Rangadót nyert Balotán a Vadkert

Balotaszállás FC - Vadkert FC STE II futballmérkőzés

Rangadót rendeztek a hétvégén a Bács-Kiskun megye 3 közép csoportjában, ugyanis a találkozó kezdete előtt még harmadik Soltvadkert, a tavalyi szezonban negyedik, ebben az idényben azonban hullámzóbb teljesítménye miatt hatodik Balotaszállás csapatához látogatott. Mindkét alakulat kiütéses győzelmet szerzett az előző fordulóban, így jól hangolódtak erre a csörtére.

A mérkőzés vasárnap került lebonyolításra, délután 4 órakor kezdtek közepet a felek. A szurkolók számán is látszódott, hogy nem egy sima vendég győzelmet vizionálnak: több mint 100 ember látogatott ki a balotaszállási sporttelepre, ilyen sok ember már egészen régen fordult meg a hazaiak meccsein. Még a környező településekről is érkeztek emberek, mindenki abban reménykedett, hogy egy izgalmas, élvezetes meccsnek lehet szemtanúja.

Az első percekben inkább Vadkert vette át a mérkőzés irányítását, ami miatt gyorsan jött is a hidegzuhany a hazai játékosoknak: egy beívelt szögletet követően Gaál Zoltán előzte meg emberét, majd fejelte hálóba a labdát. Olyan közelről jött a fejes, hogy a hazaiak kapusa, Szűcs Csaba tehetetlen volt, így 0:1-re változott az eredmény. Ezt követően azonban a hazai gárda volt az aktívabb: először Teremi lövésénél Frittmann védett, majd Vincze Viktor kapáslövése után ugyancsak ő volt résen.

A 26. perc hozta meg az áttörést balotai részről: Racsmán passzából Schveitzer nyargalt el a pálya jobb szélén, tökéletes beadása pedig pont Teremi fejére hullott, aki kihasználva a lehetőséget, a kapuba is pofozta azt. Balotaszállás nem tétlenkedett ezután sem, ám egyszerűen nem tudták befejezni az akcióikat: Vincze Gergő, Beke és Vincze Viktor is eleresztett még 1-1 kísérletet az első játékrészben, ám vagy Frittmann állta a labda útját, vagy egyszerűen csak kapu fölé durrantottak.

A második félidőre mindenesetre bizakodva érkezett meg a hazai gárda, ám gyorsan kiderült, hogy Soltvadkert csapata jó néhány fokozatot feljebb kapcsolt: sorra jöttek az ígéretesnél ígéretesebb támadások, melyeket igaz, hogy sokszor nem tudtak lövésekkel befejezni, ám a gólveszély mindegyikben benne volt. A hazaiak hősiesen védekeztek, ám arra már nem maradt energiájuk, hogy 1-1 kontrával ellépjenek, így szinte csak a balotaiak térfelén járt a labda. A 75. percben érett góllá a mezőnyfölény: Kővári Csaba kapott egy jó passzt, majd lefordult emberéről és 16 méterről a kapuba vágta a labdát. Gyönyörű megmozdulás volt, mellyel az eredmény 1:2-re módosult.

Pár felfutással próbálkozott ezután Balotaszállás, de egyszerűen nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Ám meglátszott, hogy egyre többet kockáztatnak, hiszen a meccs végére már néha mind a 10 mezőnyjátékosuk Vadkert térfelén tartózkodott. Ennek meg is lett az eredménye, bár a hazaiak biztos vagyok benne, hogy nem így képzelték ezt el: egy szép kontratámadást vezetett az utolsó percekben ugyanis a vendég gárda, az ötösre érkező bepasszt követően Somogyi rúgta a hálóba a labdát, így pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A végeredmény tehát 1-3 lett Soltvadkert javára, akikre ezen a héten egy még fontosabb derbi vár, hiszen a még veretlen Kecel II érkezik hozzájuk. Balotaszállás pedig a 10. Kaskantyúhoz látogat, akik tavasszal 2 vereség mellett már 2 győzelmet is tudtak szerezni.

A mérkőzésről Szarvas Ervin, a Balotaszállás FC elnöke nyilatkozott:

“Sajnos elaludtunk a mérkőzés elején, mely meg is bosszulta magát. Kellett egy tíz-tizenöt perc mire felvettük a játék ritmusát. Ezt követően három-négy lehetőségünk is volt a gól szerzésre, melyet nem tudtunk értékesíteni. A második félidőben bent ragadtunk az öltözőben, a vadkerti csapat pedig jött. Nagy lehetőségük nem nagyon volt, de sajnos azt kell mondani, hogy megérdemelten vitték el a három pontot, amihez gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban. Sajnos voltak hiányzóink. Ahhoz, hogy mi egy ilyen jó csapatot meg tudjunk fogni teljes keretre, illetve extra megoldásokra van szükség. Nehezen tudtuk megfogni a végig agilisan játszó Kővárit, aki igencsak alattomos volt az egész mérkőzésen. Azonban úgy érzem, hogy ma ő jelentette a különbséget.”

Frank Gábor, Vadkert FC STE II. játékos-edzője is értékelte az összecsapást:

“Már a 2. percben sikerült vezetést szereznünk, amitől azt vártam, hogy megnyugszik a csapat, de ennek ellenére meglehetősen kapkodó volt a játékunk szinte az egész első félidőben. A szünetben megbeszéltük, hogy min kell változtatnunk, amit a csapat tökéletesen be is tartott a második félidőben. Komolyan vették a srácok a meccset, elszántak voltak, jó érzéssel készülhetünk így a következő heti, Kecel II elleni dobogós rangadóra.”

Bács-Kiskun megye, Megye III., Közép csoport, 17. forduló

Balotaszállás FC – Vadkert FC STE II 1:3 (1:1)
2022.03.27 – 16:00, Balotaszállás, Balotaszállás Sporttelep

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos-Lőrincz István, Beke András, Racsmán Szabolcs, Turu József, Vincze Gergő, Teremi Zoltán, Földes Péter Barnabás, Schveitzer Milán, Vincze Viktor, Vásárhelyi Richárd
Cserék: Vígh Mihály, Nádasdi Dezső, Vincze Imre, Temesvári Attila, Szarvas Ervin

Vadkert FC STE II: Szekér János-Rózsa Bence, Gaál Zoltán, Frank Gábor, Kővári Csaba Dávid, Szamosi Péter, Windecker Tamás, Sztraka Mihály, Somogyi Zsolt, Putnyik Róbert, Frittmann Patrik
Cserék: Sztankovics István Gergő, Viola Máté József, Tóth István, Tasnádi Gábor, Vágó Tibor

A mérkőzésről Vincze Gergő tudósított.

Fotó: a Balotaszállás FC Facebook oldala (archív)