Simán nyert otthon a Kiskundorozsma

ESK Kiskundorozsma - Deszk SC futballmérkőzés, 2021

A jó formában lévő ESK Kiskundorozsma az újonc Deszk csapatát fogadta szombaton a Csongrád-Csanád megyei megye I. 6. fordulójában. A hazaiak jó iramú, sportszerű mérkőzésen győzték le Papp Endre együttesét.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak letámadásos taktikájának köszönhetően főleg a vendégek térfelén folyt a játék. Gémesék ugyan jól kivédekezték az első 20-25 percet, és amikor már a kezdeti nyomás enyhülni látszott, Kalapács megszerezte az első, megérdemelt hazai gólt. A félidő végén Ottlik Márk tovább növelte a hazaiak előnyét, így 2:0-val mehettek a csapatok a szünetre.

Nikotinmentes hevítőrudak

A szünetben nem tudta rendezni sorait a Deszk, a második játékrészben is jobbnak bizonyult a haza együttes gyorsaságban és játékgyorsaságban is: Kalapács a 48. és 73. percben szerzett találatával már 4:0-ra vezetett a Kiskundorozsma. Papp Endre cserékkel próbál frissíteni a csapatán, és 1-2 tetszetős helyzetet is kidolgoztak a deszkiek, de csak egy szépítő gólra futotta: Pióker Tamás a 85. percben szögletből fejelt a hazai kapuba.

A 4:1-es végeredménnyel a Kiskundorozsma megőrizte 4. helyét a tabellán, a Deszk pedig a 9. helyre visszacsúszva várhatja a 7. fordulót.

ESK Kiskundorozsma – Deszk SC
Kiskundorozsma, 2021.07.25., 16:00, 80 néző
Vezette:Polyák Attila Péter, asszisztensek: Kiss Dominik, Aradi Csaba
Gólszerzők: Kalapács F.(3) Ottlik M. illetve Pióker T.

A mérkőzésen látottakról Papp Endrét, a Deszk SC vezetőedzőjét kérdeztük:

“Kiváló játék vezetés mellet, egy nagyon jól szervezett és egyénileg is remek ellenféllel szemben nem tudtunk sem védekezésben sem támadásban azt nyújtani ami elég lett volna akár a pont szerzéshez. Mondhatni sima mérkőzés volt, a fejekbe rendet kell tenni. Ma alapvető hiányosságok is voltak, legfőképp a futás minőségben és mennyiségben is”