Szombaton indul a Zengő Alföld – Kék Mókus kupa Szegeden

Teremfoci, kapus labdával a focikapu előtt

Az új lebonyolítási rendszerben három hétvégén, három korosztály csoportmérkőzéseit tekinthetik meg a négy év kihagyás után újraélesztett Kék Mókuson a teremfoci rajongói Szegeden.

A küzdelmeket a 45 év felettiek kezdik meg 2023. december 2-án az Etelka sori stadionban. A nyolc csapat között ott lesz a Török György 2023. évi őszi +45-ös bajnokság győztese, az Amnézia is de csongrádi, kiskunfélegyházi és vajdasági csapatok is neveztek a kupára. A két csoport első két helyezettje lehet ott majd a december 27-én rendezett gálanapon a két elődöntőn és döntőn.

A Zengő Alföld – Kék Mókus kupa +45 szombati programja

Szeged, Etelka sportcsarnok, 2023. december 02.

A csoport
9:00 Reneszánsz–Maxx-autó
9.50 Eurosweet–Vár Söröző
10.40 Eurosweet–Maxx-autó
11.30 Vár Söröző–Reneszánsz
12.20 Eurosweet–Reneszánsz
13.10: Maxx-autó–Vár Söröző

B csoport
14:00 Amnézia–Csongrád öregfiúk
14.50 Vojvodina–Ficak
15.40 Vojvodina–Csongrád öregfiúk
16.30 Ficak–Amnézia
17.20 Csongrád öregfiúk–Ficak
18.10 Amnézia–Vojvodina

A következő hétvégén, december 9-én a +35 -ös kategória csoportmeccseit rendezik meg, majd december 16-án és 17-én a nyílt kategória csapatai csaphatnak össze csoportkörös rendszerben. Nyílt kategóriában egyébként a másik két korosztályos kupától eltérően 16 csapat nevezett/nevezhet.

A december 27-én megrendezendő gálán majd mindhárom korosztály elődöntőin és döntőin szurkolhatnak a korábban nagy hagyományokkal rendelkező kupa kedvelői, de egy nagy neveket felvonultató gálameccsel és az egyre népszerűbb teqball sportágat promótáló meccsel is emelik a színvonalat a szervezők.

Az a terv, hogy a 35 és a 45 éven felüliek tornáján nyolc-nyolc csapat indulhat, azaz a csoportküzdelmeket lebonyolítjuk az említett két szombaton, innen az első kettő jut el a gálanapra. A nyílt kategóriában a 16 helyre már csak néhány jelentkezést fogadunk el, de éppen a létszám miatt két naposak lesznek a csoportok küzdelmei, és itt negyeddöntőket is rendezünk. Az idősebb korosztályokban a minőség miatt maximalizáltuk a létszámokat, éppen ennek köszönhetően +45-ben jön Szerbiából a legutóbbi döntős Eurosweet, az Amnézia, a kiskunfélegyházi Maxx Autó, a Vojvodina, míg +35-ben a Kecskeméti TE, a Honvéd, a Maxx Autó itt is, illetve a legutóbbi Kék Mókuson a nyílt kategóriát megnyerő Zengő Alföldre épülő Vár Söröző, de a fiatalok mezőnyében szintén találhatunk komoly csapatokat Szegedről, illetve Szeged környékéről, valamint a néhány évvel ezelőtti győri NB I.-es csapatot, valamint budapesti futsalosokra számító együtteseket. Örülök, hogy ilyen népszerű az esemény 

– nyilatkozta Bodó Attila, aki a Szegedi Sport és Fürdők Kft. több évtizedes tapasztalatát is felhasználja segítségként a közös szervezésben.

A Zengő Alföld – Kék Mókus kupa teljes programja

A Zengő Alföld - Kék Mókus kupa 2023-as programja

Forrás: Zengő Alföld – Kék Mókus kupa Facebook oldala, delmagyar.hu
Fotó: pixabay.com