Megint nem tudott nyerni a Bócsa

A bócsai futballpálya

Előző szombaton Bócsa – Balotaszállás meccset rendeztek a Bács-Kiskun megyei megye 3 közép csoportjában. A vendégek nagyon jó formában érkezhettek az összecsapás helyszínére, hiszen előző négy találkozójukat egyaránt megnyerték. Bócsának ezzel szemben nem ment annyira mostanság, hiszen utolsó 3 meccsükből 2 alkalommal is vereséget szenvedtek.

A találkozó a frissen felújított bócsai sporttelepen került megrendezésre, ahol egy egészen hosszú és széles pálya fogadta a csapatokat. Ez leginkább a hazai alakulatnak kedvezett, hiszen a balotaiak egy sokkal kisebb pályához vannak szokva, ami egyébként meg is szokta nehezíteni általában ellenfeleik feladatát. Ez most azonban nekik jelenthetett kihívást, főleg úgy, hogy a meleg időjárás ellenére, mindösszesen 1 cserével tudott elutazni a vendég csapat Bócsára.

A hazai cserepadon ehhez képest 5 csere is ült, rutinos és fiatal játékosok egyaránt. A labda kereken 17 órakor indult útjára, ekkora már a pálya melletti füves terület teljesen megtelt szurkolókkal, voltak Balota szimpatizánsok is, de leginkább a hazaiaknak szorított legtöbbjük. Így sokan örültek, amikor az első percekben Bócsa vette át a kezdeményezést a mérkőzésen, ám nagy helyzetig nem sikerült eljutniuk. Nem úgy mint a vendégeknek: egy védőről lepattanó labda a 16-oson belül álló Vincze Imréhez került, aki maga is meglepődött, hogy egyből szembe találta magát a kapussal. A támadó higgadtan el is gurította a labdát Veszeli Ádám, Bócsa kapusa mellett, ezzel már a második percben meglepetésre meg is szerezte Balotaszállás a vezetést.

Ezt követően azonban teljesen visszaálltak, hiszen szűkös kispadjuk miatt tartalékolniuk kellett, nehogy idő előtt kifogyjanak erejükből. Ezt a hazaiak meg is érezték, így egyre magabiztosabban hozták át a labdákat ellenfelük középpályáján, akik nem tudtak lépést tartani a gyors bócsai játékosokkal. A két hazai szélső, Varga Tibor és Fábián Dániel ráadásul folyamatosan veszélyt is tudott teremteni, aminek már a csata hetedik percében meg is lett az eredménye: Fábián húzott el a pálya jobb szélén, majd beadása lepattant az egyik balotai védőn. A kavarodást követően Varga Tibor elé került a labda, aki azt könyörtelenül be is varrta Szűcs Csaba hálójába.

A vendégek továbbra is a kontrákra építettek, de a magabiztos hazai labdatartás miatt nem sok lehetőségük akadt. Párszor azonban egy-egy szögletet legalább sikerült kiharcolniuk, így történt ez a párharc 23. percében is: Földes szöglete éppen Teremihez került, aki még vissza tudta tenni Petrezselyem elé a labdát, a támadó ellőni azonban azt már nem tudta, hiszen egy hazai játékos teljesen egyértelműen buktatta őt a büntetőterületen belül. Így a 23. percben tizenegyes következett, a labda elé pedig a sértett, Petrezselyem állt oda. Magabiztosan is végezte el azt a játékos, igaz a kapus beleért a labdába, ám kiütni azt már nem tudta, így újra megszerezte a vezetést a vendég egyesület. Bócsa újra az egyenlítésért küzdött, amit már akár az első félidőben el is tudott volna érni: a 33. minutumban Vincze Gergő rántotta le Varga Tibort nagyjából 25 méterre a balotaiak kapujától, a szabadrúgást pedig maga a sértett vágta kapura. Nagyszerű lövés volt, ám Szűcs Csaba fantasztikus formát fogott ki ezen a napon és védeni tudta ezt a kísérletet. Ezután is rohamozott Bócsa, ám vagy egy jó blokk miatt, vagy Szűcs nagyszerű védéseinek köszönhetően 2-1-es vezetéssel mehetett a szünetre a vendég gárda.

A második játékrészre a csapatok ugyanúgy jöttek ki, azonban intenzitásban óriási szintet lépett Bócsa, a fáradó vendégek pedig nem nagyon tudtak mit kezdeni az egyre erősödő nyomással. A 72. percben Fábián Tamás lépett el a pálya jobb oldalán, majd szép cseleinek köszönthetően üresre is játszotta magát. Nagyjából 16 méterről kapura tekerte a labdát, ami tökéletesen szállt be a kapu jobb felső sarkába, Szűcsnek esélye sem volt. A hazai szurkolók ünnepeltek, hiszen az eredmény 2:2-re változott és még nagyjából 20 perce maradt csapatuknak arra, hogy meg is nyerjék az összecsapást. Ez azonban nem hogy nem jött össze, egyenesen az ellentétje történt meg: Balotaszállás egy szabadrúgást kapott nagyjából 40 méterre Bócsa kapujától. Földes végezte el, aki kitűnően vette észre Vincze Gergő beindulását, akinek tökéletes labdát varázsolt a lábára. Vincze levitte az alapvonalig, majd keresztezett, Lőrincz pedig védő létére, kitűnő ütemben érkezett a zsugára, a kapus mellett pedig el is pöckölte azt.

A 75. percben így 2-3-ra módosult az állás, amit már a csata végéig hősies védekezéssel meg is tartott Balota, akik így be is zsebelték a 3 pontot. Ezzel megszilárdították 5. helyüket a tabellán, hiszen legnagyobb kihívójuk éppen Bócsa volt, akik így már öt pontos hátrányba kerültek a balotaszállási csapattal szemben. Ezen a héten Balota Kecel II-t, a tabella jelenlegi második csapatát fogadja hazai pályán, biztos vagyok benne, hogy az is egy nagyon izgalmas mérkőzés lesz. Bócsa ellenfele pedig a jelenlegi negyedik, Vadkert II lesz, akik ellen idegenben fognak megküzdeni.

Bács-Kiskun megye Megye III Közép csoport

Bócsai BL SE – Balotaszállás FC 2:3 (1:2)
2022.05.07 – 17:00, Bócsa, Bócsa Sporttelep

Bócsai BL SE: Veszeli Ádám – Tápai Attila, Szeg Bence, Vincze Márton Milán, Üres-Farkas Boldizsár, Varga Tibor, Péter-Szabó Zsolt, Veiszhab Attila, Fábián Dániel Csaba, Lendvai Ruben, Somogyi Viktor
Cserék: Schiszler Gergő, Molnár Attila, Varga Árpád, Benkő Attila, Kozma Dániel

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos – Lőrincz István, Földes Péter Barnabás, Vincze Gergő, Vincze Imre, Teremi Zoltán, Nagy Dániel, Schveitzer Milán, Takács Sándor, Petrezselyem János, Vásárhelyi Richárd
Cserék: Vincze Viktor