Elszórakozta a végét a Balotaszállás

SZank OBSE - Balotaszállás FC futballmérkőzés

A Bács-Kiskun megye 3, közép régiójában a 16. fordulót játszották le előző hétvégén, ahol többek között a 14 csapatos liga 11. helyét elfoglaló Szank és a 6. Balotaszállás is összetalálkozott. A vendég Balota előző csörtéjét megnyerte, így pozitív előjelekkel utazhatott a Tázlár közelében lévő faluba. A hazaiak már nem lehettek annyira elégedettek a mostani teljesítményükkel, hiszen tavasszal még egyetlen pontot sem tudtak begyűjteni.

A találkozó a szanki sporttelepen került lejátszásra, ahol a felek történelmük során először találkoztak, hiszen Szank ebben az idényben foglalhat először helyet a közép régióban, amióta Balota is itt szerepel. A fű minősége nem volt a legjobb, ám minden más adott volt a játékosoknak egy jó iramú mérkőzéshez: Volt büfé, kényelmes öltöző és egy nagyon hosszú focipálya, ahol csak sok futással lehetett eredményt elérni. Nem véletlen tehát, hogy a szanki együttes egy nagyon fiatal kerettel vágott neki a bajnokságnak, melyben idős játékosok csak elvétve találhatóak.

Ezen a találkozón is két 20 éves játékossal rohamozták Balotaszállás kapuját. Erre a vendégek válasza egy még fiatalabb kezdő volt, melyben öt 23 év alatti játékos is helyet kapott! A labda nagyjából délután három órakor indult útjára és rögtön a vendégek vették át a meccs kezdeményezését. Egy szép akciót követően már a harmadik percben meg is szerezte a vezetést Petrezselyem góljával Balotaszállás, majd egy szép egyéni villanást követően már meg is duplázta góljainak számát a csörte 18. minutumában.

A 37. percben aztán ugyancsak benne volt egy gólban a csatár: Szögletét fejelte ugyanis a hálóba Teremi, 0-3-ra módosítva az állást. Egy nagy hazai helyzetet is feljegyezhettünk az első félidőben, de Szűcs Csaba, a vendégek hálóőre önmagát sem féltve beleugrott a lövésbe, melyet így sikerült hárítania. A második játékrész elejére Balotaszállás még egy fokozatot feljebb tudott kapcsolni, ráadásul úgy tűnt Szank lelkesedése is alábbhagyott, az összecsapás 51-61. minutuma között ugyanis a vendégek négy gólt is tudtak szerezni: Először Vincze Gergő talált be (talán nyakkal), majd Vincze Imre fejezett be egy szép támadást. Vincze Gergő passzából Racsmán szerezte a hatodikat, Ropos pedig fejjel bólintotta a hálóba a labdát, együttese ekkor már 0-7-re vezetett és nagyon úgy tűnt, hogy a teljesen szétesett szanki egyesület ellen csak úgy gálázni fognak az utolsó 30 percben a vendégek.

Ez azonban egyáltalán nem így történt, ugyanis Balotaszállás túlzottan magabiztossá vált, a támadók nem jártak már hátra segíteni a védők munkáját, mindenki gólt akart szerezni, ráadásul a védelemben is sok egyéni hiba ütötte fel a fejét. Ezeket kihasználva szépített először Süli-Csontos, a 83. percben pedig már második találatát is sikerült megszereznie. A 86. minutumban a hazai középpályás, Kovács Sándor is szerzett egy bombagólt, ezzel beállítva a 3:7-es végeredményt. Az összecsapás végén egyik fél sem volt elégedett az eredménnyel, a hazaiak a vereség miatt lehettek szomorúak, míg Balotaszállás az utolsó 30 perc miatt lehetett mérges magára.

A következő meccsükön ilyen hibákat biztosan nem véthetnek, hiszen a harmadik Soltvadkert II látogat hozzájuk, Szank pedig Kecelre megy majd, ahol a tabella második helyezettje, Kecel II várja tárt karokkal őket.

A beszámolót Vincze Gergő írta.

Bács-Kiskun megyei MEGYEI III. KÖZÉP csoport, 16. forduló

Szank OBSE – Balotaszállás FC 3:7 (0:3)
2022.03.19 – 15:00, Szank, Szank Sporttelep

Gólszerzők: Süli-Csontos László (2), Kovács Sándor illetve Petrezselyem János (2), Teremi Zoltán, Vincze Gergő, Vincze Imre, Racsmán Szabolcs, Ropos Gergő

Fotó: Balotaszállás Facebook oldala