Megint két góllal nyert a Mórahalom a Deszk ellen

Mórahalom - Deszk futballmérkőzés, 2022

Megkezdődött a Csongrád-Csanád megyei megye I-es bajnokság alapszakaszának második köre hétvégén. Az első fordulóban Papp Endre az új csapatával a korábbi csapatát a Deszket győzte le 4:2 arányban, így a 12. fordulóban a vendéglátók voltak az esélyesebbek.

A mérkőzés előtt a csapatok bevonulását a Tóth Martin edző vezette U7-es ifjú futballisták segítették, melyet szemmel láthatóan rendkívül élveztek. Megcáfolhatatlan, hogy Mórahalmon minden korosztály szereti a futballt.

A Mórahalom - Deszk futballmérkőzésen a mórahalmi U7 futballistákkal

Nem kezdett megilletődötten a Deszk, a mérkőzés elején a játékban nem jött ki a két csapat közötti különbség. Szemrevaló megoldásokat, jól komponált támadásokat láthattak a kilátogató nézők az első fél órában mindkét csapattól ezen a borongós szombaton. A 34. percben aztán Tóth Martin megszerezte a hazaiak első gólját (1:0), amelyre a félidőben nem érkezett már válasz.

A szünetben csak Csordás mester cserélt, Kövesi helyére Pásztor érkezett, Papp Endre nem változtatott a csapat összetételén. Az 58. percben mégis a hazaiak növelték előnyüket: Baji Renátó szerezte meg a bajnokságban a harmadik gólját (2:0).

A kapott gól és a két gólos hátrány ellenére nem tört össze a Deszk, támadó szellemben futballoztak Matyelkáék, melynek meg is lett az eredménye: a 69. percben Tarjányi Marcell fejjel szerezte meg a vendégek szépítő gólját (2:1). Két percig örülhettek csak a deszkiek, mert a 71. percben Bokányi Richárd talált a vendégek kapujába, újra két gólra növelve a hazaiak előnyét (3:1).

A 77. percben a deszki Teschner szabálytalanságáért piros lapot kapott, így az utolsó szűk negyedórára emberelőnyhöz jutott a Mórahalom, melyet azonban már nem tudott kihasználni, így maradt a 3:1-es végeredmény.

Papp Endre, a hazai csapat edzője értékelte a mérkőzést:

Kiváló pályán, jó játékvezetés mellet jó mérkőzést játszottunk egy masszív és jól megszervezett Deszk ellen, amely ma is bizonyította hogy a tabellán elfoglalt helye nem a valóságnak megfelelő. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen ennyi volt a két csapat közt a helyzetek alapján, végig lüktető, néhol küzdelmes, de a nézőknek is tetszetős mérkőzést játszott a két csapat ezen a szinten! Sok sikert kívánok volt csapatomnak !

Csordás József, a Deszk SC edzőjének az értékelése:

Sérültjeink kezdenek visszatérni, 20-30 perceket már játszanak. Ez a játékunk minőségén is meglátszott. Lényegesen jobb teljesítményt nyújtottunk mint az elmúlt héten, reméljük ez a tendencia megmarad. Egy góllal mindenképpen jobb volt a Mórahalom. Azt gondolom, hogy egy kiegyenlített, élvezetes mérkőzést játszottunk nagyszerű körülmények között. Gratulálok a hazai csapatnak!

Mórahalom VSE – Deszk SC 3:1 (1:0)

Csongrád-Csanád Megyei I. osztály 12. forduló
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum, 2022.11.05 – 13:30

Mórahalom VSE: Nagy Gergő-Vajda Marcell, Trója Gábor, Csizmadia László, Szűcs Dávid, Baji Renátó, Nagy Márton Andor, Malatinszki Ádám, Rádóczi Dávid, Bokányi Richárd, Szalma Gergely
Cserék: Tajthy Lénárd, Tóth Martin, Pető Bence, Rádóczi Dániel, Szalai Ronald, Weszelovszky Gábor
Edző: Papp Endre

Deszk SC: Repák Dárius-Németh Zoltán István, Bódi Lóránt, Istókovics Márk, Kövesi Szabolcs, Matyelka Tibor, Tarjányi Marcell, Török György Aladdin, Teschner Dániel, Földi Róbert, Fóris Attila
Cserék: Madaras Péter, Pásztor Károly, Szente Dávid, Szabó Roland, Rácz Gellért, Király Ádám
Edző: Csordás József

Gólszerzők: Tóth Martin, Baji Renátó, Bokányi Richárd illetve Tarjányi Marcell

Kiállítva: Teschner Dániel

Fotó: Csordás Gábor
Mérkőzés adatok: adatbank.mlsz.hu