Egy hét termése: 1:7

Futballisták a Kiskundorozsma - Deszk futballmérkőzésen 2022 decemberében

Két egymás utáni hétvégén játszott egymással a Kiskundorozsma és a Deszk. A Csongrád-Csanád megyei megye I-es bajnopkság 16. fordulójában a Kiskundorozsma fogadta a Deszk csapatát. A tabella harmadik helyén álló Dorozsma volt a mérkőzés esélyese, különösen úgy, hogy a vendégeket sérülések és extrém hosszú eltiltások sújtják, a kispadon pedig javarészt 20 év alatti fiatalok ültek.

Korán eldőlt a mérkőzés, ugyanis a hazaiak már a félidő felére 3 gólos előnyre tettek szert (1:0,2:0,3:0), igaz kellettek ehhez a deszkiek elképesztő hibái. Hol Madaras kapus rohant ki Zrínyit megszégyenítő módon kapujából rossz ütemben, hol a védők műveltek hajmeresztő dolgokat.

FANTASZTIKUS AJÁNLATOK

A második félidő hasonlóan kezdődött, folytatódott a bakiparádé: a szünet után az első hat percben rögtön két újabb gólt szerzett a Kiskundorozsma (4:0,5:0). Ugyan az 59. percben Tarjányi szabadrúgás góljával szépített a Deszk (5:1), de alig négy perccel később Kis Barnabás megszerezte a vendégek hatodik gólját (6:1).

Egy héttel később a Deszk korábbi kupameccse miatt elhalasztott Deszk-Kiskundorozsma mérkőzést pótolták a csapatok. A szurkolók a “visszavágót” most is a Kiskundorozsmai műfüves pályán tekinthették meg, mivel a deszki pálya a sok esőzéstől nem volt alkalmas minőségi labdarúgásra.

Tanult előző heti a hibáiból Csordás József csapata, masszív, bakiktól mentes, kompakt védelemmel és aktívabb támadójátékkal lepte meg Tóth János gárdáját.

Nagyrészt kiegyenlített küzdelem folyt, s habár a Dorozsma birtokolta a labdát, a deszkiek veszélyes kontráikkal több gólt is szerezhettek volna. Matyelka csak maga három gólt szerezhetett volna, ha jobban koncentrál az utolsó pillanatban, de veszélyes fejesével Pásztor is betalálhatott volna.

Már-már azt gondolhatta volna a kilátogató két tucat néző, hogy pontosztozkodás lesz a lefújáskor, ám a szerencse a Kalapácsékhoz szegődött: a 90. percben Ottlik találatával az újabb három pontot is megszerezte a Kiskundorozsma a Deszk ellen (1:0). Habár a mérkőzés utolsó másodperceiben szögletből egyenlíthettek volna Istókovicsék, de Fortuna elhagyta ezúttal elhagyta őket, így az egyenlítés nem sikerült.

Csongrád-Csanád Megyei I. osztály 16. forduló

ESK Kiskundorozsma – Deszk SC 6:1 (3:0)

2022.12.03 – 13:00, Szeged-Kiskundorozsma, Szeged-Kiskundorozsma Sportpálya

ESK Kiskundorozsma: Fábián Máté – Budai Bálint Boldizsár, Ottlik Márk, Róka Botond, Kalapács Ferenc Marcell, Sallai Marcell János, Kis Barnabás, Ottlik Máté, Fülöp Ádám, Lóki Roland, Bodonji Roland
Cserék: Doroiman Paul, Bárkányi Gábor,Bozsó Barnabás, Rozs Egon
Vezető edző: Tóth János

Deszk SC: Madaras Péter – Németh Zoltán István, Bódi Lóránt, Istókovics Márk, Kövesi Szabolcs, Pásztor Károly, Matyelka Tibor, Tarjányi Marcell, Török György Aladdin, Szabó Roland, Király Ádám
Cserék: Salánki Márk, Szente Dávid, Adamov Filip, Csordás Csanád, Rácz Gellért, Repák Dárius
Technikai vezető: Csordás József

Gólszerrzők: Lóki Roland(2), Ottlik Márk, Bodonji Roland(2), Kiss Barnabás Illetve Tarjányi Marcell

Csongrád-Csanád Megyei I. osztály 5. forduló – elhalasztott mérkőzés

Deszk SC – ESK Kiskundorozsma – 0:1 (0:0)

2022.12.10 – 13:00, Szeged-Kiskundorozsma, Szeged-Kiskundorozsma Sportpálya

Deszk SC: Repák Dárius – Németh Zoltán István, Bódi Lóránt, Istókovics Márk, Kövesi Szabolcs, Pásztor Károly, Matyelka Tibor, Tarjányi Marcell, Adamov Filip, Rácz Gellért, Király Ádám
Cserék: Madaras Péter, Salánki Márk, Szente Dávid, Laskovics Marcell
Technikai vezető: Csordás József

ESK Kiskundorozsma: Rozs Egon – Róka Botond, Kalapács Ferenc Marcell, Sallai Marcell János, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp Ádám, Lóki Roland, Bárkányi Gábor, Bodonji Roland, Bozsó Barnabás
Cserék: Laczi Barnabás, Simon Balázs, Doroiman Paul, Kis Barnabás, Fábián Máté
Vezető edző: Tóth János

Gólszerzők: Ottlik Máté

Fotó Csordás Gábor