Rengeteg tornán, kölyökliga mérkőzésen vett részt a Kecskeméti LC U8 csapata

Kecskeméti LC U8-as csapata - 2021

Az Eseménydús évet és a fiatal futballisták munkáját Péntek József értékelte

Péntek József:

„Ősszel a csapat nagy részének megérkezett az első nagyobb váltás az életében, és ezzel egyidejűleg megjelentek az első kötelezettségek is, hisz iskolaéretté váltak a gyerekek. Kissé fáradtabbak, figyelmetlenebbek voltak eleinte, a megnövekedett pályaméretekkel is ismerkedniük kellett, valamint azzal az újdonsággal, hogy több játékos szerepel egyszerre a pályán.

Pandémia és az időjárás miatti edzés kimaradások nehezítették egész évben a munkánkat, de összességében az év elején megfogalmazott képzési célokat, mint a labdaérzékelés, labdabiztonság fejlesztése, a játékhelyzetek oktatása, valamint kiemelt feladatok közül az átadás-átvételek, első labdaérintések, labdavezetés, cselezés tempóváltásokkal, kapura lövés megvalósult, ahogy az alap játékelképzelések labdabirtoklásban, védekezésben.

Továbbiakban célul tűztük ki, hogy a játékosok folyamatosan új posztokon, új játékhelyzetekben, különböző feladatokat kapjanak, törekedve a folyamatos lelkesedés és gondolkodás fenntartására. Egyre többen, az egyéni játékon túllépve, csapatjátékot igyekeznek előtérbe helyezni, főleg a minőségi kupákon érezhető, hogy nem elegendő az egyéni kvalitás, szükség van már a társa is.

A mérkőzéseken egyre bátrabban játszanak a gyerekek, viszont a technikás játékosokban erősíteni kell a küzdőszellemet. Rengeteg tornán, kölyökliga mérkőzésen vettünk részt, melyekről kis szerencsével, a jó eredmények mellett még kupákkal, érmekkel is hazatérhettünk volna. Sajnálom a Bozsik Fesztiválok elmaradását, mert a felzárkóztatásra szoruló gyerekeknek, valamint az újaknak ez egy jó lehetőség lett volna az edzések mellett, hogy megmutassák magukat és még több játék tapasztalatot szerezzek.

Kiemelkedő teljesítmények szerencsére jellemzik folyamatosan a csapatot, sokat fejlődő játékosok is vannak, és egyesület szinten remek hír, hogy létszámunk ismét 20 főre nőtt. Baráti és jó hangulat van a gyerekek között, akik szívesen járnak edzésekre és bajnokságokra. Most a csapat ketté lesz bontva, igyekszünk a jelenleg tehetségesnek tűnő játékosokat megtartani és minél több minőségi versenyeztetést megadni, a többieket pedig a játék szeretetével és örömével továbbra is mozgásra sarkalni.”

Forrás: kecskemetilc.hu

Fotó: kecskemetilc.hu