A Balmazújvárosi FC a Hajdú-Bihar megyei bajnok

A Balmazújváros SE 2022-es bajnokcsapatat

Szombaton befejeződtek a küzdelmek a Hajdú-Bihar megyei Megye I-es bajnokságában. A Balmazújváros már biztos bajnokként utazott Derecskére, ahol utolsó mérkőzését is biztosan megnyerte. Az NB III-as osztályozón a Budapest megyei Megye 1 bajnokával, a Pénzügyőr SE csapatával fog megküzdeni a feljutásért. Az első mérkőzést a Pénzügyőr otthonában játsszák 2022.06.05-én vasárnap, a visszavágóra pedig egy héttel később, 2022.06.12-én Balmazújvárosban kerül majd sor.

A hazaiak edzője, Szép Sándor az alábbiakat nyilatkozta a mérkőzés után:

Gratulálunk a balamzújvárosi csapatnak a bajnoki címéhez, illetve a megye kupa megnyeréséhez. Sok sikert kívánunk nekik az osztályozó mérkőzésekhez. Zárszóként pedig annyit, hogy számomra megtiszteltetés volt a Derecskei felnőtt csapat edzőjének lenni 6 szezonon át. Köszönöm. 

Lajos Ferenc nyilatkozata a mérkőzést követően:

Bajnokként léptünk pályára, de megtisztelve az ellenfelet, és győzelemre akartunk törni. Köszönjük az éves szurkolást a szurkolóinknak, és a csapat nevében köszönjük Feri bácsi éves munkáját, mindent megtett értünk.

Derecskei LSE–Balmazújvárosi FC 0–4 (0–1)

100 néző. Vezette: Kovács Á. (Sütő J., Árva A.)

Derecskei LSE: Zsiros V. – Bun R., Alimán J., Komjáti D., Papp Á., Bozsányi T., Pintér D.(Makula Cs.), Burkus D., Tonhaizer F., Vadász I., Pilcsuk L. Edző: Szép Sándor

Balmazújvárosi FC: Csorvási T. (Nagy I.) – Rákos B. (Csiszár Sz.), Rőth A. (Porkisch D.), Tóth G., Kerekes B.E, Nagy Z. (Sallai Cs.), Urbin P. (Bajusz M.), Bokros T., Kovács M., Fodor T. (Silling M.), Sándor H. Edző: Lajos Ferenc

Gól: Urbin P., Sallai Cs., Rőth A., Porkisch D.

A forduló további eredményei:

DASE – DEAC II 0:2
Hajdúböszörményi TE – Nyíradony VVTK 2:3
Püspökladányi LE – Sérrétudvari KSE 3:0
DSC-SI – Monostorpályi SE 1:3
Egyeki SBSE – Hajdúsámson 0:6
BUSE – Hajdúnánás FK 0:2
Kabai Meteorit SE – Bocskai SE 4:2

A bajnokságban második helyen Monostorpályi SE végzett, a harmadik a Hajdúsámson lett.

Fotó: A balmazújvárosi FC Facebook oldala
Forrás: haon.hu