Te hány kérdésre tudod a választ ebben a foci kvízben?

Futball stadion zászlókat lobogtató szurkolókkal

A futball nem csak a pályán, hanem az elmében is izgalmas. A játék szerelmesei gyakran élvezik a statisztikák, történelmi tények és érdekességek tanulmányozását, amelyek a sportágat gazdagítják. De mi lenne, ha mindezt egy szórakoztató formában, egy foci kvíz formájában tehetnénk meg?

Ebben a cikkben bemutatunk egy olyan kvízt, amely a futball szerelmeseinek szól. A kvíz kérdései a futball fontosabb eseményeit lefedik le, a klubok történetétől kezdve a világbajnokságokig, a játékosok életrajzáig és a legemlékezetesebb pillanatokig. Akár a futballtörténet szakértője vagy, akár csak most ismerkedsz a sporttal, ez a kvíz kihívást jelent számodra.

Kvízkérdések a fociról

Most következzen a játék nehezebb része, a kérdések megválaszolása! Készíts elő a tollat és egy üres lapot, vagy használd a telefonod, és jegyezd fel minden kérdés sorszámát és a válaszod betűjelét. Ha minden kérdésre választ adtál, akkor görgess le a cikk végére, ahol a megoldásokat találod. Készen állsz a futball megmutatni a tudásod? Sok sikert kívánunk, hajrá!

 1. Melyik klub nyerte a legtöbb Bajnokok Ligája trófeát?
  a) FC Barcelona
  b) AC Milan
  c) Real Madrid
  d) Bayern München
 2. Melyik játékos nyerte a legtöbb Aranylabdát?
  a) Cristiano Ronaldo
  b) Lionel Messi
  c) Diego Maradona
  d) Pelé
 3. Melyik ország nyerte a legtöbb FIFA világbajnokságot?
  a) Németország
  b) Argentína
  c) Brazília
  d) Olaszország
 4. Melyik játékos szerezte a legtöbb gólt egyetlen világbajnokságon?
  a) Ronaldo
  b) Just Fontaine
  c) Gerd Müller
  d) Miroslav Klose
 5. Melyik csapat nyerte meg az első Premier League szezont (1992-1993)?
  a) Liverpool
  b) Chelsea
  c) Manchester United
  d) Arsenal
 6. Ki volt az első nem európai játékos, aki megnyerte az Aranylabdát?
  a) George Weah
  b) Pelé
  c) Diego Maradona
  d) Zico
 7. Melyik csapat nyerte meg a 2004-es Európa-bajnokságot?
  a) Franciaország
  b) Görögország
  c) Portugália
  d) Németország
 8. Melyik játékos szerezte a legtöbb gólt a Premier League történetében?
  a) Thierry Henry
  b) Alan Shearer
  c) Wayne Rooney
  d) Sergio Agüero
 9. Melyik csapat nyerte meg az első FIFA világbajnokságot 1930-ban?
  a) Argentína
  b) Uruguay
  c) Brazília
  d) Anglia
 10. Ki az egyetlen játékos, aki háromszor nyerte meg a FIFA világbajnokságot?
  a) Pelé
  b) Diego Maradona
  c) Vavá
  d) Zinedine Zidane

Focikvíz megoldások

És most jöjjön a nagy pillanat, a focikvíz megoldásai! Most kiderül, hogy hány kérdést sikerült helyesen megválaszolnod.

Először következzenek a válaszok részletesebben kifejtve, de ha valakit csak a rövid válaszok érdekelnek, akkor azokat a cikk végén találja.

 1. Melyik klub nyerte a legtöbb Bajnokok Ligája trófeát? A helyes válasz a Real Madrid, amely tizennégyszeres Bajnokok ligája győztesnek mondhatja magát. Idén 2024-ben ez még változhat, hiszen a spanyol csapat még mindig áll a BL-ben.
 2. Melyik játékos nyerte a legtöbb Aranylabdát? Az Aranylabda-rekorder Lionel Messi, aki már nyolcszor hódította el a legrangosabb egyéni trófeát, legutóbb 2023-ban.
 3. Melyik ország nyerte a legtöbb FIFA világbajnokságot? A legtöbb VB-cím Brazíliához köthető, hiszen már ötször hódították el a világbajnoki trófeát.
 4. Melyik játékos szerezte a legtöbb gólt egyetlen világbajnokságon? A kérdés egy kicsit becsapós, hiszen a legtöbb VB gól Miroslav Klose nevéhez fűződik, azonban ő ezt a számot több világbajnokságon együttesen érte el. Az egy világbajnokságon lőtt gólok számát Just Fontaine vezeti.
 5. Melyik csapat nyerte meg az első Premier League szezont (1992-1993)? A Premier League első bajnoka a Manchester United, mely 10 pontot vert a második, Aston Villára.
 6. Ki volt az első nem európai játékos, aki megnyerte az Aranylabdát? George Weah volt az első nem európai és az első afrikai játékos, aki elnyerte a díjat.
 7. Melyik csapat nyerte meg a 2004-es Európa-bajnokságot? Bár mára kicsit megfakult a görög válogatott fénye, de a 2004-es EB-t valóban Görögország nyerte.
 8. Melyik játékos szerezte a legtöbb gólt a Premier League történetében? Harry Kane Angliából való eligazolása előtt igazán közel került a rekord megdöntéséhez, de idő előtt távozott, így a rekord Alan Shearer nevéhez fűződik.
 9. Melyik csapat nyerte meg az első FIFA világbajnokságot 1930-ban? A döntőben Uruguay győzte le Argentínát 4-2 re.
 10. Ki az egyetlen játékos, aki háromszor nyerte meg a FIFA világbajnokságot? A legendás rekord Pelé nevéhez fűződik, aki 1958, 1962 és 1970-ben is elhódította a legrangosabb nemzetközi trófeát.

A megoldások betűjelei röviden: 1-C, 2-B, 3-C, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B, 9-B, 10-A