Rácz Balázs: a cél, megnyerni a megye IV-et

A Deszk II megye IV-es csapata - 2022.02.23.

A fiatal edző és szakmai segítői (Király Csaba, Tarjányi Marcell és Kocsis Tamás) a Deszk Megye IV-es csapata mellett két U19-es csapatot is irányítanak a Csongrád-Csanád megyei utánpótlás bajnokságban. Balázst az őszi szezonról és a tavaszi tervekről kérdeztük.

Hogyan értékeled a csapataid őszi szerplését?

“Az őszi szezonban szépen szerepelt a megye IV-es csapat, csak pár meccsen maradtunk alul. Ennek az az oka, hogy csapat 80%-a az U19-es csapatokban túlkorosként tud játszani, így sokszor ki kellett segíteni őket. Ismerkednek még a srácok a felnőtt bajnoksággal, de elmondhatjuk, hogy rendre megállják a helyüket.

Az U19 A jelű csoportjában induló Szőreggel kicsit félve indultunk neki a szezonnak, mivel erős csapatok vannak a csoportban. Egy biztos közép mezőnyre tippeltünk kezdéskor, amit a srácok gyorsan túlszárnyaltak, így 6 pont előnnyel a második helyen tudtunk nyugodtan telelni.

Az U19 C csoportjában a Deszk izgalmas őszi szezont tud maga mögött: a listavezető és a negyedik helyen álló Sándorfalva között csak 3 pont különbség van. A 7. fordulóig szépen vezettük a bajnokságot, majd egy kis hullámvölgy kezdődött, amit remélhetőleg nem viszünk tovább az idei szezonra!”

Volt-e változás a keretben a csapatoknál?

“A megye 4-es csapatunk jelenleg körülbelül 30 játékossal készül, mivel nagy a létszám így az edzés látogatottság hiánya miatt 2-3 játékos biztosan távozik a klubbtól, illetve Tarjányi Marcell és Rácz Gellért mutatkozhatott be a Deszk Papp Endre által irányított megye 1-es csapatában. Új igazolások folyamatban vannak, jelenleg 3 játékos érkezik a csapathoz. Az U19-es csapatokhoz szintén három új játékos érkezik.”

A Szőreg és Deszk U19-es csapatának játékosai

Mik a céljaitok a bajnokság második felére?

“A megye IV-es csapatunk esetében a srácok éhesek a sikere, így egyértelmű, hogy a bajnokság megnyerése és az osztályváltás a cél. Utánpótlás csapatainknál a tanulás és fejlődés a fő feladat, illetve a bajnokságban a jelenleg elfoglalt pozíciók megtartása”