Visszavágott a Szőreg az őszi fiaskóért

Futballista kapura lő a Szőreg - Csanádpalota mérkőzésen, 2022-ben

Hét gólt lőtt a hazai csapat és magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Az őszi, 3:1-re elveszített összecsapással szemben otthon egy jóval erősebb kerettel várhatta a Csanádpalotát a Szőreg. Meg is nyomta az első negyed órát Csordás József csapata: Kovács Marcell, majd Iványi Zalán is betalált Fülöp Krisztián kapujába. A gyorsan szerzett gól megnyugtatta Illés Tiborékat és a a folyamatos mezőnyfölény további gólokká érett a fordulásig; előbb Istókovics Márk, majd Pásztor Károly is feliratkozott a gólszerzők listájára. Ráadásul a 32. percben sérülés miatt egyetlen cseréjüket is ki kellet használnia a csanádpalotaiaknak, Nagy Renátó helyére Horváth Péter érkezett a pályára.

A 4 gólos magabiztos előny birtokában Csordás mester is el kezdte pályára küldeni cseréit: a szünetben Czibere László, Majd Szentesi Erik, Bakos János és Orvos Csaba szállhatott be a mérkőzésbe, majd a 77. percben a tréner a két gólos Pásztor helyett cserélte be magát. A cserék ellenére a hazai mezőnyfölény megmaradt, s habár a második félidő első negyed órájában nagyobb iramban kezdet a Csanádpalota, gólt nem tudott szerezni a vendég gárda. Madaras kapus magabiztosan védett, ám egy kapu közeli szabadrúgásnál csak a szerencsének köszönheti, hogy a labda nem a kapuba, hanem a kapufára vágódott.

A másik oldalon viszont Pásztor Károly talált a kapuba, majd a csereként beállt Czibere László is gólt szerzett. A mérkőzés utolsó gólját Kövesi Szabolcs szerezte; egy szép kiugratást követően egyedül vihette a kapura a labdát, és amikor már úgy látszott, hogy “eltoporogja” ziccerét és védői utolérik, higgadtan lőtt Fülöp Krisztián lába mellett a hálóba, beállítva ezzel 7:0-ás végeredményt.

A 71. percben egy szabálytalanságot követő kakaskodást követően Savanya játékvezető a szőregi Iványi Zalánnak és csanádpalotai Barta Ákosnak is piros lapot osztott ki, így a mérkőzést mindkét csapat tíz emberrel fejezte be. A kiállított játékosok a rájuk váró eltiltás miatt legalább önfeledten élvezhetik a jövő héten kezdődő 26. Szegedi Borfesztivált.

A következő fordulóban a Szőreg Bordányba utazik, a Csanádpalota pedig a Rúzsa ellen javíthat otthon.

A mérkőzést Csordás József a Szőreg játékos-edzője értékelte:

Jól előkészített pályán, bő kerettel – 6 játékossal a padon – jó ritmusban játszva ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Kár a kiállításért és a kipontozott (5 sárga lapos) játékosom miatt. Emiatt a következő mérkőzésen megint változtatnom kell. Gratulálok a csapatnak, ma kiszolgálták az egyre nagyobb létszámú közönséget!

Csongrád-Csanád Megyei III. osztály 25. forduló

Szőreg DSC – Contitech-Csanádpalotai FC 7:0 (4:0)
2022.05.08 – 17:00, Szeged-Szőreg, Szőreg Sportpálya

Szőreg DSC: Madaras Péter-Földi Róbert, Iványi Zalán, Kövesi Szabolcs, Pásztor Károly, Buknicz Zoltán , Kovács Marcell, Csordás Csanád, Illés Tibor, Hegyközi Ferenc Zsombor , Istókovics Márk
Cserék: Czibere László, Csordás József, Bakos János. Szentesi Erik, Orvos Csaba, Csordás Gábor

Contitech-Csanádpalotai FC: Fülöp Krisztián-Kapitány Gergő, Bornemissza Gábor, Bakos Tamás, Veréb Tamás, Bognár Dominik, Boldizsár Szilveszter, Barta Ákos, Halász Mátyás, Trényi Tamás, Nagy Renátó
Cserék: Horváth Péter

Gólszerzők: Kovács Marcell, Iványi Zalán, Istókovics Márk, Pásztor Károly (2), Czibere László, Kövesi Szabolcs

Fotók: Csordás Gábor