Behúzta otthon a Balota

Futballisták a Balotaszállás - Csengőd futballmérkőzésen, 2022.03.12.

Otthon tartotta a 3 pontot a hazai együttes.

A mérkőzésről Vincze Gergő, a hazaiak játékosa tudósított.

A Bács-Kiskun megye 3, közép régiójának tavaszi idénye már március első hetében kezdetét vette, így a hétvégén a téli szünetet követően már másodszor rúghattak tétmeccsen labdába a csapatok. Ám ez nem mindenkire volt igaz: Balotaszállás ugyanis Jászszentlászló ellen nem tudott kiállni, hiszen nem volt 8 bevethető játékosuk sem, így úgy döntöttek nem utaznak el a találkozó helyszínére.

Csengőd egyesülete sem lehetett azonban túl boldog a tavaszi szezonkezdettel, ugyanis a tabellán jelenleg utolsó helyezett Tabdi, első győzelmét szerezte meg ellenük egy 91. percben rúgott sorsdöntő találattal. A két egyesület szezonbeli 15. bajnokiján egymás ellen mérkőzött meg, méghozzá a balotaszállási sportpályán. A fél háromkor elstartoló mérkőzésre több mint 50-en látogattak ki, akiket az egyébként egészen hideg idő sem foglalkoztatott.

A találkozó elején mindkét csapat saját játékát hozta: a vendégek hosszú labdákkal igyekeztek kiugratni gyors szélsőiket, míg Balota rövidpasszos játékkal próbált operálni. Előbbi azonban a rövid pálya, utóbbi pedig a talaj minősége miatt volt kivitelezhetetlen, így viszonylag gyenge tempóban csordogált az összecsapás. A 20. percben azonban Zorics keresztezését követően egy méterről, Antal gurította a hálóba a labdát, amely a vendégek vezetését jelentette. Ám még az első játékrészben sikerült egy fokozattal feljebb kapcsolnia a hazaiaknak is, egy gyönyörű szabadrúgással pedig ki is egyenlítettek Teremi révén a mérkőzés 36. minutumában. Alighogy elvégezte a gól utáni középkezdést a Csengőd, már jött is az újabb fekete leves számukra: egy ide-oda pattogó labdát Racsmán nagyjából 12 méterről zúdított a vendégek hálójába, ezzel pedig már 2-1-es vezetéssel vonulhatott szünetre Balotaszállás.

A második játékrész elején a vendégcsapat feljebb lépett, szinte a félpályán túl védekeztek, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis gyorsan gólt is kaptak. Földes indította ki Vincze Viktort, aki egy beadott labdából Teremi fejére varázsolta a labdát, ezzel megszerezve csapata harmadik találatát. Csengőd ezután is csak egy-két veszélyesebb támadással tudott operálni, ám ritka volt, hogy lövéssel fejezzék ezeket be. Amikor azonban sikerült az gólt is eredményezett: Egy kavarodást követően a vendégek egyik játékosa kapufát rúgott, majd a kipattanót Antal Ádám pofozta be a kapuba, 3-2-re módosult így a meccs állása. A csata egészen a 73. percig tartogatott izgalmakat, amikor is egy indítást követően Petrezselyem kapta meg a labdát, testi előnyét kihasználva pedig egészen a 11-es pontig cipelte azt, egy jól helyezett lövéssel pedig meg is szerezte a hazaiak negyedik gólját.

Több érdekes dolog már nem történt az összecsapáson, így a hármas sípszót követően 4:2-es végeredménnyel indultak zuhanyozni a játékosok. Balota két elveszített mérkőzés után tudott ismét nyerni, ezzel pedig 3 ponttal el is húzott a már zsinórban 3 vereséget számláló Csengőd csapatától. A vendégekre jövő héten is nehéz feladat vár, hiszen a bajnokság második helyezettje, Kecel II érkezik hozzájuk, míg Balotaszállás Szankra fog látogatni.

Az edzői nyilatkozatok a Balotaszállás FC Facebook oldalán olvashatóak.

Mezei Csaba, a Balotaszállás vezetőedzője:

“Az elmúlt héten nem tudtunk kiállni, soha nem volt még ilyen és nem is szeretnénk, hogy legyen. Sajnos sok hiányzónk volt, sok a sérült. A mai nap tudtuk, hogy nem lesz egy egyszerű meccs, hiszen Csengődön is megleptek minket. Nyertünk, ennek örülni kell. Helyenként jól játszottunk. Azt gondolom, hogy megtaláltuk az ideális arányt a fiatal és a rutinos játékosok között. Ezen az úton kell továbbmenni.”

Szabad Zoltán, a Csengőd technikai vezetője:

“Először is gratulálni szeretnék az ellenfélnek, hiszen egy nagyon jó csapat. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést, de sajnos ezek kimaradtak. Demoralizáló, amilyen gólokat ma kaptunk. Látatlanban biztos, hogy a forduló gólját szerezte meg a hazai csapatkapitány. A második félidőben is volt sanszunk, de sajnos idény eleji a formánk. Két játékost igazoltunk a tél folyamán Géderlakról, ha ők beleszoknak a játékba, akkor sokkal eredményesebbek leszünk.”

Balotaszállás FC – Csengőd SE 4:2 (2:1)

 2022.03.12 – 14:30, Balotaszállás, Balotaszállás Sporttelep

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos-Lőrincz István, Vásárhelyi Richárd, Racsmán Szabolcs, Földes Péter Barnabás, Vincze Gergő, Vincze Imre, Teremi Zoltán, Takács Sándor, Vincze Viktor, Petrezselyem János
Cserék: Nádasdi Dezső, Turu József, Temesvári Attila, Nagy Levedi István

Csengős SE: Kiss Milán-Oroszi László Krisztián, Nagy Erik, Zorics Márk, Farkas Dávid Géza, Lasztovicza Ákos Bence, Kovács Zsolt, Vászon Gergő, Szili Gábor, Széhn Bence László, Antal Ádám
Cserék: Czere Alex József, Pukansky Zoltán, Kovács Máté András, Vászon Zsolt

Gólszerzők: Teremi Zoltán (2), Racsmán Szabolcs, Petrezselyem János illetve Antal Ádám (2)

Kép: Schveitzer Milán