Meglepetés, elmaradt, félbeszakadt

Adidas futballlabdák füvön

Meglepetés győzelem, elmaradt mérkőzés, a lecsapó heves vihar miatt a vége előtt félbeszakadt mérkőzés; minden volt a hétvégén a Csongrád-Csanád megyei megye III-as bajnokságban.

A Csongrád kisteleki vereségével izgalmasan alakulhat a Csongrád-Csanád megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság hajrája a feljutásért és a dobogóért. A forduló meglepetését a megyei III. osztályban a Kistelek szolgáltatta, amely Koncz Miklós duplájával legyőzte az addigi éllovas Csongrádot.

Kistelekiek a mérkőzés elejétől kezdve magukhoz ragadták az irányítást, amely helyzetekben is megmutatkozott, de sajnos ezeket nem tudták gólra váltani. A vendégeknek meglepő módon csak elvétve akadtak veszélyes támadásaik. A félidő hajrájában egy jól eltalált szabadrúgás góllal megszerezték a vezetést Koncz M. révén.
A második játékrészt nem kezdték jól, a Csongrád beszorította a kistelekieket a kapujuk elé, de szerencsére meddőnek bizonyult a fölényük. Amikor kijöttek a szorításból már több veszélyes támadást vezettek, de ismét csak a mérkőzés végén tudták gólra váltani helyzetüket a kisteleki játékosok, ekkor egy remek kontra végén ismét Koncz M. mattolta Stankovics kapust, így kétgólos sikert arattak az első helyezett ellen.

Baksra nem utazott el a Bordány II. Baks így újabb 3 ponttal beérte a többieket és 42 ponttal áll a továbbjutás kapujában Csongrád és Kistelekkel.

A Röszke hatot lőtt a Pusztamérgesnek, míg az Ásotthalom szabadnapos volt, így eléggé összesűrűsödött a dobogóért harcolók mezőnye. Az Öttömös két piros lap miatt majdnem 25 percet kettős emberhátrányban játszott Zsombón, mégis sikerült az egyenlítés, és így a pontmentés. A végeredmény 3:3.

Vasárnap 2 mérkőzés kezdődött el , de csak  a Földeák TC – Csanádpalotai FC mérkőzés fejeződött be.

A Szőreg DSC – Ruzsa KSE mérkőzés 8:1-es játékállásnál a 85. perc környékén félbeszakadt.

A Csongrád-Csanád Megyei III. osztály 23. forduló eredményei

Kisteleki TE – Csongrád 2:0
Röszke SK 6 – 0 Pusztamérgesi FMC
Zsombó SE 3 – 3 Öttömös SE
Baks BSE – Bordány SK II elmaradt, 3 pont jóváírva a Baks csapatnak!
Földeáki TC 3 – ContiTech-Csanádpalotai FC 3:3
Szőreg – DSC – 8:1 Ruzsa KSE félbeszakadt

A forduló összefoglalóját Rakonczai Árpád írta
Fotó: Csordás Gábor