Statisztikák a legnépszerűbb futball weboldalakról

Szurkolókkal teli futball stadion

A futball nem csak a pályán, hanem az interneten is összehozza az embereket. A legfrissebb hírekért, eredményekért és statisztikákért a szurkolók a legnépszerűbb futball weboldalakhoz fordulnak. De melyek ezek a weboldalak, és mennyire népszerűek?

Ebben a cikkben bemutatjuk a legnépszerűbb futball weboldalakat, mind a magyar, mind a nemzetközi szinten. Megvizsgáljuk a legnépszerűbb magyar klubcsapatok és nemzetközi klubok weboldalait, valamint a legnépszerűbb futballal foglalkozó weboldalakat.

A leglátogatottabb magyar klubcsapat weboldalak

A digitális korban a futballklubok weboldalainak látogatottsága fontos mutatója annak, hogy mennyire népszerűek a csapatok a szurkolók körében. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik magyar klubcsapatok weboldalait látogatják a legtöbben.

Az első helyen a Ferencvárosi Torna Club (FTC) áll, weboldalukat (www.fradi.hu) havonta több mint 220.000 alkalommal keresik fel. Ez a szám jól jelzi, hogy a Fradi nem csak a magyar futballban, hanem a digitális térben is őrzi vezető pozícióját.

A második helyen a Diósgyőri VTK (DVTK) weboldala (www.dvtk.eu) áll, amelyet havonta több mint 53.000 alkalommal látogatnak meg. Bár ez a szám jelentősen elmarad az FTC-től, mégis jelentős elérésnek számít a magyar futballklubok között.

A dobogó harmadik fokán az Újpest FC weboldala (www.ujpestfc.hu) található, amelyet havonta 30.000 alkalommal keresnek fel a szurkolók.

A negyedik helyen a Debreceni VSC (DVSC) weboldala (www.dvsc.hu) áll, amelyet havonta 27.000 alkalommal látogatnak meg.

Az ötödik helyen a Puskás Akadémia FC weboldala (www.puskasakademia.hu) található, amelyet havonta 17.000 alkalommal keresnek fel.

Ezek a statisztikák jól mutatják, hogy a magyar futballklubok mennyire aktívak és népszerűek a digitális térben.

Az 5 legnépszerűbb focival (is) foglalkozó weboldal Magyarországon

A futball népszerűsége nem csak a magyar klubcsapatok látogatottságán mutatható ki, hanem a különböző sporttal és focival foglalkozó weboldalak, híroldalak elérésszámán is. A következőkben bemutatjuk az 5 legnépszerűbb focival (is) foglalkozó weboldalt Magyarországon.

Az első helyen az eredmenyek.com áll, amelyet havonta 4 millió alkalommal keresnek fel. Ez a weboldal élő eredményeket, tabellákat, góllövőlistákat és statisztikákat kínálja a futballrajongóknak, illetve az egyéb sportok kedvelőinek.

A második helyen a nemzetisport.hu található, amelyet havonta 2,4 millió alkalommal látogatnak meg. Ez a weboldal a legfrissebb híreket és elemzéseket kínálja a sport világából. Kiemeltképpen foglalkoznak a futball világával.

A harmadik helyen az m4sport.hu áll, amelyet havonta 2 millió alkalommal keresnek fel. Ez a weboldal a M4 Sport televízió hivatalos weboldala, amely széles körű sporttartalmat kínál, többek között a TV csatorna online követhetőségét is.

A negyedik helyen az mlsz.hu, a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldala található, amelyet havonta 1,2 millió alkalommal látogatnak meg.

Az ötödik helyen a csakfoci.hu weboldal található, amelyet havonta 250 ezer alkalommal keresnek fel. Ez a weboldal kifejezetten a futballra fókuszál.

A 10 legnépszerűbb nemzetközi klub, focicsapat weboldala

A nemzetközi klubcsapatok weboldalainak látogatottsága jól mutatja, hogy mennyire népszerűek egyes klubok a szurkolók körében. Nyilván nem lehet a weboldalt látogatók és a stadionba járók, mezt vásárlók, szurkolók között egyértelműen párhuzamot vonni, de nagyon jól bemutatja, hogy mely futballcsapatok a legnépszerűbbek a világon.

Alább a leglátogatottabb nemzetközi klubcsapatok weboldalát láthatjuk.

 1. realmadrid.com: 20 millió látogató/hó
 2. manutd.com: 19,9 millió látogató/hó
 3. psg.fr: 17,9 millió látogató/hó
 4. liverpoolfc.com: 16,9 millió látogató/hó
 5. fcbayern.com: 16,2 millió látogató/hó
 6. mancity.com: 14,7 millió látogató/hó
 7. arsenal.com: 13,7 millió látogató/hó
 8. fcbarcelona.com: 12,4 millió látogató/hó
 9. chelseafc.com: 11,8 millió látogató/hó
 10. inter.it: 9,6 millió látogató/hó

A TOP10 leglátogatottabb futballal foglalkozó weboldal a világon

A futball, mint globális sport, milliókat vonz a világ minden tájáról. A szurkolók, játékosok és szakemberek egyaránt a legfrissebb hírekért, statisztikákért és elemzésekért fordulnak az internethez. De melyek a legnépszerűbb futballal foglalkozó weboldalak a világon? A következőkben bemutatjuk a TOP10 leglátogatottabb futball weboldalt a világ minden tájáról. A lista összeállításánál a weboldalak havi látogatottságát vettük összehasonlítási alapnak. Lássuk, mely nemzetközi oldalakra kattintanak a legtöbben, amikor a futballról/sportról van szó.

 1. goal.com: 141 millió látogató/hó
 2. gazzetta.it: 85 millió látogató/hó
 3. livescore.com: 60 millió látogató/hó
 4. kooora.com: 46 millió látogató/hó
 5. kicker.de: 44 milllió látogató/hó
 6. premierleague.com: 73 millió látogató/hó
 7. footmercato.net: 31 millió látogató/hó
 8. transfermarkt.de: 28 millió látogató/hó
 9. flashscore.com: 24 millió látogató/hó
 10. sport1.de: 21 millió látogató/hó

Statisztikák forrása

A bemutatott statisztikák a Linkcsomag.hu, SEO-val és linképítéssel foglalkozó weboldal által lettek összegyűjtve.

Az elemzés 2024 áprilisában készült, így az akkori népszerűségeket mutatja be. Fontos megjegyezni, hogy a weboldalak népszerűsége folyamatosan változik, így az adatok 2024 áprilisi időszakra vonatkoznak.

Az elemzéshez különböző keresőoptimalizálási szoftverek lettek felhasználva. Ezek a szoftverek lehetővé teszik a weboldalak látogatottságának pontos mérését.Végül, de nem utolsósorban, fontos megjegyezni, hogy a bemutatott látogatottsági statisztikák havi szinten értendőek. Ez azt jelenti, hogy az adott számok a weboldalak egy hónap alatt (elmúlt 30 nap) összesen elért látogatóinak számát tükrözik.

Fotó: Tembela Bohle: https://www.pexels.com/photo/people-watching-football-match-1884576/