Egymilliós büntetést és 6 hónapos pályabezárást kapott a Kiskőrös LC

Kiskőrös - Dabas-Gyón magyar kupameccs 2021

Az MLSZ kemény büntetést szabott ki a Bács-Kiskun megyei csapatra a Dabas-Gyón elleni kupameccsen történtek miatt.

A 3:0-ás vendéggyőzelmet hozó magyar kupa mérkőzést követően, a hazai szurkolók berontottak a pályára és fizikailag bántalmazták a játékvezetőket. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kemény büntetéssel sújtotta a Kiskőröst: az egyesület 6 hónapig nem rendezhet hazai pályán mérkőzéseket, a hazai mérkőzéseit legalább 30 kilométer távolságban lévő sportlétesítményben játszhatja le a csapat. Ezen felül egymillió forintos büntetést is kiszabott a Fegyelmi Bizottság, amely megnehezítheti a klub jövőjét.

Hevítőrudas webshop banner

“A súlyos büntetést azért szabta ki a Fegyelmi Bizottság, mert a Kiskőrös-Dabas-Gyón kupamérkőzést követően a hazai szurkolók fizikai erőszakot alkalmaztak a pályáról levonuló játékvezetőkkel szemben, miközben a rendezők semmit sem tettek a rend és a játékvezetők testi épségének biztosítása érdekében.” – írja az MLSZ weboldalán.

Somlyai Péter alelnök a Kiskőrös TV-nek elmondta, hogy egyetért a szankciókkal, de az ítélet enyhítéséért fellebbezni fognak a FEB-nél. Mint elmondta, már azzal elégedettek lennének, ha a hazai mérkőzéseket hazai pályán, de zárt kapuk mögött játszhatnák le.

A teljes riport:

Forrás: mlsz.hu,

Fotó: vira.hu

Szeretnél a saját, vagy kedvenc csapatodról híreket olvasni? Akkor írj nekünk!