A SZVSE nyerte az Amatőr Magyar Kupát

A SZVSE csapata az Amatőr Kupa győzelem után

Ötvenhat év elteltével, 1966 után újra megyei csapat nyerte az Amatőr Magyar kupát.

Igen sűrű a Szegedi VSE programja. A Tököl elleni 3:1-es Amatőr kupagyőzelem után az NB III-ba tart a Szegedi VSE csapata. A listavezető jelenleg 8 ponttal vezeti a Csongrád – Csanád megye I bajnokságot, miután Taci duplájával győzte le a Deszket, és tett meg még egy lépést a bajnoki cím felé. Zsinórban 5 mérkőzés óta veretlen a Szegedi VSE és a győzelem a céljuk a hátralevő 4 mérkőzésen is . Május 4-én szerdán a Csongrád-Csanád Megyei Kupa 4. fordulójában (negyeddöntőjében) a Mórahalom vendégeként lépnek pályára. A tét a legjobb négy közé jutás lesz.

Nem lesz könnyű feladat, de csapatkapitányuk Fülöp Tibor azt nyilatkozta mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért. Szombaton viszont már ismét a Megye I -es mérkőzés következik Bordány ellen.

Kelemen Balázs, a Szegedi VSE szakosztályvezetője és Paksi Péter vezetőedző volt a vendége a DigiSport1 tévécsatorna Reggeli Start című műsornak, ahol Kelemen Balázs beszámolt milyen munka van klubjuk mögött a tavalyi NB III-as kiesés után. A klub stabilizálása volt az elsődleges feladatuk, amit sikerült is megoldaniuk. Ebben az idényben 50%-ban kicserélődött a játékosállomány. Elsődleges cél a Megye I. osztály megnyerése, valamint az osztályozó leküzdése. Mindenképpen amatőr csapatként fiatal szegedi játékosokat szeretnének a klubban játszatni a közeljövőben, de behatároltak a lehetőségeik. Kelemen Balázs abban bízik, hogy többet nem nyernek Amatőr Kupát, mert stabil NBIII-as csapat lesz a környékbeli fiatalokból összerakott Szegedi VSE-ből. A klub idén 103 éves.

SZVSE-PizzaMonster–Deszk 2–0 (1-0)

Mórahalom, vezette: Ruzicska Máté (Juhász, Minda).


SZVSE: Czirják – Kormányos (Frank, 66.), Plichta (Nagy R., 66.), Lőrinc (Tóth B., 82.), Csamangó, Rádai G., Beretka (Papp Á., 56.), Taci, Kelemen V. (Fülöp T., 56.), Rádai B., Deák. Edző: Paksi Péter.
Deszk: Nagy G. – Németh Z., Bódi (Fülöp Cs., 88.), Tarjányi, Török, Matyelka (Rácz, 65.), Pióker Ta. (Szente, 74.), Táncos (Kozma, 37.), Salánki, Hovanyecz, Télessy. Edző: Papp Endre.
Gól: Taci (7., 48.)