Megkezdte a felkészülést a Szőreg DSC

A Szőreg edzése

A Csongrád-Csanád megyei Megye IV Tisza-Maros csoportjának bajnoka, a Szőreg DSC a héten két edzéssel megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es bajnokságra. A Csordás József játékos-edző által vezetett csapat az új szezonban a megye III-ban indul. A csapat összetételét érintő változásokról és a tervekről kérdeztük a mestert.

Milyen edzéstervvel készültök a következő szezonra?

Heti két edzést fogunk tartani, amelyből az egyik kispályás játék lesz, a másikon pedig a Tóth Tamás kiváló munkájának köszönhetően hibátlan állapotban lévő nagypályán fogunk komoly edzésmunkát végezni. A bajnokság kezdetéig minden hétvégére szervezünk edzőmeccset, ebből kettőt az újonnan alakult Csengele II ellen fogunk játszani. Ha az őszi és téli időszakban tapasztalt létszámmal jelennek meg a játékosaim az edzéseken, biztos vagyok benne, hogy nem fogunk szégyent vallani a bajnokságban.

Változott-e a csapat, vannak-e távozók, érkezők?

A 2021/2022-es csapatból csak Istókovics Márk távozik, mert az egyetemi tanulmányait Budapesten kezdi meg. A karrierje befejezését tervező Orvos Csabát meg tudtuk győzni, hogy vállaljon még egy évet, így ő marad a keret tagja. A Deszki SC-ből rendszeresen nálunk játszó Illés Tibor és Iványi Zalán mellett Gémes Szabolcs és Táncos Bence jelezte, hogy szívesen játszana nálunk. A Szeol-ból hozzánk igazolt Csordás Csanád szintén erősítést jelenthet.

Az U19-ből rendszeresen nálunk játszó Bakos Ádám mellett Nagy Martin is jelezte, hogy csatlakozna a felnőtt csapathoz. Létszám gondjaink biztosan nem lesznek, az előző szezon minden meccsén ki tudtunk állni, legalább 1-2 cserével. Ha még is megszorulnánk a Deszk bő keretéből kapunk játékosokat Papp Endrétől.

Futballisták a Szőreg edzésén

Mik a célok és az elvárások a 2021/2022-es bajnokságra

Óvatosan azt mondanám, hogy az első megye III-as szezonunkban a bent maradás a cél, természetesen szeretnénk minél jobb helyen végezni. Erős lesz a mezőny, keményebb, nehezebb meccsekre számíthatunk, mint a megye IV-ben, de ha a mérkőzéseken a legerősebb kezdőcsapatot tudom a pályára küldeni, és megfelelő minőségű játékosok ülnek a kispadon, akkor azt gondolom, hogy nem kell félnünk senkitől.

A megye III-ban játszó csapatok pályái mind jó minőségűek, a szőregi játéktér pedig Tóth Tamás Tutuja munkájának köszönhetően szintén kifogástalan állapotban van. Hamarosan elkezdődnek az új öltöző építésének a munkálatai, és a meglévő világítás kiegészítése. A műfüves kispályánk lámpafényes, így ősszel késő délután is tudunk edzéseket tartani.  Ilyen körülmények és infrastruktúra mellett a gyenge játékot nem foghatjuk a pályára.

Szőregi futballisták

Milyen a hangulat a csapatban, összetartó-e a gárda?

Úgy látom, hogy most nagyon jó a hangulat, nincsenek konfliktusok. Bajnokcsapat tagjaként azt hiszem senkinek nincs oka negatív légkört gerjeszteni. Mint minden csapatban, nálunk is vannak lázadó típusú, renitens hajlamokkal rendelkező játékosok, de úgy gondolom, hogy sikerült kinevelnem a többségéből a berögződött rossz szokásokat. Az edzői munkám jelentős részét teszi ki ezeknek a játékosoknak a mentális átprogramozása. Ha mégis előfordulna valakinél futballistához nem méltó viselkedés, úgy annak Tóth Tibor elnökkel közösen megköszönjük a munkáját.

Szerencsére az egyesület vezetősége és a csapat idősebb tagjai élnek-halnak a labdarúgásért, így gyakran segítenek idejüket, pénzüket nem kímélve nekem és a csapatnak. Hosszú távra tervezünk az egyesületnél, szeretnénk a Szőreg nevet minél előkelőbb helyre helyezni a megyei labdarúgásban.