Debütáltak a csólyospálosi lányok

A csólyospálosi U15 lánycsapat 2023-ban

Szerdán délután a Csólyospálos U15-ös leánycsapata vereséget szenvedett Bugacon. Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban örömre adott okot, hogy egyáltalán lejátszásra kerülhetett a vereség ellenére is.

A mérkőzésről Ábrahám-Furus Gergő, a csólyospálosi utánpótlás nevelés vezetője nyilatkozott a baon.hu-nak:

Persze, kiadós zakóba szaladtunk bele az összeszokott és jól focizó Bugac otthonában, de nem is számítottunk másra az első próbálkozásunk során. Óriási öröm számunkra, hogy egyáltalán el tudott indulni ez a csapat a bajnokságban és a lelkesedés a lányok részéről és Rabi Ramóna, a csapat edzője részéről is töretlen.

Ábrahám-Furus, – aki nem mellesleg a Nyárlőrincen bravúros győzelmet arató felnőtt csapat játékosa – így folytatta:

A 2023/2024-es szezonra újabb két csapattal bővült az egyesület, ami azt is jelenti, hogy a 75 éves történelem során most először minden korosztályban versenyzünk. Az U7, U9, U11 a Bozsik-program tornáin szerepel, az U13, U14 mellett indítottunk U16-os korosztályt is a megyei bajnokságban, U19-es csapatunk az idei bajnoki cím esélyese, illetve a felnőtt csapat is végre megérni látszik egy jó eredményre a megyei másodosztályban. Az már csak hab a tortán, hogy leány U15 korosztályban is indítani tudtunk csapatot, nagyon bízom benne, hogy a lány szekció is hosszú távon tudna működni. Mindez azt jelenti, hogy immár 130 fő igazolt labdarúgója van az egyesületnek. Ennyi játékoshoz, csapathoz a szakmai stáb bővítésére is szükség van, szerencsére vállal idén feladatot Vörös-Balog Bence, felnőtt csapatunk játékosa és Rabi Ramóna is, aki a lány szakágért felel.

Fotó: Lovas Tamás (baon.hu)

Forrás: baon.hu