Zsinórban nyolcadszor nyert a Balotaszállás

Balotaszállás - Kiskőrös futballmeccs, 2022

Előző hétvégén, a Bács-Kiskun megye 3 közép csoportjában az utolsó fordulóhoz érkeztek a csapatok, és ugyan a legfontosabb kérdés már a forduló előtt eldőlt, így is akadtak még izgalmak.

A Kecel II rossz játékának és egyéb technikai jellegű problémáinak köszönhetően már jó pár fordulóval ezelőtt kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból, így az Akasztó II már az utolsó fordulók előtt biztos bajnoknak mondhatta magát, így megvédték címüket. A kecelieknek már inkább hátrafelé kellett nézelődnie, ugyanis Soltvadkert II és Kiskőrös II is nagyon megközelítette őket. Sőt mi több, az utolsó játéknap előtt mindhárom csapat ugyanannyi ponttal állt, csak több győzelmének köszönhetően sorolták a második helyre a keceli gárdát. A Kiskőrös a Balotaszállás vendége volt, így biztosak lehettek benne, hogy a harmadik hely megszerzése sem lesz egyszerű, hiszen nem csak, hogy Vadkert vagy Kecel csapatának kellett volna pontokat veszítenie ehhez, hanem le kellett gyűrniük idegenben a mostanában roppant erős Balotát.

Azt a Balotaszállást, akik a találkozó előtt zsinórban 7 győzelmet gyűjtöttek be, olyan csapatok buktak itt 3 pontot, mint például Akasztó, vagy a már említett keceliek. Ráadásul a hazaiak a meccs után egy szezont lezáró bulit is tartottak, így a jó hangulat érdekében is kötelező volt a győzelem számukra, még akkor is, ha már fordulók óta biztos, hogy a ranglista 5. helyén végeznek, ennél se előrébb, se hátrébb nem kerülhettek.

A labda öt órakor indult útjára, mint szinte az összes másik pályán is, így a többi meccs eredményéről csak a végén értesültek a felek, ennek még a kőrösiek szempontjából lesz jelentősége. Az ugyanis már a csata első percétől kezdve látszódott, hogy a vendégek nem teljes erőbedobással fociznak, kispasszos játékukba folyton hiba csúszott, ráadásul lövésig is nagyon ritkán jutottak el. Nem úgy mint a Balotaszállás: a hazai csapat a találkozó első percétől nyomást gyakorolt ellenfelére, szinte Kiskőrös kapusáig tartott letámadásuk, labdaszerzéseikből pedig egészen ígéretes kontrákat tudtak kialakítani, a befejezésekbe viszont általában hiba csúszott.

A balotaiak egyik nagy fegyvere egész szezonban a különböző rögzített szituációk voltak, ugyanis sok jó szöglet és szabadrúgás rúgóval is rendelkeznek. Így egészen boldogok voltak a szurkolóik, amikor az összecsapás 14. percében Petrezselyem János, a Balota csatára kapta meg a labdát, de egy vendég védő kirúgta a játékszert. Nagyjából 18 méterre a kaputól készülhetett Schveitzer Milán szabadrúgáshoz, a vendégek pedig nem hiába reklamáltak percekig, ők is tudták, hogy ez egy óriási esély ellenfelüknek. A bíró azonban nem meglepő módon nem változtatta meg a véleményét, Schveitzer pedig a kapuba is bombázta a labdát, nem adva esélyt Mlinkó Csabának, Kiskőrös kapusának.

A gól után sem változott a csata összképe, Kiskőrös birtokolta a labdát, bár ettől függetlenül veszélyes támadást nem tudtak kialakítani. A Balotaszállás a kontrákra játszott, mint tette azt az előző meccsein is, ám kialakított helyzeteket az ő oldalukon sem láthattunk. Már-már mindenki azt gondolta, hogy 1-0-ás előnnyel mehet az öltözőbe a hazai együttes, ám a 44. percben még egy szögletet rúghattak. Vincze Gergő végezte el és ívelte be középre, ami tökéletesen Ropos Gergő fejére hullott, ő pedig nem hibázta el a gólhelyzetet, ugyanis elemi erővel a kapuba fejelte a labdát. Ez volt a hátvédnek a harmadik gólja ebben a szezonban, ezzel a védők között holtversenyben a Balotaszállás legeredményesebb játékosává is vált ebben az idényben. 2-0-ás eredménnyel cserélhettek térfelet így a csapatok, ekkor már kezdtek elszállni a kiskőrösi dobogós remények.

A szünet azonban jót tett a vendégeknek és a második félidő első felében még nagy gólszerzési esélyük is akadt: a 60. minutumban szabadrúgáshoz jutott a Kőrös, a labda elé pedig Szlovák Pál állt oda. Lövése a jobb felső sarokba érkezett volna, ugyanis szinte tökéletesen rúgta el a labdát, azonban Szűcs Csaba a balotaiak hálóőre résen volt, és óriásit nyújtózkodva bedobásra ütötte a kísérletet. A találkozó kulcspillanata volt ez és talán legszebb jelenete is.

A későbbiekben ugyanis sokat kockáztatva a Kiskőrös 8-9 emberrel támadott, amiből azonban semmi előnyük nem származott, sőt, a balotai kontrák csak még veszélyesebbé váltak, szinte csak idő kérdése volt mikor döntik el a hazaiak a 3 pont sorsát. Ez végül a 66. percben esett meg: Teremi ívelte Petrezselyem elé a labdát, aki fájdalmai miatt éppen lejönni tervezett a pályáról. Fogát összeszorítva azonban elbotorkált a kapuig a labdával és milyen jól tette, hiszen a jobb alsó sarokba helyezte azt, a kapus mozdulni sem tudott a lövésére. 3-0-ra változott így az állás, ezzel pedig minden eldőlt.

A maradék bő 20 perc már nem is hozott nagy izgalmakat, mindkét fél már csak a hármas sípszót várta. A lefújást követően a hazaiak elképesztő boldogok voltak nem meglepő módon, hiszen zsinórban 8. győzelmüket aratták, ráadásul egy egészen jónak tűnő csapat kovácsolódott ki az utolsó hetekre, ha a nyáron még sikerül kicsit erősíteniük a kereten, akkor akár titkos esélyesei is lehetnek a jövő évi bajnokságnak. A Kiskőrös II pedig vereségével biztos lehetett benne, hogy a pontvadászat negyedik helyén zárt, pedig mivel a Soltvadkert II sem tudott győzni, egy esetleges győzelemmel érmet is szerezhettek volna maguknak. Így előző idénybeli második helyük után ez az év számukra egy óriási csalódás volt.

Balotaszállás FC – Kiskőrösi LC II. 3:0 (2:0)

MEGYEI III. KÖZÉP 26. forduló
Balotaszállás, Balotaszállás Sporttelep, 2022.05.28 – 17:00

Balotaszállás FC: Szűcs Csaba Ákos-Lőrincz István, Beke András, Vincze Gergő, Teremi Zoltán, Vincze Imre, Schveitzer Milán, Ropos Gergő, Takács Sándor, Petrezselyem János, Vásárhelyi Richárd
Cserék: Vígh Mihály, Földes Péter Barnabás, Kaszap Attila, Szarvas Ervin

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó Csaba-Somlyai Péter, Lengyel Dominik, Csóka Efraim Ervin, Pecznyik Gábor, Sinkó Dorián, Szabó Dávid, Markó Zsolt, Torgyik Máté, Molnár Zoltán, Kriskó Tamás
Cserék: Szlovák Pál, Szlovák Róbert, Pogány Imre

Gólszerzők: Schveitzer Milán, Ropos Gergő, Petrezselyem János

A beszámolót Vincze Gergő írta.
Fotó: a Balotaszállás Facebook oldala