A Szőreg nyerte a Miki Kupát

Miki Kupa 2022, futballisták futballoznak

Kellemes futball időben, a munka ünnepén rendezték meg Deszken a 9. Miki Kupát a deszki “Betonos Arénában”.

Idén négy csapat indult a 80-as éveket idéző hangulatú “betonos” pályán megrendezett tornán: a Draft FC, a Szőreg, a Titánok, és a Romániából érkezett Oroszhegy csapata. A mérkőzések két 12 perces félidőből álltak, és körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a tornát a szervezők. A mérkőzéseket a szigoráról és egyedi humoráról ismert és rettegett játékvezető, Rácz László vezette.

A hétvégi ballagások emberi szervezetre gyakorolt hatása már a torna elején érezhető volt, mert több csapat fiatal tagja jelentős késéssel érkezett meg a rangos eseményre, ám az első és második mérkőzés felcserélésével Orvosolták a szervezők a csúszást.

Az első találkozót így az Oroszhegy játszotta a Szőreggel, melyen 1:1-es döntetlen született. A Gólokat Székely illeteve Miksi szerezte. A második mérkőzésen a Titánok szoros, küzdelmes mérkőzésen 5:4-re legyőzték a Draft FC-ét, majd a harmadikon összecsapáson a Draft FC verte meg 1:0-ra az Oroszhegyet. A negyedik találkozón Buknicz és Istókovics góljaira csak Demirci Ali tudott válaszolni, így a Szőreg megszerezte első győzelmét a tornán a Titánok ellen.

A Draft FC valószínűleg a torna végére elfáradt, mert az ötödik mérkőzésen a Szőreg 15 : 0-ás megsemmisítő vereséget mért a fiatalokra. A Miki Kupa utolsó mérkőzésén az Oroszhegy nem bírt a Rácz Balázs vezette Titánokkal, és a 2:2-es döntetlennel egyik csapat sem lehetett elégedett, mert így ez a két csapat végzett a tabella végén.

A tornát veretlenül a Szőreg nyerte a Draft FC előtt, míg a Titánok több lőtt góllal előzték meg az egyébként rendkívül lelkes és szimpatikus Oroszhegy csapatát.

A torna gólkirálya Pásztor Károly (Szőreg) lett, a legszebb gólért járó serleget Pedig Buknicz Zoltán (Szőreg) kapta. A szervezők a legjobb kapusteljesítményért Daróczi Dávidot (Draft FC) választották a torna legjobb kapusának.

A kupán résztvevőket a szervezők a Deszki Faluház kertjében látták vendégül, ahol finomabbnál finomabb ételek és hideg sör várta a megfáradt sportolókat.

SimpLy List