Alsóházi csatát nyert meg a Deszk

Desuk SC - Szentesi Kinizsi futballmeccs, 2022

Most, amikor orosz és ukrán tankok lánctalpai szántják fel nyugatról keletre, majd keletről nyugatra az ukrán szántóföldeket, most amikor télen rendeznek futball világbajnokságot egy sivatagi éghajlatú országban, most amikor kiderült, hogy nem gyárt több lézernyomtatót az Epson, a Deszk futballcsapata a Szentes ellen játszott rendkívül fontos alsóházi rangadót a Csongrád-Csanád megyei megye I-es bajnokságban.

A hűvös, borongós szombat délutánon jó iramban zajlott a mérkőzés első 20 perce, a vendégek domináltak a játékrész ezen szakaszában. Ám, ahogy fáradtak idővel a szentesiek, egyre inkább kiegyenlítetté vált a játék, majd a játékrész hajrájában már jobbára a Deszk birtokolta a labdát. A 36. percben Szabó Roland meg is szerezte a vezetést a Deszknek (1:0), melyre a félidőben már nem érkezett válasz.

A második félidőben már a Deszk uralta a játékot, sorra dolgoztak ki formás támadásokat Földiék. Ugyan az 54. percben egyenlített Prozlik Ádám (1:1), de a 62. percben Tarjányi Marcell juttatta vezetéshez a vendéglátókat (2:1), majd egy perccel később Földi Róbert növelte tovább a hazaiak előnyét (3:1).

A szemmel láthatóan elfáradt és kedveszegett Szentes a 78. percben Vas Károly góljával szépíteni tudott még (4:2), de az utolsó 12 percben már nem született több gól, így a Deszk SC magabiztos játékkal otthon tudta tartani mind a 3 pontot. A vereséget követően a Szentesi Kinizsi edzője, Bány Tamás bejelentette lemondását.

A Deszk a következő fordulóban az UTC 1913 csapatát fogadja, a Szentes pedig Tiszaszigetre látogat.

Csordás József értékeltése:

Jól felkészültünk a Szentesből, amit elterveztünk és gyakoroltunk az a 20. perctől elég jól működött. A sérülésből visszatérők egyre jobb állapotban vannak, nagyobbak a variácios lehetőségeink, ez jól látszott a mai mérkőzésen is. Dogozunk tovább és harcolunk a bentmaradásért.

Bány Tamás a delmagyar.hu -nak nyilatkozott a mérkőzés után:

Az ősz folyamán nagyon sok meccset elrontottunk, de a deszki űberelt mindent. Köszönök mindent a szentesieknek, sok sikert kívánok a folytatásban!

Deszk SC- Szentesi Kinizsi SZITE

Csongrád-Csanád Megyei I. osztály 14. forduló
2022.11.19 – 13:00, Deszk

Deszk SC: Repák – Németh Zoltán, Istókovics Márk, Kövesi Szabolcs, Pásztor Károly, Matyelka Tibor, Fóris Attila, Tarjányi Marcell, Török György, Szabó Roland, Földi Róbert
Cserék: Teschner Dániel, Király Ádám, Csordás Csanád, Rácz Gellért, Adamov Filip
Edző: Csordás József

Szentesi Kinizsi SZITE: Kotvics-Varga Dávid – Bíró Gergő, Lőrincz Bence István, Dovics Marcell, Szarvas József, Rau Gergő, Bartucz Péter, Prozlik Ádám, Vas Károly, Molnár Dávid, Sáfár Bertold
Cserék: Bartucz Bálint, Illés Ádám
Edző: Bány Tamás

Gólszerzők: Szabó Roland, Tarjányi Marcell, Földi Róbert (2) illetve Prozlik Ádám, Vas Károly