Hódmezővásárhely FC - Deszk mérkőzésen 2021

Az első fordulóban a Mórahalomtól elszenvedett 1:0-ás vereséget követően a Deszk első számú csapata Hódmezővásárhelyre látogatott, hogy a Hódmezővásárhelyi FC ellen megszerezze első pontját az idei bajnokságban.

Nem indult jól a vendégek számára  a mérkőzés, mert 52 perc játék után Batyik Roland és Kecskeméti László góljaival már 2:0-ra vezettek a hazaiak. A 63. percben Huszti Richárd szépíteni tudott és felcsillant a remény, hogy pontot menthet a Papp Endre által irányított gárda.

Ekkor történt meg a csoda, amire senki sem számított: a csereként beállt Fóris Attila 20 perc alatt elért mesterhármasával végül magabiztosan szerezte meg a 3 pontot a deszki együttes.

Nikotinmentes hevítőrudak

Hódmezővásárhelyi FC – Deszk SC 2 : 4 (2 : 0)

Gólszerzők: Batyik Roland, Kecskeméti László, illetve Huszti Richárd, Fóris Attila (3)

A futballista.hu-nak Papp Endre a Deszk edzője értékelte a mérkőzést

Kiváló körülmények között találkozott a két fiatal játékosokból álló csapat, mely a mérkőzésen több szituációban is meglátszott. Mindkét oldalon voltak hibák és hullámvölgyek a mérkőzés alatt, de ebből a csapatom jött ki jobban, köszönhetően a második félidőben nyújtott játéknak, amely a szív diadala is volt egyben!

Mivel az első fordulóban az FK 1899 Szeged II elleni mérkőzés elmaradt, így szombaton játszotta első meccsét a Deszk II megye IV-es csapata. A főként a Deszk és a Szőreg  U19-es csapataiból kiöregedett fiatalokból álló gárda a Kübekháza vendégeként kezdte meg első felnőtt bajnokságát. Az eredmény alapján megilletődöttségről szó sem lehet, hiszen az első félidő végére Takó Soma duplájával, továbbá Farkas Ádám és Dávid Levente góljával 4:0-ra vezetett a Rácz Balázs és Kocsis Tamás által vezetett a vendég együttes.

A második félidő 50. percében  Mata Gyula góljával szépített a Kübekháza, de nem tudta szorosabbá tenni a mérkőzést, így  a deszki fiatalok megszerezték életük első győzelmét a felnőtt bajnokságban.

A mérkőzést Rácz Balázs, a Deszk II edzője értékelte:

Az első megye IV-es meccse volt az ifi korosztályú csapatunknak Kübekházán, ahol nem csak az ellenféllel kellett megküzdenünk hanem a pálya minőségével is. Szép játékkal már az első félidőben eldöntöttük mérkőzést, és egy tizenegyest is sikerült hárítania a kapusunknak. A második félidőben már csak arra próbáltunk összpontosítani, hogy minél kevesebb sérültünk legyen a meccs végére.

Kübekháza – Deszk SC II 1 : 4  (0 : 4)

Gólszerzők: Mata Gyula illetve Takó Soma (2) Farkas Ádám, Dávid Levente

A Deszk II csapata a Kübekháza Deszk II mérkőzésen 2021

A Deszk SC II csapata- Fotó: a Deszk facebook oldala

Fotó Kispéter Zoltán