Veretlenek csatája : DMTK – Vecsés

Futball kapus kesztyűben labdával

A Pest megyei I. osztály 6. fordulójában a 11. helyen álló Tököl csapata a sereghajtó Gyömrőt fogadta. Feleségemmel eredetileg ezt a meccset terveztük megtekinteni, ám miután felszálltunk a ráckevei hévre és elindultunk, végül több okból is leszálltunk Dunaharaszti felsőn, így végül a DMTK-Vecsés találkozóra látogattunk ki.

A listavezető, 5 meccsen 4 győzelmet és 1 döntetlent jegyző Vecsés 23-2-es gólkülönbséggel varhatta az összecsapást, míg a hazai együttes a 3. helyen állt ugyancsak veretlenül, de egy meccsel kevesebbet játszva. Az egész bajnokságban már csak ez a két csapat állt veretlenül.

A mintegy 150 néző előtt megrendezett mérkőzés első negyedórájában több veszélyes támadást vezetett a Vecsés mint a DMTK, de egyikből se lett komolyabb helyzet. A hazaiak ritkábban jutottak el a vendégek kapujáig, ám az első lehetőség az övék volt, egy 20 méteres átlövés suhant el Bonica kapuja mellett a 15. percben. A 19. perc hozta az addigi legizgalmasabb szituációt, ám ez a jelenet a pályán kívül zajlott; a vecsési edző, Vincze Gábor került szóváltásba az egyik hazai játékossal, majd a hazai edzővel is.

A 21. percben Fodor adott be jobbról, a védője mögül kibújó Fekete fejelt 7 méterről, de Gyatyel könnyedén fogta a labdát. A 32. percben Fodor elé került a labda az ötösön, lövésébe viszont beleért az egyik hazai védő, így pattant kapu mellé a labda. A szöglet után Györe fejelt szépen 8 méterről, Gyatyel viszont résen volt és kifogta a léc alá tartó labdát. Egy perccel később Novák ugrott ki a tizenhatos vonalánál két védő között, megpróbálta egyből, laposan elgurítani a labdát az ötösön álló Bonica mellett, de a labda mellé ment.

A 41. percben ismét a Vecsés veszélyeztetett a jobbszélről, Fekete éppen csak mellé fejelte a beadást.A 42. percben egy vecsési szabálytalanságot fújt le a bíró, majd közvetlenül utána az egyik vendégjátékos lenn maradt a földön. Őszintén szólva nem láttam, mi történt, csak a tumultust, illetve hogy Kozári azonnal pirosat kapott, majd vecsési szabadrúgással folytatódott a játék. A lefújás előtt még egy esemény akadt azért a vendégek kapuja előtt, egy középre ívelt szabadrúgás után Novák fejelt közelről a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A második játékrész elején az emberhátrányban játszó hazaiak voltak veszélyesebbek, az 50. percben egy kontra végén Bata 14 méterről, laposan lőtt balról a hosszú felé, a labda azonban a kapufát találta telibe. Négy minutummal később egy durva szabálytalanság után a Vecsés is megfogyatkozott, Bartucz jutott a kiállítás sorsára. Ez érzékenyen érintette egy, valószínűleg a vendégekhez tartozó egyént, aki a hazai lelátón kezdte osztani az észt, s került emiatt összetűzésbe először egy hazai szurkolóval, majd a fél lelátóval. A kis híján verekedésig fajuló jelenetnek a biztonságiak vetettek véget, akik lekísérték a lelátóról, majd valószínűleg eltakarították a sporttelepről is.

A kiállítás után nem sokkal Novák fejelt fölé egy jobboldali beadást, majd ezután ismét leült kicsit a meccs, egészen a hajráig. A 73. percben Földi lőtt 20 méterről kapu fölé, majd a 81. percben Fodor egy baloldali, 18 méteres szabadrúgásból találta el a rövid oldali kapufát.

A 85. percben ismét a hazaiak rontottak el egy helyzetet, Novák lőtt 16 méterről, a kapus lábbal hárított a rövid alsónál.

A 89. percben Kovács-Galavics lőtt el kapásból egy lecsorgó labdát 16 méterről, Bonica azonban ezt is elérte a bal alsónál.

A 90. percben egy vecsési szöglet után az egyik vendégjátékos bántóan egyedül fejelhetett, de a hazaiak szerencséjére mellé ment a kísérlet.

Gólnélküli döntetlennel ért tehát véget a rangadó, ami egyébként igazságos eredménynek mondható, hiszen mindkét csapat több veszélyes helyzetig és egy-egy kapufáig jutott.

A veretlenségüket megőrző csapatok mellett nevető harmadikként a Veresegyházat legyőző, címvédő Gödöllő átvette a vezetést a tabellán. A DMTK egyébként szerdán a 2. fordulóból elhalasztott Vác elleni meccsen beérheti pontszámban a Vecsést.

Dunaharaszti MTK – Vecsési FC 0 : 0 (0 : 0)

Pest, I. osztályú felnőtt bajnokság
Dunaharaszti, Dunaharaszti MTK Sporttelep, 2022.09.24 – 16:00

Dunaharaszti MTK: Gyatyel Norbert – Pesti Dávid, Kozári Csaba Róbert, Kovács-Galavics Donát, Balogh Dávid Ferenc, Vitányi Gergő, Bata Csongor, Novák Richárd, Tóth Ferenc, Rétsági Ákos, Csizmadia Tamás
Cserék: Boros Ádám, Hári János, Tóth Zsombor, Gosztonyi Máté, Pataki Gergő Ferenc, Szabó Péter Dániel, Buzás Bálint

Vecsési FC: Bonica Sebastian – Menyhárt Attila, Fodor Dániel Zoltán,Hollauer Balázs, Tóth Kálmán Krisztián, Bartucz Martin, Horváth László Dávid, Fekete Róbert, Györe Krisztián, Puskás Ádám, Péntek Botond Lehel
Cserék: Földi Máté, Kiss Krisztián, Nádasi Kornél, Schile Bende, Torma Kristóf, Bogáti Péter, Mészáros Bence

KM

Forrás: Foci és Társai Blog

Fotó: Pixabay.com