Balotai siker Kisszálláson, de a vendégek legendája Mozgai Lajos súlyos sérülést szenvedett

Kiszszállás - Balotaszállás edzőmeccs, 2022. február

A szombati felkészülési meccsen a vendégek nem örülhettek felhőtlenül az egy gólos győzelmüknek.

Kisszállás SC – Balotaszállás FC 1:2 (0:1)

A mérkőzésen történtekről Vincze Gergő, a vendégcsapat játékosa számolt be.

“Első felkészülési meccsét vívta a téli időszakban Balotaszállás és Kisszállás a hétvégén, ráadásul tették mindezt egymás ellen, a kisszállási sportpályán. A csata pikantériáját az is adta, hogy két, korábban a Balota színeiben focizó játékos is pályára lépett az ellenfél alakulatában. Csernák Róbert ebben az átigazolási időszakban, Baranek Sándor pedig még az előzőben tette át a székhelyét Kisszállás csapatához, ahol utóbbi, ebben a szezonban már alapemberré is vált.

A labda kicsivel fél kettő után indult útjára, a megbeszéltekhez képest pár perccel csúszott csak el az összecsapás. Az első félidő derekáig nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel, ám akkor a már-már balotai legendának mondható Csernák tüzelt a 16-osról, majdnem bevéve Balotaszállás kapujában álló Szűcs Csaba hálóját, de végül a kapufa segítségére volt.

Majd a túloldalon Racsmán Szabolcsot buktatta a büntetőterületen belül a hazaiak egyik védője, mire a bíró (aki egyébként csak az első játékrészben tevékenykedett) sípjába fújt, így büntető következett. Földes Péter állt oda a labda elé, el is lőtte a kapu bal alsó sarokba, ám Kothencz egy szép vetődéssel kiütötte a labdát. Azért így sem 0-0-ás állással fordultak a felek a félidőre: Schweitzer passzából Racsmán Szabolcs volt eredményes az első 45 perc legvégén.
A heves esőzés hatására az egyébként sem sziporkázó csapatok a második félidőre még inkább visszavettek a tempóból, egészen kevés helyzet adódott a csapatok előtt. Az újdonsült balotai igazolás, Vincze Viktor módosította 2-0-ára az állást a második játékrész derekán, majd Pipicz Zoltán szépített Kisszállás csapatából egy 16 méterről a felső sarokba elhelyezett lövést követően. Egyenlíteni azonban már nem tudtak, így egy viszonylag gyenge színvonalú találkozón a vendégcsapat örülhetett!

Nem volt azonban nagy ünneplés Balotaszállás oldalán se, ugyanis az első félidőben rutinos játékosuk, Mozgai Lajos nagyon súlyos sérülést szenvedett egy leérkezést követően, később pedig ki is derült, hogy keresztszalag szakadást szenvedett.”

Fotó: vira.hu