Pontot rabolt a Szőreg Röszkén

Röszke - Szőreg futballmérkőzés, 2022.03.12.

Szombaton a múlt hetinél erősebb kerettel utazott el Röszkére a szőregi csapat, és 60 percet emberhátrányban játszva pontot tudott szerezni.

Jó iramú, a nézők véleménye alapján is megye II-es színvonalú mérkőzést vívott egymással a két csapat. Földi Róbert már a 8. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, amire csak a 25. percben egy pontrúgásból tudott válaszolni Szilágyi Ádám. 4 perccel később egy távoli szabadrúgásból Marancsik Attila szerezte meg a vezetést a Röszkének, 3 perccel később, pedig, amikor Buknicz Zoltán, a Szőreg védője megkapta második sárgalapjával együtt a pirosat is, azt gondolhatták a nézők, hogy el is dőlt a mérkőzés. A szőregiek viszont nem így gondolták: a szünet előtt Földi Róbert 2:2-re egyenlített.

Röszke - Szőreg futballmérkőzés, futballisták

A második félidőre Csordás József edző pályára küldhette a szünetben az időközben megérkező Pásztor Károlyt, a Röszke pedig a rutinos Mádi Józseffel próbálta támadójátékát megerősíteni. Negyed órával a mérkőzés vége előtt Mádi kapott egy remek labdát, amelyet a védők között , a rövidre érkező Madaras kapus mellett remek mozdulattal a hosszúba gurított, újra előnyhöz juttatva a hazai együttest.

Az emberelőny ellenére mezőnyben nem volt alárendelt a Szőreg a második félidőben sem, több ziccert is kidolgoztak Salánkiék, akár el is dönthették volna a mérkőzést. A hosszabbítás utolsó percében érkezett is a meglepetés: Illés Tibor kapott egy remek indítást a jobb szélen, amit az alapvonalról pontosan lőtt be Salánkinak, akinek a kapura tartó lövése Földi Róberten megpattanva a hálóba csapódott. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma, a játékvezető le is fújta a mérkőzést. Ezzel a döntetlennel értékes pontot vihettek haza Illésék a bajnoki címre is esélyes Röszke otthonából.

A mérkőzésről Papdi Csaba, a hazaiak mestere nyilatkozta:

“Küzdelmes mérkőzésen a Szőreg megérdemelte a döntetlent, mert sajnos nem látszódott az emberelőnyünk.”

A vendégek edzője, Csordás József is értékelte a mérkőzést:

“Lényegesen erősebb kerettel érkeztünk, mint az előző héten – folyamatosan épülnek fel, és gyógyulnak meg a játékosaim. Ez a játékunk minőségén végig érezhető volt. Játékban nem adtuk fel az elveinket egy nálunk magasabban jegyzett ellenfél otthonában sem, próbáltunk magasan feltolva, sokat támadva focizni. Masszív, jó csapat ellen bátran futballozva,a helyzetek alapján megérdemelt döntetlent értünk el 60 percig emberhátrányban játszva. Gratulálok a csapatoknak a színvonalas és sportszerű mérkőzéshez!”

Csongrád-Csanád Megyei III. osztály 17. forduló

Röszke SK – Szőreg DSC 3:3 (2:2)
2022.03.12 – 13:00, Röszke, Röszke Sportpálya

Röszke SK: Kurucsai Tamás-Papp Kornél, Mulati Dániel, Marancsik Attila, Tari Zoltán, Szilágyi Ádám, Zámbó Bence, Ördög Balázs, Tanács Roland, Resch Attila, Fodor Norbert
Cserék: Kürthy Marcell, Pipicz Zsolt, Papdi Csaba, Mádi József, Ördögh Ákos, Ördög Dániel

Szőreg DSC: Madaras Péter-Iványi Zalán, Illés Tibor, Kövesi Szabolcs, Buknicz Zoltán, Télessy Péter, Salánki Márk, Istókovics Márk, Bakos János, Czibere László, Földi Róbert
Cserék: Pásztor Károly, Csordás Csanád, Csordás József, Csordás Gábor

Gólszerzők: Szilágyi Ádám, Marancsik Attila, Mádi József iletve Földi Róbert (3)

Fotók: Csordás Gábor