Nincs is szebb, mint amikor pirosba öltözött gyermekek, lányok és fiúk rúgják a bőrt! – Bonyhád VLC

Bonyhád VLC u11 edzésén fociznak a gyerekek

Keszler Péter, a felnőtt csapat edzője, a nyilatkozatában beszél a jelenlegi eredményekről és a csapat várakozásairól a folytatásban a Bonyhád VLC Facebook oldalán. Elmondja, hogy a csapat 5 mérkőzést játszott le és mind az ötöt megnyerte. Azt is hozzáteszi, hogy bár ez jó kezdés, nem szabad elfelejteni, hogy szerencsével jártak a sorsolás során. Kiemeli, hogy három alkalommal találkoztak alacsonyabb osztályból érkező csapatokkal, akik ellen magabiztos győzelmeket arattak. Keszler elmondja, hogy az évad célja az első hely megszerzése és a bajnokság megnyerése.

A nyáron sikerült olyan játékosokat csábítani a csapathoz, akik motiváltak és azonosulni tudnak a célkitűzésekkel. Keszler Péter kiemeli, hogy a csapat jelenleg jól működik, jó az öltözői hangulat és kiváló a kémia az edzőpáros és a játékosok között. Azonban óvatosságra int, hogy nem szabad megelégedniük és lazítaniuk, mert nehéz rangadó mérkőzések előtt állnak , például a következő hétvégén hazai pályán a Bölcskét fogadják. Az edző arra törekszik, hogy hazai pályán is behúzzák a 3 pontot ezen az összecsapáson.

Az utánpótlás képzés helyzetéről az alábbiakat nyilatkozta:

Bár sokan kételkednek bennünk, hiányolják a hangzatos, kirakatba rakható eredményeket, de mi hisszük, hogy a megkezdett út a helyes és egyelőre nem is kívánunk letérni erről. Többször elhangzott már részemről, hogy szeretnénk a régió legnagyobb utánpótlás bázisa lenni és ezért minden követ meg is mozgatunk. Természetesen minden sportember nyerni szeret, amikor pályára lép és ez így is van rendjén, de nekünk egyelőre fontosabb szempont az utánpótlásnevelés során, hogy a különböző életkorú sportolóink a korosztályuknak megfelelő mennyiségű – és ami még fontosabb – minőségű képzésben részesüljenek hétről hétre. Ennek szellemében sikerült idén nyáron is az utánpótlásedzői stábot kicsit felfrissíteni, átszervezni. Edzőink szakmai vezetőnk által folyamatos képzésben részesülnek, ezáltal érezhetik, hogy nincsenek magukra hagyva, folyamatos képzésben és kontroll alatt vannak. Mindenki egy irányba, tervszerűen és a megkezdett úton halad.

Keszler Péter ezt követően elmondta, hogy kollégái állhatatos munkájának köszönhetően 36 új játékost sikerült igazolniuk az utánpótlás csapatokba.

Csak 36-ot. Szép szám, de mi nem elégszünk meg ennyivel! Jelenleg 266 kiváltott utánpótlás játékengedéllyel rendelkezünk. Mindössze. Nincs annál szebb látvány, jobb érzés, mint amikor egy napos délutánon megtelik a Sport utcai létesítményünk parkolója, utánpótlásmérkőzés van a center pályán és mindkét edzőpályán pirosba öltözött gyermekek, lányok és fiúk rúgják a bőrt! Ez fantasztikus látvány, de amíg még egy négyzetméternyi zöld terület üres, addig nem dőlhetünk hátra! Bár az átigazolási szezonnak vége még nem adjuk fel ezirányú terveinket!

Folyamatosan rendeznek továbbra is toborzókat, és szeretettel várják az edzésekre is a futballozni vágyó fiatalokat.

A cikk második felében saját jövőjéről, és arról beszél, hogy hová vizionálja az egyesületet öt év múlva.

Az én terveim irrelevánsok az egyesület életében. Tudatosan kiépítettünk egy rendszert, amivel az egyesület minden tagja azonosulni tudott és működtetni tud. Nálunk nincsenek egyéni célok, csak az egyesület céljai fontosak és mindenki ezt tartja szem előtt. Ami az utánpótlást illeti, szeretnénk évről évre létszámban fejlődni. Az U7-U9 korosztályban célunk a Bozsik tornákon minél több boldog, egészséges lurkót a pályán és azon kívűl látni.

Keszler mesél a különböző korosztályok céljairól is. Az U11-U14 korosztályban azt szeretnék, hogy hagyománnyá váljon, hogy minél több fiatal játékos magasabban rangsorolt egyesülethez kerüljön. Ezen kívül szeretnék, ha minél többen választanák a sportot a számítógépes játékok helyett.

Az U16-U19 korosztályban a cél az, hogy olyan csapatokat neveljenek ki, amelyek dominálják a megyei bajnokságokat. A tavalyi évben volt némi hiányérzete a csapatok teljesítményével kapcsolatban, és szeretné ha idén előrelépés tapasztalhatnának.

A felnőtt csapat esetében a cél egyszerű: megnyerni a bajnokságot és sikeresen megmérettetni az osztályozón. Ez jellemzően a klub legfőbb célja, és a klub is mindent megtesz azért, hogy elérje ezt a célkitűzést.

Összességében mindenki akkor lesz elégedett, ha a lehetőségeinkhez mérten folyamatos fejlődést látunk majd évről évre, minden korosztályban. Ehhez pedig minden követ megmozgatunk!